Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-23-12, 11:01 AM   #51
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
同意集死埋一齊更好+1

盲佐用唔到王之力喎

舊 03-23-12, 11:57 AM   #52
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
唔死其實仲好 如果可以令集肢體殘缺更嚴重既話就更顯得佢既能力
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 12:49 PM   #53
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Asurada 查看文章
同意集死埋一齊更好+1

盲佐用唔到王之力喎
隻結晶右手都無左
所有虛空能力都無哂啦

==============

集和祈一齊死好些~
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 02:08 PM   #54
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
我覺得完得幾好wor
集少到最後連攪住祈去心中都做唔到, 首尾呼應, 貫徹始終 - 無能

另, 如果最後硬要砌一對, 跛妹同盲公組合更加好
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 02:13 PM   #55
木下宏介
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
22集突然變成科幻片= -
已經不想細究劇情 可以追究的東西太多
反而整套劇觸動人心的橋段多又好

這樣子的結局也算能接受 都預定集的虛空就是要來完結故事
沒想到是集死不去而已, 集死的話對觀眾來說只能說安心一點
不過我覺得沒死的結局會更有感
看著兩個喜歡的女生死, 殺死曾經是玩伴的涯, 二度拒絕弟控姐姐的愛
背負著一切地活下去比甚麼都更難受, 但要是集死的話朋友也難受= -
大概就是要把一切都傷感都一人包攬下來才會選擇繼續活下去吧
這種重量才算得上是罪惡王冠吧

此篇文章於 03-23-12 02:17 PM 被 木下宏介 編輯。
木下宏介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 02:15 PM   #56
木下宏介

註冊日期: Feb 2009
引用:
作者: 淡水 查看文章
我覺得完得幾好wor
集少到最後連攪住祈去心中都做唔到, 首尾呼應, 貫徹始終 - 無能

另, 如果最後硬要砌一對, 跛妹同盲公組合更加好
跛妹同盲公組合更加好+N XD
跛妹從涯死了之後跟集的好感度不斷上升中
木下宏介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 02:21 PM   #57
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
"跟住到你去救祈喇"

但明明係你搞到人地咁慘
可唔可以唔好一臉豁達睇透講d咁無腦嘅野丫涯哥

舊 03-23-12, 02:39 PM   #58
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: 神龍 查看文章
"跟住到你去救祈喇"

但明明係你搞到人地咁慘
神又係你 鬼又係你
舊 03-23-12, 02:48 PM   #59
神龍
↘大家比d掌聲

"就算我壞事做盡, 但因為我係有目的嘅, 所以我都係好人, 唔洗道歉"

咁樣a

舊 03-23-12, 02:48 PM   #60
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 神龍 查看文章
"跟住到你去救祈喇"

但明明係你搞到人地咁慘
涯哥:我讓你姐姐高潮了所以接下來的我不管了

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 03:27 PM   #61
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
成套野最令我深刻其實係花澤既心理轉變
其餘果d劇情, 我真係太膚淺, 唔太明想講咩
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 06:47 PM   #62
蒼之星雲
Insane Gamer
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
好似冇講過佢係做富二代, 只係做莖道既白老鼠

我覺得集死好過祈死, 由頭到尾冇一件事做得成功過, 佢最後既願望係救女主, 救世主
咁都唔成全佢...
因為佢只係普通人

人總會希望自己有一番作為, 亦有狀態極佳既情況!
但世事往往都不如人意, 你得到一D野既時候, 就會失去一D野

因此我覺得集成個角色都素做得好好,
佢只係一個能力高, 但心智不穩定既高中生~
背負不起救世主之名

(當然Inori為佐救集, 而坑佐集一下)

舊 03-23-12, 07:49 PM   #63
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇完結局只有一個感想為誰辛苦為誰忙……話說回來看回罪惡皇冠的名字源由,好像一點也不貼題吧……集神幾時有把朋友當武器的罪惡感……

