Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-15, 12:00 AM   #201
京9999
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
幸好蘿莉唔係效力帝國、如果唔係自衛隊就算喺日本本土都會打得好吃力。

精靈美少女搞乜?返到黎同空氣爸爸「打招呼」、佢係咪仲接受唔到家人全部被火龍燒死先搞到咁心智唔正常?
定係真係可以同死人溝通?

粟林妹妹同家姐一樣都係童顏巨乳。
佢同"爸爸"傾計先兩集已經有 只係太自然所以你先唔覺
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-15, 09:13 PM   #202
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
捉D異世界人有咩用..?
要捉點解唔直接入異世界捉呢, 大把有得你捉呢..
雖然個公主枉有公主名義, 但在帝國中連花瓶都不如..
我唔信公主自己簽定和約後, 個帝王會聽公主支笛囉..

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-15, 10:44 PM   #203
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: CSY 查看文章
你係唔係誤會了D乜嘢?
公主由始至終都冇諗過由自己簽和約(亦都冇權簽)。佢只係想擔當仲介角色,先了解日本狀況,然後向帝國報告,再由元老院決定是否講和,同點樣講和。
第8集公主同日本官員的會面,日本官員一開始已經講得好清楚,這次不是講和會議。
至於日本方面答應讓公主挑選十幾名人質釋放,就係用來說服元老院支持講和的籌碼。帝國方面完全沒有任何付出,如此有著數冇蝕底的條件,就算公主本身冇任何權限都唔怕接受。

另外補充一點
之前公主在伊塔黎卡簽的那份協議,只係公主代替那個只得11歲?的小領主簽的,領地伊塔黎卡與自衛隊的停戰一年協議,並非帝國與日本的協議,因此約束力只限伊塔黎卡,對帝國中央及其他領地無效。

此篇文章於 09-07-15 11:05 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-15, 10:55 PM   #204
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
想捉異世界人個班都入唔到去……

舊 09-07-15, 11:07 PM   #205
十一月
Game Master

其實呢套係做一季or兩季的?
如果一季要做哂炎龍篇的話,真係唔知會cut成點樣....

此篇文章於 09-07-15 11:18 PM 被 十一月 編輯。
舊 09-08-15, 06:30 PM   #206
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
引用:
.
現實上好多公主都只係用黎嫁人用既道具,政治上想太聲難過登天
所以皇帝先玩(寸)佢叫佢帶佢隊騎士團去聖山參觀參觀

引用:
作者: 十一月 查看文章
其實呢套係做一季or兩季的?
如果一季要做哂炎龍篇的話,真係唔知會cut成點樣....
做兩季的

Blog

pixiv

此篇文章於 09-08-15 06:36 PM 被 小特特 編輯。
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 02:31 PM   #207
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 10:57 PM   #208
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
日笠黑妖精來入後宮?

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-15, 11:29 AM   #209
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
藍髮起身個樣好似跑錯場的小林少年……

舊 09-18-15, 01:31 PM   #210
The One
あかん

舊 09-19-15, 12:34 AM   #211
The One
あかん

GATE第12話までご覧いただきありがとうございました!
GATEの第2クール(第13話以降)炎龍編は2016年1月から放送開始予定です!
少しの間お待ちくださいませ!

http://gate-anime.com/bd-dvd/index.html
「GATE 自衛隊 彼の地にて、斯く戦えり」
【vol.1】<初回生産限定版> Blu-ray/DVD

・発売日
2015年9月30日
・価格
2枚組 Blu-ray ¥7,000+税 (BD+CD)
2枚組 DVD ¥6,000+税 (DVD+CD)
・収録話数
1話、2話

初回生産限定版特典
・アニメ描き下ろしイラスト使用特殊ケース
(デジパック仕様+三方背クリアケース)
・特製ブックレット(16P)
・原作者:柳内たくみ書き下ろし短編小説
・特典:オリジナルサウンドトラック

特典
映像特典:ノンテロップOP&ED
音声特典オーディオコメンタリー

舊 09-19-15, 12:49 AM   #212
十一月
Game Master

分割...
舊 09-19-15, 01:46 AM   #213
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
以為連續做點知無啦啦斬開

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-15, 10:26 AM   #214
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
A1成日都斬開兩輯嫁啦,不意外
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-15, 11:46 AM   #215
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
而家先知原來分兩期播。又要等3個月

公主專程出黎見伊丹真正目的在於領收BL薄本

異世界開百圓店、應有盡有

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-15, 11:56 AM   #216
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
玩分割, 睇黎冥門編又要割多季出黎 ... ?

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-15, 12:51 PM   #217
十一月
Game Master

炎龍篇之後仲有動乱編&総撃編,之後先到冥門編。第二季應該冇可能做哂三篇吧?
舊 09-19-15, 03:16 PM   #218
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
腐嘅世界真利害

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-15, 08:48 PM   #219
The One
あかん

【店舗特典】

アニメイト:BOX

ゲーマーズ:バインダー

とらのあな:BOX

ソフマップ:B2タペストリー

TSUTAYA:スリーブケース

HMV:BOX

amazon:BOX
舊 10-03-15, 07:41 PM   #220
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
呢套睇完第一季想睇小說,但唔見有代理中文版???

係冇人代理定我搵唔到?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-15, 08:06 PM   #221
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
印象係因為題材問題所以無人代理
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-15, 08:09 PM   #222
The One
あかん

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
呢套睇完第一季想睇小說,但唔見有代理中文版???

係冇人代理定我搵唔到?
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1426652097.A.0FA.html
舊 10-03-15, 11:32 PM   #223
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 森羅 查看文章
印象係因為題材問題所以無人代理

乜咁攪法.想睇完作品都唔得.動畫版二季根本完唔到.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 07:49 AM   #224
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
乜咁攪法.想睇完作品都唔得.動畫版二季根本完唔到.
始終華人社會政治敏感度高得太緊要……
但又可惜英文市場又唔Buy呢類小說,想要英文版都冇……

學日文算啦……

講真呢類作品可以正篇完結,外傳延伸應該好過不少作品就真。
假如時日可以將零散外傳整合成一篇後傳或者有一套完整Side Story就好……

此篇文章於 10-19-15 07:52 AM 被 綾風祐希 編輯。
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-15, 01:29 PM   #225
十一月
Game Master

想補充一點,外傳已經出了5部。
而漫畫版似乎係有意把正傳及外傳的內容,按時序重新編排。
炎龍編之後本應進入動亂編,但漫畫版最新的第48話,就跳了去外傳5的故事。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
502 Bad Gate Way kenryu31 GAF告示版 1 03-15-11 08:10 PM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM
Monster Gate Ⅲ dan 街機心得交流討論區 46 01-12-08 05:19 AM
gate keepers問題 RID 日本動漫畫討論版 25 03-16-04 12:44 PM
Xbox Japan Game Data 2002.02.22-2004.01.22 Janus 電視遊戲討論版 0 01-25-04 06:43 AM

現在的時間是 04:45 AM

手機版 | APP版