Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 10-18-12, 03:37 PM   #176
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
補充:唔知係唔係巨大兵器咩野展開時(肥安娜講會講)用衛星炮會更容易打停
白石先生一定條件下(第三次出現??)幅圖會唔同(超西???)
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 03:41 PM   #177
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(

好多重力

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 08:00 PM   #178
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Nemesis09 查看文章
打完後感想:對未來感到絕望

normal難度感想:

巨大兵器到base就喪守,完

可能因為day1,冇人用支援XD(補血真係好重要)
normal未見cpu偷コア,將來就..........
重火用罩感覺十分良好
多數行動都係全體+分,請多合作
輕裝者自重~~~~
暫時未打爆過コア(可能要3~4下衛星炮......)
打完+1
打之前未睇你呢篇.....可惡,快手D嘛

遭遇不大相同,有人用回血FIELD,不過回得慢
識得入個廣播,唔識聽走,食左兩次-20分
七次獨鬥ACE,每次都係剩一滴俾人搶殺
輕裝,冇一次過300分
唯一相同係未爆過船.......

暫時覺得D近接WEA可以收埋先,
chips寧裝要撞、踢個堆,踎冇乜用
wiki「瞬間火力」突然有用
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 08:11 PM   #179
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
打完後感想:對未來感到絕望

暫時未打爆過コア(可能要3~4下衛星炮......)
我爆過一次(只係班同僚做到野w)
BBwiki話過,難度NORMAL時三次機能停止+兩次Sバンカー內部核心攻擊就可以打低.

舊 10-18-12, 08:18 PM   #180
寫輪眼
插槍Master

引用:
作者: 河野貴明 查看文章

好多重力
片中loop bunker好靚,可惜得一隻打,其餘cpu,
如果個個都熟form,應該打得掂
舊 10-18-12, 09:05 PM   #181
森羅
God of Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
特別報酬竟然有機體色開.

cpu隻金色夜叉同把魔劍好型
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 09:22 PM   #182
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
片中loop bunker好靚,可惜得一隻打,其餘cpu,
如果個個都熟form,應該打得掂
熟form都唔一定擋到侵攻,HARD難度2-3隻強化一齊搶據點已經好麻煩

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 09:42 PM   #183
寫輪眼
插槍Master

引用:
作者: 森羅 查看文章
特別報酬竟然有機體色開.
cpu隻金色夜叉同把魔劍好型
邊度拎特別報酬?
某幾招輕裝俾佢扣好多

引用:
作者: CardGameDan 查看文章
熟form都唔一定擋到侵攻,HARD難度2-3隻強化一齊搶據點已經好麻煩
咁NORMAL d Droope又係悶左d既....
舊 10-18-12, 09:46 PM   #184
CardGameDan
蔬菜汁好味w

引用:
最大問題係今日見到好多人守據點的時候俾魔劍廚砍死搞到淪陷
乜真係咁容易被斬中咩(雖然都見過兩隻甚至三隻魔劍搶同一個據點)

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
舊 10-18-12, 09:56 PM   #185
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
邊度拎特別報酬?
某幾招輕裝俾佢扣好多

抽素材果時有金色icon 就係

打Hard.... 一部份人 Hold死粒 SB 唔打攻防囉

個人memo

流程:
兩分鐘(?)先行佔據 -> 敵艦推進(拆炮台時間) > Plant 攻防(呢期興EDF) > Loop 4(?)次 -> 敵方凸Core

裝備:
武裝方面,主武基本上攞連射高嘅武或彈速快嘅武器. 副武盡量即效, 近接就收埋一二邊 ;
裝甲方面,主力裝甲, Dash 最好預攞埋 SB 都夠 22m/s以上, 按需要無視射補,Lock On, SP, 換武;
特別裝備方面, AC multiway比較OK, 榴彈個用途比較唔實用, 狙就...我諗唔到用d嘜...用磁石? ,支援就用回復罩啦...