舊 03-23-12, 09:41 PM   #64
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
いのり人體鍊成失敗
集下個場可以去玩合十鍊成了

但可以唔可以話俾我知點解要盲眼呀,編劇

莖道你個腦殘一時又話贏一時又話輸,係咪思覺失調?
老實,當場認錯相信春夏媽媽都唔會開鎗
但你硬係要食哩個便當

此篇文章於 03-23-12 09:44 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 09:44 PM   #65
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 如月刃 查看文章
いのり人體鍊成失敗

無眼睇

舊 03-23-12, 10:20 PM   #66
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

結局比較平淡
可能之前太多難頂既超展開,反而覺得今集唔錯

大師的確幾慘..變成殘疾,愛人同基友都離去
少尉同黑貓d旗都係白插
反而眼鏡哥為救少尉而死..
電飯煲生左小電飯煲

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 11:08 PM   #67
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
金毛做左ironman
集哥仲唔係Daredevil
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 01:02 AM   #68
Van仔
Game Master
輸了就課金..

話說少尉最後個樣好受

====================

等間同你講集隻手其實仲係王之手, 之後用紅線連接www

此篇文章於 03-24-12 01:06 AM 被 Van仔 編輯。
舊 03-24-12, 01:03 AM   #69
Zubasa

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 如月刃 查看文章
いのり人體鍊成失敗

如果我冇估錯,係Inori(Mana/Inori個身體盲左)比左條命(紅線)啊大師,結果就係盲
好似Mana可以佔領左Inori一樣
Zubasa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 10:07 AM   #70
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Zubasa 查看文章
如果我冇估錯,係Inori(Mana/Inori個身體盲左)比左條命(紅線)啊大師,結果就係盲
好似Mana可以佔領左Inori一樣
如果係咁隻手應該無事才對啊。祈又無斷手。
話說n年後那段是不是作畫失誤,怎麼好似看到城市電視在播祈的mv的……

舊 03-24-12, 11:12 AM   #71
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
結果
都係唔知結晶化大粉碎的涯是怎樣復活的

集好似由頭到尾都冇諗過要救自己家姐
可憐的真名

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 11:42 AM   #72
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
話說n年後那段是不是作畫失誤,怎麼好似看到城市電視在播祈的mv的……
永遠懷念的偶像歌手.

綾瀬
上集個外星人冇再出場, 領左便當?

舊 03-24-12, 07:25 PM   #73
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
睇錯啦你地,析未死架
續集會講集為左搵返隻左手同析既身體展開尋找賢者之石之旅
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 07:31 PM   #74
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
睇錯啦你地,析未死架
續集會講集為左搵返隻左手同析既身體展開尋找賢者之石之旅
所以其中一個電飯煲係依存咗祈嘅靈魂

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-12, 09:23 PM   #75
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
前會長中槍笑了
集, 你陰我!

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
田中久仁彦「一撃殺虫!!ホイホイさん」TVアニメ化決定! Rv250 日本動漫畫討論版 40 04-26-13 04:25 PM
[動畫] クリムゾン「蒼い世界の中心で」第1話「コンシューム大陸厳しい(ハード)戦争」丨放送は3ヶ月毎全3話です money 日本動漫畫討論版 11 10-22-12 11:32 PM
「ギルティクラウン」Phase21「羽化:emergence」丨僕が間違っていた。 優しさになんか 何の意味もない。 くずは 区別しなくちゃならない。 僕は 王になる。 money 日本動漫畫討論版 1001 03-16-12 12:47 AM
吹水專區 Vol.1796 《主:夏娜III期... 副:川上とも子...ご冥福を祈ります》 Mosworder 吹水專區 1001 06-12-11 11:37 PM
吹水專區 Vol.1773《ご冥福をお祈りします》 Mosworder 吹水專區 1002 04-19-11 11:08 AM

現在的時間是 10:39 PM

手機版 | APP版