Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-21-17, 10:32 PM   #176
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
D雪山魔物特別痴 上集雪獅 今集冰牙

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 07:47 AM   #177
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
其實龍氣活發點用
用技能狂龍身會唔會引發到效果
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 11:39 AM   #178
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 雷火武 查看文章
其實龍氣活發點用
用技能狂龍身會唔會引發到效果
不行
條件是2/3血和龍属性やられ(藍色龍腳印圖案那個)

狂龍身只是中了狂龍病毒, 和龍属性やられ是完全不同的異常效果

不過你用了這技能就不能玩屬性武器了.(龍属性やられ會令屬性攻擊無效)

還有就是別和鍊金風格的人組隊 (熟悉鍊金風格的人基本上SP3效果會常駐, 你好難KEEP到2/3血)
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 12:32 PM   #179
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
龍氣skill同火事一齊開,雙火事復活

今晚有冇人開黑龍三兄弟或者煌黑任?未夠HR開唔到
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 10:00 PM   #180
雷火武
ワールド・エンド

今晚入街場成日斷
有無人打g4
舊 03-22-17, 11:54 PM   #181
Crazy Gamer
薛西佛斯

依家先返 第一場就有人斷

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 09:12 AM   #182
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
cookiecat1127問:「點解打哂key quest都唔出緊急螳螂?」
舊 03-23-17, 10:29 AM   #183
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
嗰隻係堂郎定係外星人黎架, 仲玩埋恐龍戰隊變大, C記魔物設定已經走火入魔
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 10:44 AM   #184
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
嗰隻係堂郎定係外星人黎架, 仲玩埋恐龍戰隊變大, C記魔物設定已經走火入魔
冇變大,只不過有腦到曉開索斯機械獸、用擊龍槍玩王之財寶、用金絲吊垃圾整陷阱同玩車轆o者
仲有你點可以睇少呢隻全芒亨系列最聰明o既怪?佢危險度同一堆last boss級古龍一樣有8粒星,就係因為佢智商爆棚
舊 03-23-17, 10:53 AM   #185
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
隻game好bug, 好名武器夠錢夠材料唔俾買

舊 03-23-17, 11:01 AM   #186
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
老實講昆蟲類BOSS個條LINE我一直覺得大有可為.
種類豐富可塑性又高

唔似得成堆飛龍種, 獸龍種同猩猩望來望去都係個幾套動作.

話說回來我一直都唔明點解女王蟲僅出現於P2G那一代.

此篇文章於 03-23-17 11:53 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 11:29 AM   #187
滅龍士
MHWs↓

點止女王蟲,連最痴線o既奇面王一樣得MHP2G有得打
舊 03-23-17, 01:13 PM   #188
暗黑騎士
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
冇變大,只不過有腦到曉開索斯機械獸、用擊龍槍玩王之財寶、用金絲吊垃圾整陷阱同玩車轆o者
仲有你點可以睇少呢隻全芒亨系列最聰明o既怪?佢危險度同一堆last boss級古龍一樣有8粒星,就係因為佢智商爆棚
所以咪話似外星人囉, 都唔明白點解唔正正常常整巨大昆虫怪物出黎, 變異到好似天彗星咁我都可以接受, 呢隻...
話說老山龍都係BOSS級數, 但係智商
舊 03-24-17, 08:55 AM   #189
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
岩岩先開始單機玩村任,1星都未清,想問吓依度會唔會有團可以比新手join架??

舊 03-24-17, 09:36 AM   #190
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: rinxlun 查看文章
岩岩先開始單機玩村任,1星都未清,想問吓依度會唔會有團可以比新手join架??
我可以出o黎同你聯機,但係全GAF望落唔會有第三第四個人join
舊 03-24-17, 10:59 AM   #191
暗黑騎士
Game Master

今集真係少咗好多人打, 自己班朋友圍埋都唔夠腳, 4G仲可以毒人出機組三四團
舊 03-24-17, 11:26 AM   #192
津上翔一
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
想問下有冇人玩緊Brave Style 太刀?
最近玩緊幾好玩,
但一直捉唔到counter 個時機, 唔係R第一刀斬落去嗰下就係?

高達使者~
津上翔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 12:30 PM   #193
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我可以出o黎同你聯機,但係全GAF望落唔會有第三第四個人join
大家都用生命去追趕D龍…
你地如果出來面連,會去邊區架??

舊 03-24-17, 12:50 PM   #194
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: rinxlun 查看文章
大家都用生命去追趕D龍…
你地如果出來面連,會去邊區架??
去開旺角金雞廣場25/f Ease Cafe

你又去開邊度屠龍?睇吓我就唔就到你?
舊 03-24-17, 12:55 PM   #195
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:

Ease Cafe 執咗啦

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 01:38 PM   #196
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: 津上翔一 查看文章
想問下有冇人玩緊Brave Style 太刀?
最近玩緊幾好玩,
但一直捉唔到counter 個時機, 唔係R第一刀斬落去嗰下就係?
斬落去之前有一下特殊動作,嗰下就係
不過要滿左條brave bar(藍氣刃)先有
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 01:47 PM   #197
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

我無架
其實我無玩好耐
對上一次打MH已經係WII版定PSP…
3DS版今次係第一次玩咋

舊 03-24-17, 07:08 PM   #198
Crazy Gamer
薛西佛斯

網連D時間我都唔穏定 面連真係難D

舊 03-24-17, 07:45 PM   #199
雷火武
ワールド・エンド

其實我晚晚都有玩
不過呢度太少active player
舊 03-24-17, 07:47 PM   #200
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 雷火武 查看文章
其實我晚晚都有玩
不過呢度太少active player
無咩朋友一齊玩,搞到都無咩心機開GAME…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter 3 (tri) G 屠龍攻略篇 cknjoshua 攻略及心得交流區 1135 03-19-13 10:51 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM
青文官方攻略本 - MONSTER HUNTER KIM 電視遊戲討論版 16 08-20-04 02:43 PM

現在的時間是 11:58 PM

手機版 | APP版