Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-31-10, 10:23 PM   #1
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
情關...

本公子自從結束集郵生涯之後, 一直都想過返d低調簡單的生活, 但近日卻為女人A和女人B煩惱不已, 攪到成個星期只返左公司半日...

女人A, 現任女朋友, 拍拖快近4年, 對我專一, 唔介意我窮, 睇得出佢想同我組織家庭...
女人B, 前任女朋友, 2002年相識, 2005拍過拖一個月, 被我拋棄, 原因是追求者眾, 使我冇安全感, 所以當時我選擇放棄...雖然追求者眾, 但後來我發現他原來不是隨便跟人拍拖的人, 用情原來都是專一的, 都是唔介意我窮, 但他的心底好難看得透...

本來同女人A的感情很穩定的, 但是近來感情開始淡, 爭拗有所增加, 加上早前在街上碰見了女人B, 更加令我開始糊塗...

話說有一日下午, 我係MK做完野諗住開車回家, 就係準備開車門之際, 女人B拎住一大堆野經過, 原來佢好趕時間去要荃灣開工, 我就送左佢一程, 6-7分鐘車程裡面大家零交流, 之後到左佢唔該左我一聲就走左, 本身我都冇咩野諗, 但上兩個星期去飯局, 佢又有出現, 唔知佢係唔係心,靚, 同我傾足一晚, 之後大家又開始走近...

之後我地開始返MSN, 晚晚都傾到半夜三間, 我開始發覺自己出事, 冇時冇刻都諗起女人B, 連身邊d朋友都睇得出...
有一晚, 女人B更明示我飛左女人A, 話佢好煩(事實係幾煩), 而女人B頗為獨立的...

我而家好驚, 我有d想同女人B一齊, 但又唔想失去女人A,
但又唔知女人B係唔係玩野, 雖佢唔係呢種人...

如果我同女人B齊, 女人A我又怕佢唔知會點...
我又怕痕又怕痛, 所以我而家煩到爆

可能你地會覺得我放緊閃光彈, 又或者覺得我有女人A都唔心足都好, 我只係想搵個地方發下嗡風...
不過唔好又白痴到講話要睇相, 唔該.

講完.

(`・ω・´)

此篇文章於 10-31-10 10:31 PM 被 才子 編輯。
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-10, 11:03 PM   #2
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
"你現在鍾意A定B "

如果你本來同a 好地地...點解又會咁易比B入到你個心度~
如果你個心冇B...又點會咁易比佢攻佔到...

有幾個選擇...
1堅持D ...要返A...好好諗下點解決同A感情淡這個問題...
2.把A飛掉...轉投B的懷中..
3自宮... A B都唔要...識返個C

"個人意見" 我覺得樓主堅持返係A度 諗下怎樣解決感情轉淡這個問題...會比轉投B的懷抱實際...
兩個人在一起咁長久,是很難得的...如果因為感情轉淡而分開,這樣會很可惜...
再者,今天可以因為同A的感情淡而分開,難保跟B的時候也會如此....因為感情轉淡是每對情侶都會經歷的...

相處一起咁耐,對大家的了解係一個第三者比不上,新鮮感保足不了的...
當然...也許因為太了解對方而有爭吵..."

待樓主選擇
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-10, 11:17 PM   #3
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
拍左幾年 悶悶地有D曖昧開心下實好happy
不如想返同A既開心時刻, 仲有無愛佢既感覺
你話想過返低調簡單生活麻~~ 你而家咪同A感情開始要愛情變為親情時刻囉~
不然到時你會唔會同B拍左幾年~~又悶架~ 跟住又會想返起A原來夾D~~~
咁你就奶哂野啦

此篇文章於 10-31-10 11:19 PM 被 管家婆 編輯。
管家婆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-10, 11:20 PM   #4
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
1) 你覺得 B 係咪唔會容許你同時間又 A 又 B 呢?

2) 你覺得同 A 淡左,咁你知道對方又係咪咁樣覺得呢?

3) 其實,如果講煩,同邊個一齊都會有相應o既煩。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-10, 11:34 PM   #5
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
三角關係既極致係兩個都唔要

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-10, 11:46 PM   #6
才子
量地總監

其實AB都鍾意, 難分高下,
但呢個moment, 我見到B會開心d...

佢地兩個只能擁有其中一個, 冇得兩隻船

A成日都諗第時結婚點樣點樣, 又想買樓, 但我冇三球囉, 又唔想供...
我今年得25, 好似又未到適婚年齡

A好唔鍾意我盤主意, 最唔高興係我同個拍擋又攪左一間公司, 打工主義萬歲的;
相反, B比較欣賞我, 大家都係生意人, 思想同我接近D

(`・ω・´)

此篇文章於 10-31-10 11:49 PM 被 才子 編輯。
舊 11-01-10, 12:01 AM   #7
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 才子 查看文章
其實AB都鍾意, 難分高下,
但呢個moment, 我見到B會開心d...

