Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-02-15, 11:03 AM   #226
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: ammms 查看文章
我印象中剩係救左坐吉普車果個人質
不過就全部坦克加直昇機打哂

其實都唔係我打哂
加時果陣我剩係打左一架坦克
其他坦克同直昇機都係我架直昇機幫我打哂
我開頭都唔知自己架直昇機原來咁勁
打呢關果陣都未 upgrade 空對地導彈
咁我打完頭 15 分鐘
Radio 就叫我離開 hot zone 完 mission
本來都係坐馬仔走
但諗住今次 mission 打多左錢
於是豪 d 去 call 直昇機走人
咁直昇機差不多到果陣
就有加時通知
果陣就即時去左打最近果架坦克
但架直昇機原來識飛去附近自己攻擊敵軍
結果其他敵軍坦克, 直昇機不但被全滅
連 d 軍營都幫我清埋
我試過叫直升機但太近敵人基地反被擊落你應是強化了吧?

這樣一想電腦的拍擋ai也還不錯呢

ps:我習慣上都是call 直升機走人,反正6000不算貴

引用:
作者: ZEROBO 查看文章
初玩EP1.. 你地會R佢殺, 定麻佢算 , 定麻完R醒再殺, 清唔清場? 點樣GMP賺最多?
我現在的方針是有用的敵人(我要求最少有b)麻佢汽球帶走(但小心被人看見)、沒用的走近r2 cqc 問情報再殺掉(殺了可以的放屍體在不顯眼的地方),現在我有了無聲short gun可以不動聲的殺人也不怕被發現,頂多對方有坦克之類會射到我但仍然不知我的位置

最重要是有得救人就救、花時間越少越好、盡量達到任務的特別要求、小中彈和被人發現應可拿不錯的成績了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 09-02-15 11:10 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 11:32 AM   #227
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
GMP最好搵當然係執草賣. 一條至少500, 執一次就10條

回收機槍, 火箭筒都有賺. 回收動物又得.

有戰鬥班後要賺更加唔係難事, 食飯沖涼掛下機就有收穫.

舊 09-02-15, 11:52 AM   #228
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: carychow 查看文章
GMP最好搵當然係執草賣. 一條至少500, 執一次就10條

其實機槍同迫擊炮係咪我唔玩online mode就無其他用?(賣錢除外)

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 11:52 AM   #229
Gambit
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
想問下mother base 收人有無上限,
慣左清晒 d 人再慢慢搜索, 但又驚搜搜下 d 人醒返, 所以用氣球送走晒佢地一了百了
攪到基地有好多全 E 既人唔知做乜好
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 11:55 AM   #230
alexchrome

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Gambit 查看文章
慣左清晒 d 人再慢慢搜索, 但又驚搜搜下 d 人醒返, 所以用氣球送走晒佢地一了百了
有上限 , 唔要嘅人可炒佢魷魚
alexchrome 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 12:02 PM   #231
鐵之侍

引用:

有戰鬥班真是不用怕沒錢用了

順便一說有了動物區後可以去那兒的草食動物區(有2個)執草

引用:
作者: wuxu 查看文章
其實機槍同迫擊炮係咪我唔玩online mode就無其他用?(賣錢除外)
可以call人給你,不過如其call這些還不如call 坦克戰車之類更實用

引用:
作者: Gambit 查看文章
擴建部門可增加上限,當然沒用的人如樓上說可以炒掉,這遊戲好處是你拿到更好的人會自動為你踢沒用的人去待機處

不過順便一說戰鬥班執行任務有機會戰死,所以有時還是不時要補充,總之都是能力ok汽球送走、沒用的殺掉

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 09-02-15 12:08 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 09-02-15, 01:33 PM   #232
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
不過派軍有傷亡=-=
我就死左個麻醉技術
唔知點可以搵返個

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 01:34 PM   #233
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
我試過叫直升機但太近敵人基地反被擊落你應是強化了吧?
好似有升機身到 level 2

舊 09-02-15, 01:46 PM   #234
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
不過派軍有傷亡=-=
我就死左個麻醉技術
唔知點可以搵返個
重玩返之前d主劇情(或Side Ops)應該得

