Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-30-17, 04:24 PM   #8951
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
隻萬能俠啱數,差一隻突滿
手上得佢有燃燒...

由手機版發出

此篇文章於 07-30-17 04:27 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 05:10 PM   #8952
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: ShinDou 查看文章
http://dengekionline.com/elem/000/001/360/1360593/

【高難易度ステージ攻略:ステージ47】

※2017年6月14日修正

編成は黃単推奨。征覇30の高難易度版ともいえるステージ構成で、やはり“絆”持ち、ビームバリア持ちが欲しいです。

攻略方法も征覇30と基本同じですが、WAVE1のザコの數が増えているほか、WAVE2には全域必殺で暗闇付加のキュベレイが追加されています。

WAVE1は征覇30と同じく誘導作戦で被害を抑え、WAVE2はビームバリア持ちを壁役にしつつ、“感応”や“必中”をかけて集中攻撃!

ビームバリア持ちがいない場合も、盾SSRグランゾンや拳SSRキサラギ◇のような高耐久SSRユニットであれば壁役としてけっこう粘ってくれます。

WAVE2に出てくるキュベレイは、WAVE1のキュベレイMk-II同様にHPの少ないユニットを狙ってくるので、HPが減ったユニットを囮にすればシューター2機でもキュベレイを撃破可能です。キュベレイが必殺を撃つ際には戦艦に退避させる必要がありますが。

我岩岩果次跟烏冬轉用射ZZFA同盾京密殺易打左,其他出左絆同射大器,有冇BEAM罩機﹖

黎緊3隻覺醒機都正喎,隻盾魔神Z係大器,X3同南十字都勁,我好似有4,5隻射魔神Z留係度,終於有機會食 XD
THX
原來上個月改咗,BEAM罩就係V2咯,但係拳機,之後W0C開大絕會卡珠
你係靠邊隻開大絕?仲有用幾多部機先頂到隻青椒唔衝過黎?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 05:38 PM   #8953
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
我係大介開必,等白卡出黎同1條線就射,應該扣到十幾萬,唔記得係咪1野秒左12妹定要幾隻射機再圍多陣,12妹1出就推ZZFA上去頂,你用V2頂唔到咩﹖

此篇文章於 07-30-17 05:42 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 05:46 PM   #8954
J+1
望過黎呀!!!!!!

乜隻fazz頂到咁耐

https://youtu.be/1QqmuS6AHq0

不過我都係用射電磁三下必殺爆青椒方便
由手機版發出
舊 07-30-17, 06:32 PM   #8955
clie

引用:
作者: J+1 查看文章
乜隻fazz頂到咁耐

https://youtu.be/1QqmuS6AHq0

不過我都係用射電磁三下必殺爆青椒方便
由手機版發出
https://www.youtube.com/watch?v=xP9FsgWfNiE
改呢種玩法真係死得

引用:
作者: ShinDou 查看文章
我係大介開必,等白卡出黎同1條線就射,應該扣到十幾萬,唔記得係咪1野秒左12妹定要幾隻射機再圍多陣,12妹1出就推ZZFA上去頂,你用V2頂唔到咩﹖
V2唔會死,但阻唔到青椒衝過去斬艦,原來要搵隻小血既繞到後面引返隻青椒調頭
另外啲鎗機要高命中先吹飛到
舊 07-30-17, 06:38 PM   #8956
ShinDou

我全隊都裝加命中SUPPORT,同用直感感應必中果D,永恆號艦,我殺左12妹先慢慢磨白卡,白卡其實好似1隻盾京密殺都屈得死佢

此篇文章於 07-30-17 06:49 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-30-17, 08:35 PM   #8957
clie

過版,用健一開大絕,死機前將V2入艦就唔出紅珠
其實咁變法有啲無謂,只係要求玩家多一部BEAM罩機拖住
舊 07-30-17, 11:11 PM   #8958
J+1
望過黎呀!!!!!!

鬥雞已reset限突,快換
由手機版發出
舊 07-30-17, 11:12 PM   #8959
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
PVP愈打愈低分, 而家真係完全唔識打...
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 11:28 PM   #8960
J+1
望過黎呀!!!!!!

