Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-25-06, 11:17 AM   #951
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
除非打extra hard mode
否則吉神根本唔需要改裝甲,甚至係任何東西
佢d血到低過一定程度就會有field,好難打得入

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 12:51 PM   #952
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: clie
佢地招合体技不知幾勁
仲有freedom唔用meteor先有極惡P all
唔用meteor仲好
>佢地招合体技不知幾勁
字宙A+各自60~70en,咩都係假...[雖然話爆Seed 有1.1倍]...methor招大絕雖然廢少少,但所需EN少成截,還有字宙S和體型補正...

而且freedom招炮要70en...所以我先話----唔改爆根本冇用...

此篇文章於 06-25-06 03:54 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 03:56 PM   #953
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
作者: Ricky-S
咁點解chow263兄話改左好大獲咁...
你自己都講左:
改左武器反擊易打死人,升唔到計....

舊 06-25-06, 04:28 PM   #954
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: chow263
你自己都講左:
改左武器反擊易打死人,升唔到計....
算la,都改左,之後唔改lo

分支完....小組好煩.....由頭分過組.....強化又整過...

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 05:29 PM   #955
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

25話用2回合已經成功爆計....
魔神皇帝火焰+招伊迪劍,秒殺左真龍王機....
點解得一招伊迪劍,伊迪槍要後段先有?

此篇文章於 06-25-06 09:43 PM 被 Ricky-S 編輯。
舊 06-25-06, 07:24 PM   #956
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
25話用12回合已經成功爆計....

好似係~
定係你hp未夠低~
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 07:42 PM   #957
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
25話用12回合已經成功爆計....
38話伊迪安路線追加

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 07:46 PM   #958
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
想快爆計ge話就任吉吉神俾人打
唔還手啦~
被命中加被扣hp 加好多ga~

舊 06-25-06, 08:01 PM   #959
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
原來真男有SP 回復

玩到廿幾版先發現....

二週目中

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 09:44 PM   #960
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

上面用2回合...變左12回=.=

舊 06-25-06, 09:48 PM   #961
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
伊迪安令我深深體會到力量會使人墮落ge道理

我都玩緊二週目用超男, 5x話中
隻ff12 悶到我情願開舊game玩

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 10:27 PM   #962
casio

註冊日期: Apr 2005
-del-
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-06, 10:28 PM   #963
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
>佢地招合体技不知幾勁
字宙A+各自60~70en,咩都係假...[雖然話爆Seed 有1.1倍]...methor招大絕雖然廢少少,但所需EN少成截,還有字宙S和體型補正...

而且freedom招炮要70en...所以我先話----唔改爆根本冇用...
其實Seed最好用係嫣紅IWSP,有加高性能雷達就唔怕反擊不能,只係捏嗰個就……
都係穆大叔講得好,用勁機係弱者優先
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 07:28 AM   #964
半島鐵盒
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
ARMARM 先玩...

我想問下合體枝係吾係要兩機都在同一隊先得
吾似以前係附近就出到?

吾知點解我出吾到GOLDEN hammer, 夠氣夠en...
半島鐵盒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 07:43 AM   #965
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 半島鐵盒
ARMARM 先玩...

我想問下合體枝係吾係要兩機都在同一隊先得
吾似以前係附近就出到?

吾知點解我出吾到GOLDEN hammer, 夠氣夠en...
分隊九宮間之內
有合體技既要放隊長

GOLDEN hammer....多數Goldemar唔夠氣/en

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 11:55 AM   #966
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
分隊九宮間之內
有合體技既要放隊長

GOLDEN hammer....多數Goldemar唔夠氣/en
我開頭幾版都咁.....,之後發覺要2部都140氣先出到

舊 06-26-06, 01:46 PM   #967
小直
Crazy Gamer
神之味噌

註冊日期: Jul 2004
引用:
我開頭幾版都咁.....,之後發覺要2部都140氣先出到
兩邊夠氣力,夠en,仲要相鄰9格內,少一樣都出唔到

另外留意goldian crusher每個版圖只可用一次

舊 06-26-06, 02:30 PM   #968
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
差d 以為有BUG~~~

玩到23話......用巴沙拿的歌擊墜敵人.....
佢全部命中都成0%.......
好彩真男有感應~~~

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-06, 06:04 PM   #969
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

33話計錯數,
放伊迪去單挑成班先,卒仔攻擊竟然個個都識-氣力,搞到爆計都冇用

卒仔-氣力攻擊,之後d版仲多唔多.....

舊 06-26-06, 07:53 PM   #970
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
33話計錯數,
放伊迪去單挑成班先,卒仔攻擊竟然個個都識-氣力,搞到爆計都冇用

卒仔-氣力攻擊,之後d版仲多唔多.....
基本上只有macross 7的敵機先有...

舊 06-26-06, 08:09 PM   #971
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

引用:
基本上只有macross 7的敵機先有...
之後會唔會又打佢地...

仲有伊迪安係咪識回復HP,岩岩2XXX一回合後3XXX

此篇文章於 06-26-06 10:00 PM 被 Ricky-S 編輯。
舊 06-26-06, 11:06 PM   #972
Lenneth
Senior Gamer
Valkyrie

註冊日期: Mar 2006
引用:

唔識
你係咪有部修埋機在隊中?

Lenneth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-06, 12:19 AM   #973
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:

其實你打到邊關...記憶上有Marcoss 7卒仔的關數:

30-33到~[外字宙路線]
45-48話~["八口一?" 路線]
49話

>伊迪安係咪識回復HP...

唔識...伊迪安計只影響伊迪神武器+機體性能,應該是你的小隊員有"修理裝置"吧...

舊 06-27-06, 12:34 AM   #974
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

引用:
其實你打到邊關...記憶上有Marcoss 7卒仔的關數:

30-33到~[外字宙路線]
45-48話~["八口一?" 路線]
49話

>伊迪安係咪識回復HP...

唔識...伊迪安計只影響伊迪神武器+機體性能,應該是你的小隊員有"修理裝置"吧...
玩到第4日...33話

小隊員有"修理裝置"原來可以回復hp..

舊 06-27-06, 12:43 AM   #975
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
玩到第4日...33話

小隊員有"修理裝置"原來可以回復hp..
我玩4個月先爆機= =

[按:如果小隊內有一部機體有補給裝置的話,那team是可以每回合回復EN的...e.g:沙多洛高達]

論壇跳轉

現在的時間是 09:39 PM

手機版 | APP版