Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-23-13, 11:52 AM   #126
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
反而覺得白血漏汁好過出紅血
白色特別同強烈比人改造既唔同分別

舊 02-23-13, 05:11 PM   #127
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
蘋機會:MGRR最強兵器譜
S級爆機攻略

http://hk.apple.nextmedia.com/supple...30223/18173733

睇完完全唔明點解叫S級爆機攻略, 資料又錯, 木劍竟然話要故事模式所有難度S級先解到, 假髮A又話要Revengeance難度S級

不過個真人版雷電算扮得幾認真 總好過又無厘頭搵條女夾波sell game

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-13, 05:26 PM   #128
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: KTN 查看文章
反而覺得白血漏汁好過出紅血
白色特別同強烈比人改造既唔同分別
玩日版先可以係打緊果時就已經分得出邊D人係無改造b

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-13, 07:16 PM   #129
GTO
Insane Gamer
I'm GTO

註冊日期: Jul 2005
XBox Live GamertagKitse Tse
終於買左啦 今晚可以開始玩啦

XBOX有DLC
係Body custom skin , WHITH ARMOR
係唔係個個xb版都係white嫁?

JAM PROJECT WORLD FIGHT 2008 @ HONK KONG!!!

下川みくにLiveTour2008 「ASIAN LOVERS ~Season2~」 in Hongkong
期待JAM,392下一次的來臨
我的XBOX成就
GTO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-13, 08:41 PM   #130
GAOGAIGAR

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDgaogaigar555
XBox Live Gamertaggaogaigar555
引用:
作者: GTO 查看文章
終於買左啦 今晚可以開始玩啦

XBOX有DLC
係Body custom skin , WHITH ARMOR
係唔係個個xb版都係white嫁?

XBOX都係一隻碟嗎

是星的眼淚 閃著未完的心願
幸福還末來 眼裏滿是藍色的思念
末完的期待 彷彿你我夜空中約定了..........記住
GAOGAIGAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-13, 08:52 PM   #131
GTO
I'm GTO

註冊日期: Jul 2005
XBox Live GamertagKitse Tse
引用:
作者: GAOGAIGAR 查看文章
XBOX都係一隻碟嗎
係呀 1隻碟

JAM PROJECT WORLD FIGHT 2008 @ HONK KONG!!!

下川みくにLiveTour2008 「ASIAN LOVERS ~Season2~」 in Hongkong
期待JAM,392下一次的來臨
我的XBOX成就
GTO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-13, 09:14 PM   #132
wutoms
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
From Official Website

wutoms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-13, 09:45 PM   #133
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
玩日版先可以係打緊果時就已經分得出邊D人係無改造b
打d cyborg兵、4個boss係白血好正常,
但armstrong明明唔係cyborg都白血...

舊 02-23-13, 09:46 PM   #134
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
PLAYARTS改雷電$458入手!
手臂同鎖骨胸肌關節做得幾好,但冇整面罩分開...

收到情報仔月光遲d會一般發售

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 02-23-13 10:00 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-13, 09:58 PM   #135
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
攞左個無限能源假髮後開JOKE THE RIPPER MODE好屈機!

舊 02-24-13, 02:57 AM   #136
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
打d cyborg兵、4個boss係白血好正常,
但armstrong明明唔係cyborg都白血...
可能因為吸收左大量納米機械?
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 04:37 AM   #137
咩咩~~

註冊日期: Nov 2006
其實一d玩日版嘅玩家點解唔接受白血係删減版而唔係劇情需要?
而係到不斷腦補?
不如你地諗下點解美版要用红血?
唔通因為想血腥d咩?

咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 10:13 AM   #138
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 咩咩~~ 查看文章
而係到不斷腦補?
唔通因為想血腥d咩?
因為MGS4雷電都係白血(美日版都係),
覺得CYBORG=白血係好正常,
反而開頭知道美版用紅血覺得怪就真嘅~~
但第一關黑人首相俾SUNDOWNER把刀後入前出個鏡頭日版就真係和諧咗

此篇文章於 02-24-13 10:17 AM 被 豪傑公子 編輯。
豪傑公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 10:15 AM   #139
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
其實 MGS4 時雷電自身不分日美版都係流白血, 堆 cut scene 成鬼日見佢週身噴奶, 其它 cyborg 流紅血都唔連戲
而 Armstrong 己經完全 nano machine 化, 都唔係正常人類..
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 10:43 AM   #140
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
唔通因為想血腥d咩?
唔係咩?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 10:49 AM   #141
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
咁都嗌番餐,你地真係無聊…

舊 02-24-13, 12:35 PM   #142
nameH

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
引用:
而係到不斷腦補?
唔通因為想血腥d咩?
你講得冇錯,美版紅血純綷係為左血腥d

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 01:48 PM   #143
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
不如你諗下有咩原因說服到我改造人都係出紅血係比噴白色人工血合理先,你睇清楚呀下,唔係話噴血色血係錯呀,我係講緊比白色血更合理呀
大前提係雷電果時都係嘔奶,同埋打某個Boss有分番開出黎斬落去係噴紅色血既

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 02:57 PM   #144
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
不如你諗下有咩原因說服到我改造人都係出紅血係比噴白色人工血合理先,你睇清楚呀下,唔係話噴血色血係錯呀,我係講緊比白色血更合理呀
大前提係雷電果時都係嘔奶,同埋打某個Boss有分番開出黎斬落去係噴紅色血既
Sh~~~ 咁快講左沒話題ga la...

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 03:05 PM   #145
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://metalgear.wikia.com/wiki/White_blood

引用:
( ͡° ͜ʖ ͡°) White blood is an artificial blood developed for military use.
Haemoglobin, which is found in red blood cells and absorbs and releases oxygen, is normally red. However, the artificial red blood cells developed through nanotechnology that perform the same function as haemoglobin are instead white in color. This literally gives the blood a pale color (and therefore its user a pale complexion), hence the substance's name.
Raiden, having received cybernetic implants by the Patriots, used this kind of blood. After he was badly injured from battling Gekko and Vamp during Liquid Ocelot's Insurrection, he would have died had Naomi Hunter and Sunny been unable to find an infusion of white blood and begin dialysis in time.

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 03:41 PM   #146
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
PLAYARTS改雷電$458入手!
手臂同鎖骨胸肌關節做得幾好,但冇整面罩分開...

收到情報仔月光遲d會一般發售

邊度賣$458???

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 04:06 PM   #147
咩咩~~

註冊日期: Nov 2006
其實我係黎抛磚引玉的,受教了
我知mgs4雷電係嘔白血

但係日版mgs系列一向避免血腥(pw 用爆格仔代爆血

而我覺得美版因血腥而違背設定而爆紅血係無咩可能

所以我先認為日版係删減版(最多係話合乎劇情嘅删減版

咩咩~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 04:07 PM   #148
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
Metal Gear Rising Revengeance - New VR Missions DLC Info
http://www.metalgearsolidtv.com/2013...ce-new-vr.html
20號舊聞, 但岩岩先留意到:
引用:
The VR Missions are PS3-exclusive only in North America. In Latin America and Europe, the DLC will be available for the Xbox 360 as well. The first DLC will be available for download in early April. Price 300 yen or $3.
唔知香港點嘞 (亦唔肯定上述資料準唔準確)

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-13, 04:11 PM   #149
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
駛唔駛寫返封信俾konami投訴錯版問題?

舊 02-24-13, 04:40 PM   #150
Echo01

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: whassupbun 查看文章
Metal Gear Rising Revengeance - New VR Missions DLC Info
http://www.metalgearsolidtv.com/2013...ce-new-vr.html
20號舊聞, 但岩岩先留意到:

唔知香港點嘞 (亦唔肯定上述資料準唔準確)
VR 我自己覺得真係好無謂, 又唔係好玩有趣 = ="
Echo01 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM
[PS3] [オタ魂] METAL GEAR SOLID 4 - GUNS OF THE PATRIOTS vol.2 [LIQUID萌え~♪] 魔璃 攻略及心得交流區 137 12-23-10 07:23 AM
Metal Gear Solid 2 Vol.2 jeffmailhk 收藏品討論版 0 11-13-04 12:34 AM

現在的時間是 02:45 PM

手機版 | APP版