Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-05-06, 03:56 PM   #501
拉維絲
Insane Gamer
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: cloud
TVB買左Keroro

有料無料劇集大決戰 小心煲爆機

去年無線憑兩套韓劇《大長今》與《浪漫滿屋》,掀起全城熱潮,引起香港其他電視頻道對外購劇之搶購,無身為免費(無料)電視「大阿哥」,當然叉有失,更發掘另類外購劇迎戰收費(有料)電視頻道,今個春夏季,本地幾個電視頻道準備就緒,實行以不同形式的外購劇,展開一場有料、無料放送大決戰。

無線一向都睇重外購劇,眼見各大收費頻道來勢洶洶,為免觀眾轉台,亦勁搶多套外購劇,並發掘另類劇種,如泰國劇《Princess 》,甚至卡通片《KERORO 軍曹》等,除了安排在「無料」之翡翠台與明珠台播放外,亦將部分勁劇安排在旗下之「有料」電視頻道「新電視」播,實行「無料」加「有料」兩路包抄對手。
請問這是哪一份報章/雜誌的內容?
如果是真的又不錯,很想聽聽TVB可以配得多KUSO~XD
拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-06, 04:40 PM   #502
pokewing
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 拉維絲
請問這是哪一份報章/雜誌的內容?
如果是真的又不錯,很想聽聽TVB可以配得多KUSO~XD
消息來自今天(5/3)的東方日報娛樂版
似乎又一部動畫轉台了...

此篇文章於 03-05-06 04:47 PM 被 pokewing 編輯。
pokewing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-06, 05:31 PM   #503
拉維絲
男女正常向沒節操女

引用:
作者: pokewing
消息來自今天(5/3)的東方日報娛樂版
似乎又一部動畫轉台了...
東方......囧
我很懷疑可信程度到底有多高......Orz
舊 03-05-06, 05:32 PM   #504
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
亞視播藍貓算啦,播乜鬼keroro

舊 03-05-06, 09:06 PM   #505
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
有可能無記係買左keroro的#52-#102?
因為有線亞視買都只係買左#1-#51
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-06, 11:22 PM   #506
kwsyeung

全力支持無記做K66

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-06, 11:44 PM   #507
星星繼承的爛佬
Junior Member

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: kwsyeung
全力支持無記做K66

是真的話,我想猜猜配音員們的陣容

秀清姊做夏美?
星星繼承的爛佬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-06, 11:46 PM   #508
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
鄭麗麗做tamama啦咁

舊 03-06-06, 12:07 AM   #509
拉維絲
男女正常向沒節操女

元春配桃華!XD
招SIR/陳欣配KURURU......
舊 03-06-06, 12:11 AM   #510
pokewing

引用:
作者: 星星繼承的爛佬
是真的話,我想猜猜配音員們的陣容

秀清姊做夏美?
別忘記還有新人們啊...
個人認為有新人更適合配某些角色,不過說出來,相信你們也不知是誰就是
引用:
元春配桃華!XD
這個是perfect的選角XD

此篇文章於 03-06-06 12:14 AM 被 pokewing 編輯。
pokewing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-06, 11:39 AM   #511
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
元春配桃華!XD
陳欣配最好啦
雖然也不見得好,但無記播總好過亞記播
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-06, 02:21 PM   #512
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
邊個配唔好理住

我唔要朱茵果首op

舊 03-06-06, 04:28 PM   #513
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Rance
亞視播藍貓算啦,播乜鬼keroro

我好同意你講O既野~

舊 03-06-06, 04:29 PM   #514
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: 神風@AMD
邊個配唔好理住

我唔要朱茵果首op
邊輪到你話事呀~
我諗都唔會用朱茵O個首掛~話哂有線同無記都有仇~

舊 03-06-06, 06:01 PM   #515
Iro
魔法學園學生

引用:
作者: 雷帝
邊輪到你話事呀~
我諗都唔會用朱茵O個首掛~話哂有線同無記都有仇~
有版權的吧? 不是說用便用
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-06, 06:29 PM   #516
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: Iro
有版權的吧? 不是說用便用
引用寵物小精靈O個首亞記OP,O係無記又有得播,版權買左咪又可以播~
睇下無記買唔買姐~

舊 03-13-06, 02:18 AM   #517
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
Anime下集有大塚明夫,期待
4月7日轉係5點半播出

舊 03-13-06, 03:04 AM   #518
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
有個大陸台播緊
一個禮拜10集(一至五每日兩集)
就完第一季,Z唔知有無
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-06, 11:04 AM   #519
jason_kasim
我愛港女

3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
今朝睇蘋果話電影版會係暑假先上(香港)

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-06, 07:47 PM   #520
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: jason_kasim
今朝睇蘋果話電影版會係暑假先上(香港)
等我仲以為3月就有得睇~\
耐心地等~

舊 03-19-06, 01:20 PM   #521
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
tv版呢2集終於講到garuru小隊出場, 幾好睇
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 01:22 PM   #522
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: wing
唔知係唔係心理作用,總覺得呢兩話的作畫好左
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 03:06 PM   #523
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: wing
今集有月光碟,GP02A支炮,GP04支槍........

舊 03-19-06, 03:43 PM   #524
asd65535
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
garuru扮GP02A好正
asd65535 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-06, 04:18 PM   #525
dc999

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: asd65535