Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-23-08, 09:35 PM   #1
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
Contact list

問問大家,
o係MSN 、ICQ 、甚或之類o既contact list 裡面,
仲有幾多朋友、同事、同學係仍然有保持contact?
當中有無一d ,明明係想contact 返,但依然唔敢send message 出去?

我有好多個。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 09:37 PM   #2
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Middle 查看文章
問問大家,
o係MSN 、ICQ 、甚或之類o既contact list 裡面,
當中有無一d ,明明係想contact 返,但依然唔敢send message 出去?

我有好多個。
賀情版重生~~
我比較多既係以前識落,
但而家係覺得就算send 都唔知有咩可以同佢地講囉

舊 06-23-08, 09:43 PM   #3
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
問問大家,

我有好多個。
有幾個ICQ 友,轉左MSN後就很少來往了....

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 09:44 PM   #4
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
哈哈~ 我icq已經冇開
msn入面有個list叫閒人
果堆人我係唔會主動搵佢地 亦都唔會點理佢地...........
但又唔知點解要保留contact 其實我都想delete
因為我冇唔敢搵的人 只有唔想搵的人......
但又怕如果突然有日心血來潮想搵佢地就搵唔到會好無奈

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 09:45 PM   #5
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
有幾個ICQ 友,轉左MSN後就很少來往了....
早前開返個ICQ ,百幾人裡面已經只得兩個人Online ......

舊 06-23-08, 10:10 PM   #6
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
為數不少...
一年中同佢地傾計的機會可能都只係有機會re-u敍下時

然後過多十年左右, 佢再無啦啦搵你時, 很大機會是他/她已轉行做理財/人生策劃的行業了...
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:13 PM   #7
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
對上果次, 對象係小學同學, 佢無端端send file過黎, 一睇就知中左招

我> 你MSN中左毒
對方> 哦, thx

之後繼續不能

舊 06-23-08, 10:13 PM   #8
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
中學同學7個
小學同學6個
舊同事4個

不過通常要約出o黎玩都係打電話,自己甚少開msn

另外……損友2x個

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:19 PM   #9
圖騰製作中

引用:
作者: riceball 查看文章
為數不少...
一年中同佢地傾計的機會可能都只係有機會re-u敍下時

然後過多十年左右, 佢再無啦啦搵你時, 很大機會是他/她已轉行做理財/人生策劃的行業了...
有朋自遠方來,非奸即盜

舊 06-23-08, 10:27 PM   #10
『庭』
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
會呀, 有d 好耐以前既朋友
雖然想聯絡番, 但唔知點開口

明明以前都幾熟, 睇見個list有時都幾無奈
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:27 PM   #11
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
有朋自遠方來,非奸即盜
哈哈, 有時就係咁進入左自我保護狀態,
跟住我地會變得抗拒同舊人有接觸

舊 06-23-08, 10:28 PM   #12
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 『庭』 查看文章

甚至晚晚睇住對方online 、offline ,
睇左好耐好耐了.......

舊 06-23-08, 10:30 PM   #13
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
哈哈, 有時就係咁進入左自我保護狀態,
跟住我地會變得抗拒同舊人有接觸
無辦法, 前排先試過有小學同學搵我食飯
遇得少唔醒起, 原來係 LB 之流托佢黎搵我

舊 06-23-08, 10:36 PM   #14
圖騰製作中

引用:
甚至晚晚睇住對方online 、offline ,
睇左好耐好耐了.......
我間中會打一句「雖然諗唔到特別野同你傾,不過都有D掛住你」
算係KEEP CONTACT吧

舊 06-23-08, 10:44 PM   #15
川上双葉
みるをみる

PSN  IDhgckelvin
小學同學msn = 2個
keep住聯絡 = 1個(都唔係咩keep住,係間唔中問下對方讀書讀成點<ce時期限定>)

舊 06-23-08, 10:47 PM   #16
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
無辦法, 前排先試過有小學同學搵我食飯
遇得少唔醒起, 原來係 LB 之流托佢黎搵我
咁呢類都無辦法、真係要出到唻先知;
我試過俾人叫上d 自我提昇課程畢業禮、雖然我朋友都係半被迫...... ~__~

引用:
你都不錯丫
有d 人會覺得突兀、無勇氣去禁send

舊 06-23-08, 10:51 PM   #17
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
有朋自遠方來,非奸即盜
你個諗法唔係幾好,雖然可能係事實
引用:
作者: 『庭』 查看文章

同感
引用:
都無人咁樣同我講,好明顯無人重視我

舊 06-23-08, 11:03 PM   #18
橙橙=]
Junior Member

註冊日期: Jun 2008

玩online game..就算唔係轉左game..
個list入面好多好多人都唔會搵,,又唔del..又傾唔埋,,唔知想點...
有d想搵,,又唔知講乜好 ...明明以前一齊玩果陣好熟咩都傾

ps 呢個回覆係禾第一次係度出聲耶 貢多位多多指教

舊 06-23-08, 11:12 PM   #19
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
都無人咁樣同我講,好明顯無人重視我
基本上係好少人會咁講,
我都無試過喇,
最多間中hi 下你...... 就dead air ~ ~

引用:
作者: 橙橙=] 查看文章

玩online game..就算唔係轉左game..
個list入面好多好多人都唔會搵,,又唔del..又傾唔埋,,唔知想點...
有d想搵,,又唔知講乜好 ...明明以前一齊玩果陣好熟咩都傾

ps 呢個回覆係禾第一次係度出聲耶 貢多位多多指教
歡迎橙 =)

有d 人會因此、開一個game 用一個msn 戶口, 唔想有交雜......
係咪咁?

舊 06-23-08, 11:17 PM   #20
新堂愁一
男人三寶無樣有

有時d 中小同學, IVE同學咁, 唔會點 msn聯絡,
但如果有佢地d日記丫, facebook 丫之類又會間唔中去望下咁架喎..

舊 06-23-08, 11:49 PM   #21
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
msn真係有好多係咁
仲有樣野好得意,就算同人反目成仇我都唔會block人,只係照擺係度,因為相信呢個世界無永遠敵人
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 11:56 PM   #22
圖騰製作中

引用:
作者: frankieccc 查看文章
msn真係有好多係咁
仲有樣野好得意,就算同人反目成仇我都唔會block人,只係照擺係度,因為相信呢個世界無永遠敵人
煩既人會block...

舊 06-24-08, 12:28 AM   #23
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
搵到個小學同學MSN仲add埋佢,諗住join校友blogring,點知俾對方打回頭
已經一早聲明我係邊個同講埋同年畢業o既證據,點知佢o既block reason竟然係:「I don't want to make a new friend at this moment
過o左十幾年,真係人情薄過紙
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:31 AM   #24
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
想人唔block你, 睇下自己會否成日滾搞人煩親人la好心
我年終block唔少呢d人

舊 06-24-08, 12:34 AM   #25
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
有d唔諗住再聯絡或者好耐無聯絡既msn會del.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Xbox360] Virtua Fighter 5 Live Arena ai. 攻略及心得交流區 225 03-02-08 12:10 AM

現在的時間是 12:24 PM

手機版 | APP版