Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-21-03, 02:39 AM   #76
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
引用:
Originally posted by JACKY :
TO 海賊‧路飛 :

YEAH........你睇張碟係咪印WARNERMUSIC TAIWAN
不過我知道<未完成>豪華版係得台灣版, 張VCD 封面相係咪用牛油紙

愛姿病呢個名稱係台灣傳過黎

澄清: 燕姿係可愛(CUTE) , 唔係恐怖
Yeah~~~Bingo~!!
haha...愛姿病呢個名真係得意~~
i like this
白 目前離線  
舊 04-21-03, 03:31 AM   #77
下雪邊界
God of Gamer

從前從前 有一個毛毛蟲和蒲公英的故事
毛毛蟲和蒲公英是一對戀人 承諾彼此要永遠在一起
可是在毛毛蟲蛻變成蝴蝶的過程中
蒲公英忍受不了寂寞 他的心被溫暖的風給帶走了
只留下期待落空的蝴蝶 孤獨地拍打著雙翅

蒲公英很難過沒能遵守承諾
卻很高興見到了蝴蝶的翅膀

↑頭先開左個MTV~好辛苦咁睇埋最後兩句..
不過唔知有冇錯~~
下雪邊界 目前離線  
舊 04-21-03, 10:44 AM   #78
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
TO 海賊‧路飛
我之前漏左唔記得講, 燕姿仲有首秒秒鐘歡聚歡笑(M 記台灣主題曲)
同五月天合唱既王子麵 <------此收錄於滾石未成年雜錦碟內

TO 下雪邊界

我都係睇唔到佢段細字

舊 04-21-03, 11:22 AM   #79
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

註冊日期: Jan 2003
引用:
Originally posted by chandler :
i like the lyrics of we'll get there, it's inspiring
係呀!!!
我諗起我form2個陣去s'pore exchange
...有得去睇ndp
都係有個人唱歌咁
(就好似上年yz唱we will get there咁)
個時我仲未鐘意燕姿
宜家諗返起...
如果form2個年係上年就好喇

舊 04-21-03, 11:31 AM   #80
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

引用:
to 海賊‧路飛 :

台灣華納同香港華納會同時出幾版屈你水,
由於係得佢出抗衡藥, 你會一路鬧一路買抗衡藥
呢隻碟係DVD AUDIO, 冇得睇, 有得聽ONLY, 96 BIT SOUND , 超現場感-->$145

睇既, 你應該買孫燕姿「Start世界巡迴演唱會」DVD豪華版(DVD-9)
你知, 依家香港歌手多數後期製作補救其演唱會既缺憾
如果你問我係咪後期制作, 我覺得唔係

to jacky

你句"你會一路鬧一路買抗衡藥"
簡直係現時所有愛姿病患者既心聲

話時話, 我一路都未見過有得賣dvd audio
其實我都想買
係咪正好多?
但係我屋企部dvd似乎唔support dvd audio
咁你話我買唔買好?

to 海賊‧路飛

買啦~~~
如果你宜家無乜錢
我suggest你買左dvd豪華版先!
真係超好睇!!!
(我第一次睇時可能好趕, 我覺得無我想像中咁好睇)
但係到我第二次慢慢睇既時候,
我好似上左癮咁!!!
成日睇~~~

舊 04-21-03, 11:38 AM   #81
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

引用:
TO 海賊‧路飛 :

以LEAVE 為例台灣有7-11 POSTCARD 版同台灣一般預購版( 送CD DEMO)
香港就第一版送海報, 第2 版送FOSSIL POSTCARD ( 燕姿做代言人既錶)

另以START 為例, 得新加坡版有VCD 送, 不過我好彩係香港買到
to jacky
咁樣你即係同我講
叫我暑假去晒s'pore同台灣je................
leave, 我都係受害者之一
我之前見到有leave 既cd demo賣
有咩特別?
如果係$49買唔買得過?
btw你知唔知start concert港版豪華版dvd同台版有咩分別?
我諗緊過台灣時買唔買好

to 海賊‧路飛
dvd豪華版我係集城買$108
港版

舊 04-21-03, 11:43 AM   #82
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

引用:
Originally posted by 海賊‧路飛 :
原來係咁...<未完成>豪華版港版封面個印刷的確幾差下...我買果時d friends仲問我係咪番版黎(因為佢地話信和有d鋪會賣假貨@@):@_@":
我諗都要學下你地咁買台貨喇...
係信和鋪頭仔會唔會有得買??
(我指台版CD)
下.... 我完全未見過未完成既港版喎...
要分台版同港版
你留意下包裝就得架喇
一般hk version都會寫made in hongkong/warner music hongkong
taiwan version會寫左warner music taiwan架

舊 04-21-03, 11:48 AM   #83
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

引用:
TO 海賊‧路飛
我之前漏左唔記得講, 燕姿仲有首秒秒鐘歡聚歡笑(M 記台灣主題曲)
同五月天合唱既王子麵 <------此收錄於滾石未成年雜錦碟內

TO 下雪邊界

我都係睇唔到佢段細字
to 海賊‧路飛
我認為王子麵都好值得聽

舊 04-21-03, 11:49 AM   #84
JACKY
Moderator

TO 勇小朋友 :