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 01:48 PM   #235
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
有戰鬥班真是不用怕沒錢用了

順便一說有了動物區後可以去那兒的草食動物區(有2個)執草
請問動物區係邊度? 唔係劇情關係都唔會返去

舊 09-02-15, 03:22 PM   #236
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
係咪未可上網?connect online無反應,點樣合上隻save?
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 03:30 PM   #237
蒼森.laio

引用:
作者: wuxu 查看文章
重玩返之前d主劇情(或Side Ops)應該得

同埋有個問題係可唔可以SET D兵唔參與派兵活動=-=
珍貴人才唔可能出去送死

此篇文章於 09-02-15 03:32 PM 被 蒼森.laio 編輯。
舊 09-02-15, 04:12 PM   #238
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
同埋有個問題係可唔可以SET D兵唔參與派兵活動=-=
珍貴人才唔可能出去送死
掉佢入非戰鬥班

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 04:37 PM   #239
鐵之侍

引用:
請問動物區係邊度? 唔係劇情關係都唔會返去
當提示設立動物區後選回基地時會顯示有動物區,按三角(PS機)就會直接去那兒

不時也回一回基地吧,起碼醫療區要探某人(不過要完成某支線任務系列拿到相片才有用)

舊 09-02-15, 04:44 PM   #240
蒼森.laio

引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
掉佢入非戰鬥班
有D任唔係戰鬥班都會出擊

舊 09-02-15, 05:11 PM   #241
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
有D任唔係戰鬥班都會出擊
係?我冇留意wo

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 08:18 PM   #242
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
有無人ONLINE到?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 08:24 PM   #243
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
未ON到-.-想過GZ SAVE都唔得

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 09:18 PM   #244
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
主線16有d難⋯
搞到quiet重傷徹退:0)
減一格親密:0)

舊 09-02-15, 09:19 PM   #245
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
引用:
當提示設立動物區後選回基地時會顯示有動物區,按三角(PS機)就會直接去那兒

不時也回一回基地吧,起碼醫療區要探某人(不過要完成某支線任務系列拿到相片才有用)
動物區佢係會自己設?
我玩到ep12,都唔見。
之前聽miller提過,但又唔見有得揀起,
Moterbase又唔見有
好想去睇下
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 10:54 PM   #246
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
請問果 D 炮同機槍 extract 有咩用 ? 收一次扣 $5000 ...
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-15, 11:14 PM   #247
蒼森.laio

引用:
作者: Kain 查看文章
有無人ONLINE到?

ONLINE MODE 之後收到15個CON,跟住唔知做咩

舊 09-03-15, 12:12 AM   #248
鐵之侍

成功online後官方數天也會送一些小禮物給玩家的

終於得到期待已久的二足步行,但很失望原來不是計交通工具而是計為拍擋,即是用它就不能用dd, 雖然比馬快攻擊力也不錯,但皮很脆(暫時?) 被人遠距離射也很難捱,所以還是用回dd好過(我已升他的忠誠全滿了)

舊 09-03-15, 02:22 AM   #249
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
其實繼續 GZ save 係咪得一件衫同堆兵仔帶到去 TPP?
如果無係GZ度見到小島神,係咪TPP都唔會捉到佢?
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-15, 02:24 AM   #250
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Kain 查看文章
有無人ONLINE到?
引用:
ONLINE MODE 之後收到15個CON,跟住唔知做咩
引用:
成功online後官方數天也會送一些小禮物給玩家的

終於得到期待已久的二足步行,但很失望原來不是計交通工具而是計為拍擋,即是用它就不能用dd, 雖然比馬快攻擊力也不錯,但皮很脆(暫時?) 被人遠距離射也很難捱,所以還是用回dd好過(我已升他的忠誠全滿了)
有無XBOX ONE MGS V TPP行英版成功連到上SERVER?
之前未有公開發售日就話FAIL,宜家就話係維護狀態的…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.3 (已售) シェンムー 電視遊戲討論版 1014 02-23-18 03:21 AM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
metal gear solid ydragon 電視遊戲討論版 19 06-23-08 04:52 PM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版