進攻:
先行佔據方面, 夠兩個人搶plant嘅話, 變灰果刻就最少一個去衝Plant, 後面實有人衝過黎打 ;
SB一出就要帶定到上前線預備, Plant 一攻防完就炸佢一鑊開門(前題要爆晒炮台). 暫時打左10場,兩粒一前一後出, 如果以Plant攻防戰完結個時間黎計, 夠開門同炸Core一齊做
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-12, 11:32 PM   #186
CardGameDan
蔬菜汁好味w

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
抽素材果時有金色icon 就係

打Hard.... 一部份人 Hold死粒 SB 唔打攻防囉

個人memo

流程:
兩分鐘(?)先行佔據 -> 敵艦推進(拆炮台時間) > Plant 攻防(呢期興EDF) > Loop 4(?)次 -> 敵方凸Core

裝備:
武裝方面,主武基本上攞連射高嘅武或彈速快嘅武器. 副武盡量即效, 近接就收埋一二邊 ;
裝甲方面,主力裝甲, Dash 最好預攞埋 SB 都夠 22m/s以上, 按需要無視射補,Lock On, SP, 換武;
特別裝備方面, AC multiway比較OK, 榴彈個用途比較唔實用, 狙就...我諗唔到用d嘜...用磁石? ,支援就用回復罩啦...

進攻:
先行佔據方面, 夠兩個人搶plant嘅話, 變灰果刻就最少一個去衝Plant, 後面實有人衝過黎打 ;
SB一出就要帶定到上前線預備, Plant 一攻防完就炸佢一鑊開門(前題要爆晒炮台). 暫時打左10場,兩粒一前一後出, 如果以Plant攻防戰完結個時間黎計, 夠開門同炸Core一齊做
佔據係100秒

主武用瞬間火力高,副武對機兵/droope用即效+範圍,對艦就mk2導彈連G等等
榴彈砲我反而覺得仲好過罩/UAD
砂唔該用工口S,清卒守點一流
支?repair field,便當,主武器打卒用連射系,打機兵用1星散(好孩子不要學),副武唔係炸彈就係N60系列

兩個SB,第一個係605秒出,第二個係545秒出

打NORMAL的話,因為好易守據點,所以SB可以淨係炸巨大兵器拎壓勝
打HARD,你個SB冇乜可能唔用黎守點,今日發生太多侵攻阻止係1/4,1/5(已經輸左)的情況了
建議個SB係侵攻剩15-17秒左右放,SB清完場剩8-10秒時間左右搶番個據點,最低限度都要中立

舊 10-19-12, 01:05 AM   #187
Nemesis09

引用:
打完+1
打之前未睇你呢篇.....可惡,快手D嘛

遭遇不大相同,有人用回血FIELD,不過回得慢
識得入個廣播,唔識聽走,食左兩次-20分
七次獨鬥ACE,每次都係剩一滴俾人搶殺
輕裝,冇一次過300分
唯一相同係未爆過船.......

暫時覺得D近接WEA可以收埋先,
chips寧裝要撞、踢個堆,踎冇乜用
wiki「瞬間火力」突然有用
老人家手腳慢嘛

試過佔點佔到最後一滴白石兄跳過黎say個hi,個點幾秒就紅左
又試過衛星炮倒數中:3,2,1......侵攻開始!
肥安娜:專心踩點啦!(無言)

衛星炮真係需要搶點用,不過用左炸點就冇咁容易壓勝
其實可以讓點讓到2/5,留衛星炮炸コア
一個點20%,讓四個都仲有得打(超刺激打法)

想用近接??2星拳釘幫到你
一拳幫白石兄換新機
榴彈??誤射完都未必殺到強化兵,最多清下無人機........
大概impact bomb,彈藥箱同電鎗先係潮流新指標
(話說有人發現電鎗k有多段hit,一下兩hit XD)
舊 10-19-12, 01:20 AM   #188
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
收工打左陣,好快上到LV10
不過難度由Hard跌到Normal
同埋LV有咩用?

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 05:32 AM   #189
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
同埋LV有咩用?
充當勳章
舊 10-19-12, 08:18 AM   #190
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
我只是路過

http://segaprize.com/sp/borderbreak/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 11:19 AM   #191
CardGameDan
蔬菜汁好味w

引用:
試過佔點佔到最後一滴白石兄跳過黎say個hi,個點幾秒就紅左
又試過衛星炮倒數中:3,2,1......侵攻開始!
肥安娜:專心踩點啦!(無言)

衛星炮真係需要搶點用,不過用左炸點就冇咁容易壓勝
其實可以讓點讓到2/5,留衛星炮炸コア
一個點20%,讓四個都仲有得打(超刺激打法)