你唔見"大人" 個邊既愛姿病患者一路比錢一路鬧

DVD AUDIO 係音響發燒友既器材, 類同SUPER AUDIO CD

如果得一般DVD機就唔好買喇, 唔通真係當聽歌睇幻燈片同3 首MV 咩
舖頭仔地庫~$145
不過相信不夠將來DVD 機會兼容DVD AUDIO
一般dvd機唔support dvd audio, 但華納竟然整到一般DVD 機都聽到, 印象好似得幾部國產DVD 機SUPPORT

to 海賊‧路飛

記住係買dvd豪華版(DVD-9)!
普通版係DVD-5, 仲要冇ANGLE 選擇同DTS 5.1( 不過ANGLE 選擇好似係冇分別)

此篇文章於 04-21-03 12:34 PM 被 JACKY 編輯。
JACKY 目前離線  
舊 04-21-03, 11:56 AM   #85
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

引用:
to 海賊‧路飛 :

我比較喜歡佢失戀MV既演繹, 開始懂了, 任性, 我不難過
我最鐘意既mv都係我要的幸福
因為燕姿係入面真係笑得好開心!!!

舊 04-21-03, 11:58 AM   #86
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

jacky,
你張新相好靚!!!

舊 04-21-03, 11:58 AM   #87
JACKY
Moderator

TO 勇小朋友 :

香港乜都有, 邊洗去台灣同新加坡買
(上次盒START 都係係ECHO 買,都係 1 個月前既事)

LEAVE DEMO CD 唔買也罷,首首得幾個句
我都係當時我幫我個FD 訂LEAVE, 佢唔收我錢送比我( 根本唔洗錢, 我D 無良商人呃錢), 不過$49 OK 既
買左風箏DEMO, 呢隻值錢, 有燕姿清唱同現場錄音說話

舊 04-21-03, 12:01 PM   #88
JACKY
Moderator

引用:
Originally posted by 勇小朋友 :

我最鐘意既mv都係我要的幸福
因為燕姿係入面真係笑得好開心!!!
我就係睇完呢個MV 中愛姿病
白色大褸, 彈琴LOOK 超可愛

我見舊個幅AVATOR都好耐, 咪轉幅新

此篇文章於 04-21-03 12:12 PM 被 JACKY 編輯。
JACKY 目前離線  
舊 04-21-03, 01:18 PM   #89
Crazy Gamer
Grabber

好!!既然兩位病危既愛姿迷大力推薦,咁我就買佢隻演場會DVD-9版啦!!
白 目前離線  
舊 04-21-03, 02:57 PM   #90
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

病危...
哈哈哈哈

舊 04-21-03, 02:57 PM   #91
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

引用:

買左風箏DEMO, 呢隻值錢, 有燕姿清唱同現場錄音說話
邊到買到?

舊 04-21-03, 06:18 PM   #92
JACKY
Moderator

引用:
Originally posted by 勇小朋友 :

邊到買到?
最近係skymusic 見過, 索價$250

舊 04-21-03, 06:22 PM   #93
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

$250!!!!!!!
byebye
我可以買到好多野喇..................

舊 04-21-03, 06:40 PM   #94
勇小朋友
Crazy Gamer
STEFANIE

無良奸商!!!!!!!!
btw

to 海賊‧路飛
我都有幾多既yz file
如果你有興趣既話...
可以pm我

舊 04-21-03, 08:24 PM   #95
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
我都想轉avator,有咩好圖比我

其實我又想用周杰倫既

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線  
舊 05-10-03, 09:15 PM   #96
下雪邊界

我今日響荃灣見到一隻孫燕姿既"未完成"卡拉ok vcd ($57)
我想問有冇人知道佢入面果十首歌係mtv...定係演唱會既karaoke?
下雪邊界 目前離線  
舊 05-11-03, 12:12 AM   #97
JACKY
Moderator

http://www.tcr.com.tw/title_display....=5050466592859

5 首mv + 5 首被整理的演唱會mv
我已經手入左, 有興趣就.......
JACKY 目前離線  
舊 05-13-03, 11:59 PM   #98
下雪邊界

引用:
5 首mv + 5 首被整理的演唱會mv
我已經手入左, 有興趣就.......
我想問邊五首係mv?
另外,如果有興趣就....即係點???
下雪邊界 目前離線  
舊 05-14-03, 12:11 AM   #99
JACKY
Moderator

5 首MTV如何
神奇
我不難過
未完成
了解
休止符

此篇文章於 09-29-03 01:23 AM 被 JACKY 編輯。
JACKY 目前離線  
舊 05-16-03, 08:58 PM   #100
JACKY
Moderator

收到消息, 8月燕姿會出新碟

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
Hi Vi Best Buy Summer 2004 公報 C.K.F. 影音館 14 09-07-04 07:35 AM
[轉貼自巴哈]名偵探柯南的死者名單 小17 日本動漫畫討論版 14 08-19-04 12:27 AM
XB/GC PSO Episode I&II 討論區 參 magnum 攻略及心得交流區 404 06-05-04 11:47 AM
SOUL CALIBUR2 攻略交流區 neo2046 攻略及心得交流區 577 10-28-03 12:31 AM

現在的時間是 06:49 PM

手機版 | APP版