Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-11-06, 06:08 PM   #1
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
返學以來罰得最勁的一次是什麼?

唔計缺點/大小過,你返學以來罰得最勁的一次是什麼?

'我的話,想睇請按我"

因為中文背默唔合格,所以留堂四個鐘
EPA欠交功課,用毛筆抄成課EPA,抄左成三個鐘

舊 05-11-06, 06:11 PM   #2
異.仔
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2006

'有得用喇?"

只係罰抄同罰企

舊 05-11-06, 06:12 PM   #3
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
GPA測驗唔合格,罰抄標準答案10次,抄足我幾日
抄完先發覺老師唔check,唔收

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:13 PM   #4
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
全班抄新雅科學五上全本一次,次日交

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:14 PM   #5
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
作者: chunwai0091
GPA測驗唔合格,罰抄標準答案10次,抄足我幾日
抄完先發覺老師唔check,唔收
你都咪話,我諗你當時都幾興,話哂都抄左咁多日

舊 05-11-06, 06:16 PM   #6
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
:>
'想睇請按我"

罰抄epa第?課7次
7次後話D字唔得又7次
7次之後話我差幾句又7次
最後總共一個星期抄左42次先收課
個時差唔多背熟個課書>
[/QUOTE]

舊 05-11-06, 06:18 PM   #7
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

PSN  IDRuriHoshino
學期中冇帶一次書要罰抄
不過第2日冇交
0個時興第2日唔交要抄雙倍
結果拖左成大半個學期
最後學期尾埋數時發現總數要4位數字 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:20 PM   #8
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
玩啤牌記小過

頭髮過長記缺點bb

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:21 PM   #9
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
:cwm26:
f.3因上網post左篇鬧校長既文,結果俾人召入校長室俾個老野糞話,搞到我成個lunch冇晒
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:23 PM   #10
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp

整爛實驗室野, 5舊水

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:25 PM   #11
艾莉娜
♪↓加里/陽子↑♬

引用:
作者: 我係我
:cwm26:
f.3因上網post左篇鬧校長既文,結果俾人召入校長室俾個老野糞話,搞到我成個lunch冇晒
你鬧過佢d咩,同埋點解佢會知?

舊 05-11-06, 06:25 PM   #12
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
SEESEE
抄CE中史書唔知乜朝至乜朝5次

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:29 PM   #13
snowman
┌───────┐
Ben 10

抄成本中史書幾次

唔記得幾多次, 但一定 >1...

最後一定要偷雞....

舊 05-11-06, 06:35 PM   #14
root
Game Master
Uncle Root

註冊日期: Jul 2004
小三改同學花名, 結果罰抄o個個花名連埋同學個真名一千次, 第二日交

他們是明星,我們是流星,或許有瞬間的閃光。
而一旦明星升起,我們便永遠消失在黑夜之中......
我們只能留在愛我們的人的心裏 。
root 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:46 PM   #15
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
在樓梯口快爆了一句粗 ( ), 某老師那時剛剛站在我身後, 結果訓話 + 缺點一個...

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:48 PM   #16
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
好彩細個冇乜點俾人罰抄……

小學唔記得五年級定六年級,俾其他老師投訴我地嘈,罰成班同學小息企操場企足一個月

舊 05-11-06, 06:50 PM   #17
[KIT]

註冊日期: Sep 2002
講起就嬲

小學3年班, 唔記得點解罰
全年無得上體育堂, 體育堂果陣要去罰抄
見家長果陣佢又話無罰
但每次體育堂之後我地都要交罰抄比佢架喎, 體育堂老師又唔過問?

[KIT] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 06:59 PM   #18
細路翔
The One

黑社會也有愛國的

教書的也不一定不能當人渣b

英國說大家抱團死
舊 05-11-06, 07:05 PM   #19
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
罸抄課文10次(小學的)

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 07:12 PM   #20
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
原因不明
抄中文精讀兩次(f.5)連註解

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 07:17 PM   #21
思心
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
上堂時拎粗口剷教書那些, 結果被抓去校長室照肺1星期

百合/GL才是王道
思心 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 07:20 PM   #22
メ小萌.琉璃メ

註冊日期: Jan 2006
小學四年級寫字寫得樣衰
之後比人罰抄自己名100次或以上+書本內容5次或以上(每一日)
最後有啟蒙老師出現,我d字才寫得好!!^^"

另一段插曲:
係中學時期租漫畫書比人睇
中5學期尾果時,比訓導主任發現
第一次見訓導主任...第一次比佢罵
果時最驚冇左套漫畫...

最後見我平時冇咩犯錯(我個樣又純)
就比番套漫畫我...罰我以後不要再帶,如再犯者,記過~~

馬太福音5:48:所以你們要完全,像你們的天父完全一樣。
樂意做自己不喜愛的事情~

此篇文章於 05-11-06 07:26 PM 被 メ小萌.琉璃メ 編輯。
メ小萌.琉璃メ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 07:21 PM   #23
細路翔
The One

引用:
作者: 小茗~tina~
係中學時期租漫畫書比人睇
中5學期尾果時,比訓導主任發現
第一次見訓導主任...第一次比佢罵
果時最驚冇左套漫畫...
<--試過n次既頹友

英國說大家抱團死
舊 05-11-06, 07:27 PM   #24
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: XENOS=翔
<--試過n次既頹友
+1
最後發現冷氣機位嘅窗口位係最佳收藏地

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-06, 07:30 PM   #25
思心

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: 計劃犯罪者
+1
最後發現冷氣機位嘅窗口位係最佳收藏地
有風險啊
見過友人放左出去後執唔返, 焗住"了"落去再響地下執番, 點知好衰唔衰趺落教員室附近, 個訓導就響入面睇住邊個執, 結果友人被扣分+警告左幾次+早會講多次

百合/GL才是王道
思心 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:19 PM

手機版 | APP版