想用近接??2星拳釘幫到你
一拳幫白石兄換新機
榴彈??誤射完都未必殺到強化兵,最多清下無人機........
大概impact bomb,彈藥箱同電鎗先係潮流新指標
(話說有人發現電鎗k有多段hit,一下兩hit XD)
侵攻開始前肥安娜會講乜乜同plant接觸中,講完呢句5秒後就會侵攻開始

SB炸唔到core兩野基本上都好難壓勝
NORMAL都要炸三野砵仔糕加兩野core先得,HARD如果炸得一野就唔好諗壓勝啦
我甚至覺得HARD的SB全程唔打砵仔糕齋用黎守點好過,再起動又要拆d硬血砲台好麻煩

榴彈係誤射清卒多過殺兵講真見人拎UAD打卒我覺得好浪費,用主武器射幾下就爆不如用黎射機兵/拆砲台好過
反而電槍k未見人用過

舊 10-19-12, 12:11 PM   #192
CardGameDan
蔬菜汁好味w

HARD難度3回SB凸都炸唔爆隻艦,都係用黎守plant好過啦

舊 10-19-12, 12:26 PM   #193
寫輪眼
插槍Master

巨大兵器自体のコアゲージは表示されないが、難易度NORMALの場合で3回機能停止+2回バンカーでコアアタック程度で破壊となった。

normal同hard差咁遠既...
舊 10-19-12, 01:32 PM   #194
Nemesis09

引用:
作者: CardGameDan 查看文章

HARD難度3回SB凸都炸唔爆隻艦,都係用黎守plant好過啦
用連g唔知可唔可以彌補到呢............???

啱啱打完,用砂(4星叉狙+1星炸彈+ac先生)
其實唔差
如果多幾隻砂(10隻??)放多幾個工口先生真係有幾會sb都唔駛用就守得起
移動中就射砲台only,唔理d卒
搬sb就唔駛講啦.......

光學迷彩??那是啥??能吃嗎???
舊 10-19-12, 02:00 PM   #195
CardGameDan
蔬菜汁好味w

引用:

其實唔差
如果多幾隻砂(10隻??)放多幾個工口先生真係有幾會sb都唔駛用就守得起

真係強制推薦砂用工口先生S,清卒一流,淨係侵攻時放3隻守plant,守完自殺等侵攻又黎過
副武我覺得地雷或者手槍都ok

舊 10-19-12, 03:22 PM   #196
LYH1

註冊日期: Feb 2009
XBox Live Gamertaglyh1win
引用:

其實唔差

聽落咁似 tower defense!?
LYH1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 06:28 PM   #197
TCS_disable
我有車車~

終於贏左次Hard
舊 10-19-12, 08:18 PM   #198
CardGameDan
蔬菜汁好味w

今日再試
SB守plant最好係18-22秒左右用,頭先15秒左右放,清左場隊友唔夠人埋黎搶plant
30秒就...清完然後3-4隻機兵又踩入黎搶番
工口S守點感覺良好,平時射下砲台賺分,侵攻就放工口S同埋地雷防守,搬下SB呃分咁
D同埋H點一定要守,D點一個砲台R,H點有機槍砲台同埋砲台M,BASE門口左右都有砲台R,山坡前有砲台M守I點同埋H點,另外A點前面都有一個機槍砲台

舊 10-19-12, 09:44 PM   #199
TCS_disable
我有車車~

守點我改用 T10 炸

不過重火有咩槍去到300m以上?
舊 10-20-12, 12:24 AM   #200
LYH1

註冊日期: Feb 2009
XBox Live Gamertaglyh1win
頭先贏過一場Hard,原來個要塞D炮未拆晒都可以用SB炸@@
不過最重要都係大家都帶晒對SB上前,第一波放完就即刻入要塞再放
放三次SB加大家在入面開煙火大會,打到最後一個plant未侵攻就可以完場

同埋入去要塞的時間其實唔係好長,夠放完一次SB就差不多要著草,無得貪......
試過有次跳緊樓時再起動都無20分P
LYH1 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BBAB Ver.2.7 討論區 vol 4 <<現戰場:【初公開】オルグレン湖水基地 ~天貫く光芒~>> <<『ヘヴィガードG型』、『シュライクW型』支給開始>> 彼岸花 街機心得交流討論區 1008 06-02-13 11:27 PM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 04:47 PM

手機版 | APP版