佢地兩個只能擁有其中一個, 冇得兩隻船

A成日都諗第時結婚點樣點樣, 又想買樓, 但我冇三球囉, 又唔想供...
我今年得25, 好似又未到適婚年齡

A好唔鍾意我盤主意, 最唔高興係我同個拍擋又攪左一間公司, 打工主義萬歲的;
相反, B比較欣賞我, 大家都係生意人, 思想同我接近D
如果就咁睇呢段, 其實唔係難分高下嘛...... 好明顯係偏向 B...

只係諗清楚對 B 係一時感覺定真係變左心, 之後萬一後悔都未必有機會
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-10, 12:03 AM   #8
Middle
Moderator
K歌之王

既然講到咁,
而家你可能只係因為唔肯定 B 係咪玩玩下,
所以先十五十六......
如果 B 俾你o既感覺確定 D ,
你會唔會無咁煩?

舊 11-01-10, 12:04 AM   #9
才子
量地總監

其實B, 個人比較粗豪d, 而且有d古惑...
我怕佢有少少報復心態...

(`・ω・´)

此篇文章於 11-01-10 12:10 AM 被 才子 編輯。
舊 11-01-10, 12:20 AM   #10
Middle
Moderator
K歌之王

粗豪、古惑......
同會唔會有報復心態無直接關係嘛......
任何女性都可以有做巫婆o既潛質

但如果你真係咁易怕同又會多野諗,
保持原狀可能較好;
你依然覺得佢好難猜得透,
呢個想法唔變,將來你都有機會再 loop

舊 11-01-10, 03:43 AM   #11
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
在情在理都唔好食回頭草,你唔知對方咩心態
人報仇可以忍好耐
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-10, 03:50 AM   #12
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
如果可以偷食B之餘
又可以繼續同A一齊
而A又一直都唔知,B又唔介意坐歪
咁就皆大歡喜?

以下認真
-------------------------
其實你同B見番面有幾耐先?...
比d時間自己諗清楚先啦..
再過多一排先下決定都未遲.反正你依然係同A一齊又無同B開始番..
唔洗咁心急做決定...而家呢一刻你跟本無任何野會輸

我大膽假設,就算唔係B都好..如果出現個條件好又好好傾既C呀D呀,可能都會令你出現如此情況,諗住第2個咁囉.

此篇文章於 11-01-10 03:54 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-10, 05:13 PM   #13
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
B 呢D, 懷舊完就算啦,

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-10, 05:26 PM   #14
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
其實你都有答案啦
只係唔敢去馬而已

舊 11-01-10, 06:56 PM   #15
二伍

註冊日期: Sep 2002
應該學下大劉
幾咁和洽
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-10, 07:11 PM   #16
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
三角關係既極致係兩個都唔要
乜唔係2個都要晒咩

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 01:05 PM   #17
驚寂
Game Master

宜家先知何公子咁後生
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 02:13 PM   #18
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 驚寂 查看文章
宜家先知何公子咁後生
我都係咁話 @@
我仲以為係大叔 XD

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 02:25 PM   #19
才子
量地總監

引用:
作者: 驚寂 查看文章
宜家先知何公子咁後生
引用:
作者: irismong 查看文章
我都係咁話 @@
我仲以為係大叔 XD
冇言...

(`・ω・´)
舊 11-02-10, 03:16 PM   #20
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
冇言...
睇你有靚車又食女無數
梗係諗住你都有番咁上下架啦
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 03:25 PM   #21
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
睇你有靚車又食女無數
梗係諗住你都有番咁上下架啦
咪就係 XD
邊有諗過係咁年輕 =0=""

回正題.
如果你真係有意結婚, 咪繼續同A一齊囉.
但係其實你都未真係想結婚住... 咁咪出去再同B一齊/再搵阿C,D,E,F,G都得啦~

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 11-02-10, 03:29 PM   #22
才子
量地總監

靚車 X
食女無數 X

我覺得A是知道B的存生,
而家睇佢地鬥法, 我倒是更享受

(`・ω・´)
舊 11-02-10, 03:30 PM   #23
驚寂
Game Master

引用:
冇言...
我冇咁諗嫁
我以為三十出頭喳
思想唔同,我自己覺得比較難攪
有近思想既女人好易成為紅顏知己
同個講極都唔明,9唔答8,阻住發達既女人一齊,忍到,愛佢就得
我估你對住b應該開心好多,先不論報復問題

此篇文章於 11-02-10 03:35 PM 被 驚寂 編輯。
驚寂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 03:30 PM   #24
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
靚車 X
食女無數 X

小心兩個識埋一齊隊死你 =.="

舊 11-03-10, 12:58 PM   #25
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
靚車 X
食女無數 X

賤人m9

點都好,總之靜觀其變,諗清楚先好決定,無謂後悔。

論壇跳轉

現在的時間是 11:53 PM

手機版 | APP版