已經唔識打1500以上混色陣
由手機版發出
舊 07-30-17, 11:30 PM   #8961
ShinDou

冇打上去,1路都單緊,起碼都要儲夠6千先試打上去,而家先2千3 XD

此篇文章於 07-30-17 11:32 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-31-17, 09:59 AM   #8962
J+1
望過黎呀!!!!!!

日日40連3日就到你個目標
由手機版發出
舊 07-31-17, 10:27 AM   #8963
ShinDou

好難40連喎,要每個鍾都上,仲要唔refresh殺晒,我而家好懶唔諗野,淨係打單陣,又或者師傻秒到既陣,1有隻回機就唔駛打
舊 07-31-17, 10:49 AM   #8964
J+1
望過黎呀!!!!!!

跌到1千好難唔連嬴喎,而且連嬴每場多6分之餘仲要逢10加2粒珠...

我係set鬧鐘1個鐘9個字就響包唔甩
由手機版發出
舊 07-31-17, 01:13 PM   #8965
ShinDou

我1千架喇,而家1千都唔係好多單騎架咋,好多full team,雖然好多唔識擺,但1有回機混色我費事諗又唔想搏就refresh算
舊 07-31-17, 01:15 PM   #8966
J+1
望過黎呀!!!!!!

唔連真係一日差百幾二百分
由手機版發出
舊 07-31-17, 01:20 PM   #8967
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
要打6000嘅唔係咁懶諗呀?
低rank嘅應該唔駛點費心思噃?
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 01:46 PM   #8968
ShinDou

而家打緊5隻手機game,又成日有新活動,仲有ps4,所以懶得就懶 XD 之前未抽到拳uc果陣我好似直頭有2星期冇清鬥雞珠,都係1千埋單,唔知點解而家好難跌落8百,而家好少人打單騎?我記得岩岩鬥雞果陣試過上到千7之後1轉單騎1陣就跌幾百分,埋單8百 XD
舊 07-31-17, 01:51 PM   #8969
J+1
望過黎呀!!!!!!

唔係呀,尋晚1150今朝已經9xx
由手機版發出
舊 07-31-17, 02:05 PM   #8970
qqabc
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2017
而家就算1150-1200既range都係歐洲陣... 所以真係難打咗好多
利申: 一直最高都只係12XX, 未過過1300, 依幾星期1200都過唔到...
qqabc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 02:27 PM   #8971
J+1
望過黎呀!!!!!!

1300嗰堆未係歐,頂多5隻有兩三隻強機啫
由手機版發出
舊 07-31-17, 07:24 PM   #8972
J+1
望過黎呀!!!!!!

囡池已開...

幾隻d技都係好似同原版一樣....想要getter g....如果變大器應該好惡....
由手機版發出

此篇文章於 07-31-17 07:27 PM 被 J+1 編輯。
舊 07-31-17, 07:44 PM   #8973
ShinDou

隻盾擋時固定DAM同高確率疾係咪打到精70﹖

隻Z女咩事﹖招必得10%乘2﹖有冇寫錯﹖大器版1樣﹖

咦﹖新31女果招必係9格高機率疾喎,擺明用黎打精70喎﹖鬥雞岩岩睇以為好勁,睇清楚佢命中好低又冇加命中精神,應該打唔到回機,後面兩招技又難開,本身部機冇防守能力

今次應該唔駛諗Z飛射新31女啦﹖

此篇文章於 07-31-17 07:57 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-31-17, 08:03 PM   #8974
qqabc
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2017
齋望技感覺上:
Zちゃん普通無特別, 鬥雞有6000甲同高guard率好硬, 但唔係特殊甲, 要破唔算太難? 10%X2招絕更加R頭
グレちゃん無乜特別
グレンダさん普通打征霸70, 鬥雞係13號機代替品
ゲッちゃんドラゴン普通係紫三一龍拳版大器版, 打70用, 鬥雞行得好快, 但又無乜其他特別
トリプルガイちゃん普通係大初免費版打65, 鬥雞都無乜特別

有無分析錯?

重未決定到抽邊隻好
qqabc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 08:31 PM   #8975
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
Z招必有2hit,80%每hit加5下燒,10%好正常姐
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 07:48 AM

手機版 | APP版