Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-12, 11:38 AM   #4576
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
尋日行先知原來 LL Circle pad 已經有售
想即時執部 LL 番屋企
可惜最後執左 wiiu...

部 LL 可能等 MH4 出, 直上特別set 算...
但老闆話隨時個價可以一開兩部
加上 MH4 出個陣會扯高個機價
係咁叫我買埋啦買埋啦...

攪到我心郁郁想買埋佢
(問題係我得隻 MH3G 咁大把, 如果買多一兩隻game, 講緊又加千幾... 即係兩千幾三千蚊落樓... 頂)
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 11:46 AM   #4577
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
尋日行先知原來 LL Circle pad 已經有售
想即時執部 LL 番屋企
可惜最後執左 wiiu...

部 LL 可能等 MH4 出, 直上特別set 算...
但老闆話隨時個價可以一開兩部
加上 MH4 出個陣會扯高個機價
係咁叫我買埋啦買埋啦...

攪到我心郁郁想買埋佢
(問題係我得隻 MH3G 咁大把, 如果買多一兩隻game, 講緊又加千幾... 即係兩千幾三千蚊落樓... 頂)
個右PAD可以炒到幾錢?多一百幾十好未?

連MH4+LL既特別版(如有)就真係唔只貴一百幾十喇

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 12:17 PM   #4578
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
動物之森特別版主機香港賣幾錢倒?
上兩星期睇被炒上$2999, 前日經過已經賣咗...

舊 11-26-12, 12:19 PM   #4579
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
個右PAD可以炒到幾錢?多一百幾十好未?

連MH4+LL既特別版(如有)就真係唔只貴一百幾十喇
唔明
我之前唔買 LL 係因為唔知circle pad 幾時出
我今次唔買 LL 係因為買左 wiiu 洗左筆 (同埋等特別版機 (如有))

個老闆叫我買係因為佢想賺多筆
個老闆話遲下會炒係因為 MH4 (佢話)

其實我唔明你上帶出d 咩信息

BTW 我已經有 3DS , 所以唔買 LL 住其實都無大影響
BTW 都半年無差電了 (自從 MH3G 玩到咁上下之後)
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 12:28 PM   #4580
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
唔明
我之前唔買 LL 係因為唔知circle pad 幾時出
我今次唔買 LL 係因為買左 wiiu 洗左筆 (同埋等特別版機 (如有))

個老闆叫我買係因為佢想賺多筆
個老闆話遲下會炒係因為 MH4 (佢話)

其實我唔明你上帶出d 咩信息

BTW 我已經有 3DS , 所以唔買 LL 住其實都無大影響
BTW 都半年無差電了 (自從 MH3G 玩到咁上下之後)
我指:

個右pad就算到mh4出既時候可以炒到幾貴真係有個範圍,但係mh4+LL+PAD既限定(如有)就真係可以炒到幾個開....

THEN,如果唔係一定要買限定(如有)既,依家入LL,到時入PAD都未遲

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
舊 11-26-12, 12:33 PM   #4581
vicky14
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
3DS Friend Code2294 3419 8031
引用:
睇下係邊隻啦.....
唔PO LINK喇,PO名
專用日本原裝HORI 最新發明- 零氣泡 減指紋 保護貼 (原裝日本進口)
$119

我又見上面PO左隻黑底版,個隻好似好D咁><
vicky14 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 12:37 PM   #4582
vicky14

註冊日期: Mar 2012
3DS Friend Code2294 3419 8031
引用:
作者: DARK ANGEL 查看文章
黎緊一月會去北海道,去日本定係香港買機好?日本全部都係賣18900yen不二價?
如果想買mario or 動物之森特別版當地其實重有無貨?

Thx
動物之森12月底會出殼,可唔可以幫我買個><
http://www.amazon.co.jp/%E3%83%8F%E3...904590&sr=8-22

http://www.amazon.co.jp/%E3%83%8F%E3...904590&sr=8-21

好正XD
vicky14 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 12:41 PM   #4583
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

引用:
作者: vicky14 查看文章
專用日本原裝HORI 最新發明- 零氣泡 減指紋 保護貼 (原裝日本進口)
$119

極上係最正,亦都係最貴.....

舊 11-26-12, 01:20 PM   #4584
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
$119

引用:
極上係最正,亦都係最貴.....
好老實講,貼保護貼呢家野話就話係手辦眼見功夫,不過都有d要點要注意…
貼落去果下其實好易,逐少慢慢黎就得,最考功夫其實係貼之前點樣清乾淨機面
手勢唔好真係用幾貴貼都死

引用:
動物之森12月底會出殼,可唔可以幫我買個><
http://www.amazon.co.jp/dp/B009VCHY4S/

http://www.amazon.co.jp/dp/B009VCHZXI/

好正XD
呢樣product我之前都響amazon搵野時都睇過,但係佢應該唔係機殼,只係一張類似咭紙物體,用法係夾響機面同透明保護殼中間扮痛機
咁當然,佢呢個價係唔包透明殼啦
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 04:52 PM   #4585
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: teealpha 查看文章
好老實講,貼保護貼呢家野話就話係手辦眼見功夫,不過都有d要點要注意…
貼落去果下其實好易,逐少慢慢黎就得,最考功夫其實係貼之前點樣清乾淨機面
手勢唔好真係用幾貴貼都死

