Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-15, 06:18 PM   #526
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: Rance 查看文章
o個長老成身都係毛,個女主角係個黑妹嘛
呢套?

http://youtu.be/Fz3O31jbHVI

法國作品但有多個國家既動畫公司合作的

好多歷史知識係呢度開始架~
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 06:21 PM   #527
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: harakuma 查看文章
我好記得有一集講人類個"肚臍"
有集講DNA條double helix
有時會有D故事,講下歷史,有時又講太空冒險故事...
有集去左個星球好熱....跟住個黑妹除衫得件背心..........

舊 02-26-15, 06:26 PM   #528
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Rance 查看文章

D姐姐幾靚架
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%81%...89%A9%E8%AA%9E

原來有好幾個series....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 06:28 PM   #529
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
救命呀!!!
最後一集呀!!!!
我終於睇到喇!!!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=NIrISBwXGP0

舊 02-26-15, 06:51 PM   #530
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007

呢套動畫點可以唔講,

播過好幾次, 幾次都睇唔到結局

最後睇既係壞人果邊有一夜之間將好人呢邊D市民搬走晒
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 06:53 PM   #531
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
好鬼中意呢d post , 有討論價值

一講超時空戰記就諗起安德尊

"嚟喇,嚟喇嚟喇。掂喇,掂喇掂喇。 XX雷動光!!"

到衣家仲記得

引用:
作者: 魔璃 查看文章
其實海綿寶寶好好睇

海線寶寶其實好抵死

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 06:56 PM   #532
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: PiroPiro 查看文章
呢套?

http://youtu.be/Fz3O31jbHVI

法國作品但有多個國家既動畫公司合作的

好多歷史知識係呢度開始架~
我想問下,原裝片尾曲係點?

舊 02-26-15, 07:29 PM   #533
費比加拿斯
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
有,大結局係早上暑假播完.
最後亂馬同小茜返學途中同觀眾說再見.
費比加拿斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 07:33 PM   #534
費比加拿斯
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
講開兩台都有播...

異空大冒險v.s.神秘的世界
天地無用v.s.天地無用

當然唔計亞視配音解散後
費比加拿斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 07:33 PM   #535
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
無記播d野除左同財團B有關之外都冇咩原因架啦
X 笨大
O 橫巷同鞋抽佬

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
如果講最後死人既結局,係咪有套打拳的,唔知叫鐵拳浪子還是甚麼,係咪最後打到死,之後出版社仲同個角色整左個靈堂…果套有無動畫?

無人講既仲有:

北斗之拳
米奇老鼠
唐老鴨(係咪姐係好多錢果個)
成語動畫郎
瑪利奧(係喇,即是任天堂果個瑪利奧,我記得仲有紅白機畫面出現的)
超音鼠(我點會唔講世嘉姐,我見過無線做,算新的。)
幽遊白書(最深刻反而係估邊個配音,我當時估係郭志權(比達)會配飛影,但竟然保全叔配飛影,仲要好夾…反而想知漫畫版結局到底想點?)
美少女戰士
飛天少女豬事丁
皇家雙妹麥(睇完第一集先知,原來食神係抄佢的…)

係咪有街霸動畫架?我記憶好似有。
鐵拳浪子睇果時已經係無記播果時......
但係始終唔明點解真人版會搵山P黎演矢吹丈......

你講果套唔係唐老鴨正篇黎...果個係唐老鴨個孤寒財主親戚黎......

Mario呢套俾你講起先記得......

Sailormoon走去google下先知原來最初設定個ENDING死咁多人......
不過以本童子睇落改左佢都0岩0既...以原本呢個ENDING的話...武內直子應該養唔起富奸......

引用:
作者: Tano 查看文章
見樓上講騎士

又是另一套等咗超過10年都未肯入機戰
宇宙騎士GBA時代隻J已經有喇喎......

引用:
作者: harakuma 查看文章

呢套動畫點可以唔講,

播過好幾次, 幾次都睇唔到結局

最後睇既係壞人果邊有一夜之間將好人呢邊D市民搬走晒
見到江欣燕唱OP第一時間諗起She-ra......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 08:05 PM   #536
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
卡拉ok戰士我真係無一次睇到結局過....
有無人知個結局係點啊, 套野係個肥仔唱歌會變身做型仔既故事....
次次傾卡通身邊都無一個人睇過咁...

舊 02-26-15, 08:44 PM   #537
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
有無人知個結局係點啊, 套野係個肥仔唱歌會變身做型仔既故事....
次次傾卡通身邊都無一個人睇過咁...
我睇到主角同宿敵原來是兩兄弟之後就唔記得後面劇情了

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 08:58 PM   #538
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 廢人 查看文章

真係星光三期OP1呢
由手機版發出
一定不是翻唱連日本歌都要食老本
最多係頭D式Remix

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 09:13 PM   #539
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章

宇宙騎士GBA時代隻J已經有喇喎......
都係騎士明顯我講緊魔法騎士

CLAMP睇嚟唔等錢洗

安德尊
98年暑假佢真係威到盡
7月5日有得同新聞部一齊坐KA841最後一班落啟德
暑假尾又攞十大兒歌金曲

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 10:29 PM   #540
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: Tano 查看文章
都係騎士明顯我講緊魔法騎士
好亂......

魔法騎士上去google搵結果好似同ロボット乜鬼關係都冇......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 02-26-15, 10:30 PM   #541
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
好亂......

魔法騎士上去google搵結果同ロボット乜鬼關係都冇......
講緊三隻屬性魔神?

舊 02-26-15, 10:32 PM   #542
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
好亂......

魔法騎士上去google搵結果好似同ロボット乜鬼關係都冇......
好多蘿白架, 第二部戰艦都有

此篇文章於 02-26-15 10:41 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 10:41 PM   #543
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

本童子錯了....../\ /\
應該先搵圖而唔係文獻....../\/\/\

不過OT講句...本童子相信寺甜會寧願加櫻戰落去先LOR......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-26-15, 11:00 PM   #544
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
好亂......

其實EVA都同ロボット乜鬼關係都冇

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:02 PM   #545
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
魔法騎士個op1, 亞視播個河蟹版

系過左冇耐玩隻ss game之後先睇倒個原版

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:09 PM   #546
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
細個對"宇宙戰艦山本洋子"有印象
但好像冇播到END及ova?
還有"十二生肖 爆烈戰士" 都幾好看!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:09 PM   #547
真!DC
Banned User
奉行我道

CUT左變身畫面?

舊 02-26-15, 11:10 PM   #548
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
我記得無線有套卡通個男主角係吸血鬼同女主角家族定左契約做佢僕人, 男主角吸左女主角D血好打得, 個女主角成日叫個男主角做"蚊之", 有好幾套OVA版, 套動畫叫咩名?
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:13 PM   #549
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 真!DC 查看文章
CUT左變身畫面?
yes

同埋大個之後先知大張正己負責op片, 唔怪之得咁正

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-15, 11:15 PM   #550
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: fxi 查看文章
我記得無線有套卡通個男主角係吸血鬼同女主角家族定左契約做佢僕人, 男主角吸左女主角D血好打得, 個女主角成日叫個男主角做"蚊之", 有好幾套OVA版, 套動畫叫咩名?
マスターモスキートン
TVB譯 傻版殭屍

引用:
yes

同埋大個之後先知大張正己負責op片, 唔怪之得咁正
而家一見到紅海背影就知係大張正己

此篇文章於 02-26-15 11:17 PM 被 真!DC 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 10:37 PM

手機版 | APP版