Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-15, 12:17 PM   #576
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
我覺得哩套先有clamp風格....
clamp同人時代既華麗風,到魔法騎士仲見到....
之後既作品已經簡化晒,唔再華麗........
CCS雖然出色,但只係內容精彩,同佢無變身,但被迫換裝當年好衝擊
咁香港有無買clamp學園偵探團?

舊 02-27-15, 12:30 PM   #577
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
咁香港有無買clamp學園偵探團?
收費台有

atv不知

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 12:32 PM   #578
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
AXN播
當年0既AXN絕對係毒男恩物

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 01:06 PM   #579
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
魔法騎士第一部最後真相同最後東京鐵塔三人相擁痛哭果幕好正
第二部就悶悶地成日講佢地受左心靈創傷
聞說動畫版改編改很大?
由手機版發出
原本漫畫冇Nove

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 02:32 PM   #580
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 魔璃 查看文章
諗起animax
當年有冇人比佢開台時得幾套片翻loop咁播雷左
而且有開哂超根性睇哂成套機魂末世錄 a
反諗起以前舊電視時有架機
要買成餅電話線駁再三色線出畫面
部機都已封塵近10年上次轉光纖又唔肯收………

BLOOD+都要飛住睇

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 02-27-15 02:35 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 03:31 PM   #581
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
突然記得好細個時重有套「肥牛牛布斯」好好笑,隻龜殼可以成曰散。
當年好鍾意隻雀,原來係保全叔!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 03:38 PM   #582
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
講起ATV........

有冇人睇過ATV播的美版ROCKMAN

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 03:44 PM   #583
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
講起ATV........

有冇人睇過ATV播的美版ROCKMAN
他是用另一個名

摸到就偷能力用得一下的無用人

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 03:53 PM   #584
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
提起配音
話說有個香港配音員我印象中係細個已經聽佢聽到大
但早年上網睇番d資料佢竟然唔係大我好多年
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 04:35 PM   #585
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: pet3 查看文章
他是用另一個名

印象中套野 我方都係唔多正常的(智能方面)
連禮特博士都係⋯

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 02-27-15 04:37 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 04:54 PM   #586
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
而家又諗到套…「他與她的事情」…我覺得橋幾好…

舊 02-27-15, 04:57 PM   #587
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: pet3 查看文章
他是用另一個名

megaman
美版既名
有線都有播

而入面既設定係美版漫畫既設定

舊 02-27-15, 05:10 PM   #588
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
奄野慳錢實驗用動畫
由手機版發出
舊 02-27-15, 05:17 PM   #589
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: windart 查看文章
我睇到主角同宿敵原來是兩兄弟之後就唔記得後面劇情了
我印象都係到咁上下....
明明三個一啲都唔似樣.....

後尾先知係柯南配唱

舊 02-27-15, 05:19 PM   #590
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
之前提過,佢0係歡樂part完左真係浪費
後半part講有馬屋企好鬼扭曲

不過庵野d presentation真係好勁

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 05:21 PM   #591
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
仲有細個睇完好似開發左我一啲屬性既 女子裝甲摔角
次次都睇唔到結局....

主角群都好對口味, 睇得好專心的

舊 02-27-15, 05:34 PM   #592
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: GN00508771 查看文章
印象中套野 我方都係唔多正常的(智能方面)
連禮特博士都係⋯
我記得cutman根本係搞笑角黎

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 05:38 PM   #593
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
仲有細個睇完好似開發左我一啲屬性既 女子裝甲摔角
次次都睇唔到結局....

主角群都好對口味, 睇得好專心的
裝甲少女隊?
印象中最後同宿敵單挑
宿敵打甩而罩露出身分
最後用真正身份對決
主角贏左冠軍
p.s.最近先知哩套係新房
由手機版發出
舊 02-27-15, 05:45 PM   #594
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
裝甲少女隊?
印象中最後同宿敵單挑
宿敵打甩而罩露出身分
最後用真正身份對決
主角贏左冠軍
由手機版發出
呢套動個結局幾有意思,裝甲摔角的裝甲越來越先進,只係因為打得好睇。
女主角同宿敵最後一場除晒身上的裝甲對打,回歸返摔角本質。

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 05:52 PM   #595
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
係咁咩?
唔係話已經變佐鬥科技鬥性能
所以教練訓練米哭肉身都打贏裝甲
佢前度女友都係同米哭打時明白佐依個道理
裝甲開發既睇完依場都話唔再純追性能而係配合選手

我記憶中好似係咁
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 05:55 PM   #596
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: 廢人 查看文章
係咁咩?
唔係話已經變佐鬥科技鬥性能
所以教練訓練米哭肉身都打贏裝甲
佢前度女友都係同米哭打時明白佐依個道理
裝甲開發既睇完依場都話唔再純追性能而係配合選手

我記憶中好似係咁
由手機版發出
你詳細好多

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 07:00 PM   #597
vk1052
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
奄野慳錢實驗用動畫
由手機版發出
引用:
作者: sugihara 查看文章
之前提過,佢0係歡樂part完左真係浪費
後半part講有馬屋企好鬼扭曲

不過庵野d presentation真係好勁
呢套有印象,無記播,好似叫心動季節,當時第一次睇個感覺係點解套野講得好深奥咁,同埋個表達方式好特別
vk1052 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 07:10 PM   #598
vk1052
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
裝甲少女隊?
印象中最後同宿敵單挑
宿敵打甩而罩露出身分
最後用真正身份對決
主角贏左冠軍
由手機版發出
重裝甲少女

講開摔角,我記得有一套摔角動畫人設似似地仙魔大戰,三個主角一個代表勇氣,一個代表團結,一個代表友情,特定條件可以合體變成大隻佬,有冇板友有印象和知唔知結果係點?
vk1052 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 08:22 PM   #599
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: vk1052 查看文章
重裝甲少女

講開摔角,我記得有一套摔角動畫人設似似地仙魔大戰,三個主角一個代表勇氣,一個代表團結,一個代表友情,特定條件可以合體變成大隻佬,有冇板友有印象和知唔知結果係點?
「有我必勝人出場,好快就可以收場﹗」
我都想問
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-15, 08:34 PM   #600
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
「有我必勝人出場,好快就可以收場﹗」
我都想問
16頁講咗
引用:
作者: casio 查看文章
星戰三勇士?
「有我必勝人出場,好快就收場」
記得有結局,尾二集輸咗俾人,之後男主領悟到咩先係真正勇氣喺乜,然後三兄弟變真必勝人贏番
反而續作真係爛尾冇結局

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:42 PM

手機版 | APP版