呢樣product我之前都響amazon搵野時都睇過,但係佢應該唔係機殼,只係一張類似咭紙物體,用法係夾響機面同透明保護殼中間扮痛機
咁當然,佢呢個價係唔包透明殼啦
係機殼不過佢得個上蓋 名都叫HARD COVER
下面有寫用住佢都可以用充電坐
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 07:37 PM   #4586
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
結果終於買入LL 因為撞正信用咭要儲簽帳
白機+MON貼+牛 1720
順手入埋BDFF 470
然後就等逆轉LAYTON了

自從初代NDS開始我從來買機都會要求代貼埋保護貼
否則係唔會幫襯 ^^''
自己手工差 點貼都唔會夠人地日日貼貼到靚啦
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-12, 10:50 PM   #4587
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
美版再減價, 細版 $139.99, XL $199.99 Mario Kart 7 bundle (藍色)
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=501418

此篇文章於 11-26-12 11:00 PM 被 enishi 編輯。
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 05:23 PM   #4588
goofyz

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: JMi 查看文章
結果終於買入LL 因為撞正信用咭要儲簽帳
白機+MON貼+牛 1720
順手入埋BDFF 470
然後就等逆轉LAYTON了

自從初代NDS開始我從來買機都會要求代貼埋保護貼
否則係唔會幫襯 ^^''
自己手工差 點貼都唔會夠人地日日貼貼到靚啦
請問邊度買可以簽卡?
goofyz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 05:44 PM   #4589
katoru
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: goofyz 查看文章
請問邊度買可以簽卡?
好多間都得, 俾charge就可
katoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 08:52 PM   #4590
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: goofyz 查看文章
請問邊度買可以簽卡?
信和地下有一間連CHARGE都唔收
平時我都慣左幫襯佢
但今次要AE 先去左第二間...
有時有D舖收多2-3% 都會平過佢 真係睇下咩GAME
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 09:58 PM   #4591
goofyz

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: JMi 查看文章
信和地下有一間連CHARGE都唔收
平時我都慣左幫襯佢
但今次要AE 先去左第二間...
有時有D舖收多2-3% 都會平過佢 真係睇下咩GAME
Thx, 去睇睇
goofyz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 10:05 PM   #4592
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
作者: enishi 查看文章
美版再減價, 細版 $139.99, XL $199.99 Mario Kart 7 bundle (藍色)
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=501418

真唔真呀?? 又平左
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 10:08 PM   #4593
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: shwl 查看文章
真唔真呀?? 又平左
感恩節所有任記主機中賣得最差 (WiiU 400k, Wii 300k, DS 270k, 3DS 250k), 少過舊年感恩節一半

再唔落力美國市場就會打回原型, 得返 GBA 時代既小朋友/Pokemon market
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-12, 11:35 PM   #4594
siuj

註冊日期: Feb 2005
3DS Friend Code0361 6087 4807
如果係真.. 我就等多陣先做機主...

舊 11-28-12, 10:44 AM   #4595
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: siuj 查看文章
如果係真.. 我就等多陣先做機主...
海外賣得差先降姐 除非你想入美版
3ds海外真係冇咩game 日本10月開始強作連發 美版好似完全冇準備= =
我部美版3ds都好耐冇開機
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 02:09 PM   #4596
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
引用:
作者: tung999 查看文章
海外賣得差先降姐 除非你想入美版
3ds海外真係冇咩game 日本10月開始強作連發 美版好似完全冇準備= =
我部美版3ds都好耐冇開機
有Game想玩就買啦,就算有得跌個水位比盡都係百零,香港始終日game 普遍較高價美版都始終係一個唔錯既alternative

舊 11-28-12, 05:56 PM   #4597
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
冇入嚟呢度好耐, 有D野想問下,
我本來有架 DSi, 最近諗住換架 3DS 或者 3DS XL,
但係揾到一D料, 就係 3DS 原來係有 Region locked,
咁講即係話日本買返嚟D Game 唔可以喺美版 3DS 度玩?
定係要迫住入日本機...?

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 06:11 PM   #4598
Y.Bird
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: Super Bus 查看文章
冇入嚟呢度好耐, 有D野想問下,
我本來有架 DSi, 最近諗住換架 3DS 或者 3DS XL,
但係揾到一D料, 就係 3DS 原來係有 Region locked,
咁講即係話日本買返嚟D Game 唔可以喺美版 3DS 度玩?
定係要迫住入日本機...?
不可以。
3DS 只可玩同區GAME,
但用3DS 玩NDS GAME 就沒有限制。

建議買3DSLL ,
3DS 太細MON 了...。
XL 是中文行版機LL 是日美版水貨,
別買錯。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 06:25 PM   #4599
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
不可以。
3DS 只可玩同區GAME,
但用3DS 玩NDS GAME 就沒有限制。

建議買3DSLL ,
3DS 太細MON 了...。
XL 是中文行版機LL 是日美版水貨,
別買錯。
紅字呢段我有少少 Confuse, 即係中文行版機玩唔玩到日版 3DS game...?

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-12, 06:29 PM   #4600
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: Super Bus 查看文章
紅字呢段我有少少 Confuse, 即係中文行版機玩唔玩到日版 3DS game...?
玩唔到,你想玩日版game就要買日機
由手機版發出
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 10:02 AM

手機版 | APP版