Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-27-09, 04:57 AM   #601
lwl
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
作者: daihamlop 查看文章
今日原本去旺角係想買龍如3攻略
行晒成個信和都賣晒
有無咁好賣呀??

TOV, DS, P4嗰啲就間間都有
灰到爆
唔係掛
仲諗住明天放工去買龍如3攻略同 ratchet and clank tim

舊 10-27-09, 03:25 PM   #602
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
今日原本去旺角係想買龍如3攻略
行晒成個信和都賣晒
有無咁好賣呀??

TOV, DS, P4嗰啲就間間都有
灰到爆
p4 tov 你係邊間見到呀-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-09, 03:34 PM   #603
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
作者: GN00508771 查看文章
p4 tov 你係邊間見到呀-.-
由地庫到三樓間間都有
你問我喺邊間見唔到反而考起我

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-09, 03:36 PM   #604
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
由地庫到三樓間間都有
你問我喺邊間見唔到反而考起我
下..........點解我星期日去戈陣 完全搵唔到-.-

三樓的雲起賣哂

地庫都唔見有-.-邊間呀

舊 10-27-09, 03:41 PM   #605
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:

三樓的雲起賣哂

Persona4 = P4??
TOV = tales of vesperia??
另: Demon's Soul, MGS4, BH5嗰啲都有

你要小心啲望清楚或者問
games攻略唔會放當眼位

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-09, 03:47 PM   #606
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
Persona4 = P4??
TOV = tales of vesperia??
另: Demon's Soul, MGS4, BH5嗰啲都有

你要小心啲望清楚或者問
games攻略唔會放當眼位
係呀

............................... 搞錯

舊 10-27-09, 04:50 PM   #607
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:

三樓的雲起賣哂

無嘗試開聲問店員有無貨?

舊 10-28-09, 10:29 PM   #608
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

.........三樓的雲起就問過 其他店冇

舊 10-28-09, 10:32 PM   #609
屍神Season
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDSeAsOn724
XBox Live GamertagSeasonF
引用:
.........三樓的雲起就問過 其他店冇
信和三樓"一代"都冇呀?
我之前o係到買~
屍神Season 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-09, 10:40 PM   #610
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 屍神Season 查看文章
信和三樓"一代"都冇呀?
我之前o係到買~
哼哼哼

我.冇.睇.過.D.店.舖.名

舊 10-28-09, 10:45 PM   #611
屍神Season

引用:
哼哼哼

我.冇.睇.過.D.店.舖.名
哈哈 ,咁真係幫唔到你~
唯有過一排再出去睇下囉~
舊 10-28-09, 10:48 PM   #612
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
哈哈 ,咁真係幫唔到你~
唯有過一排再出去睇下囉~
我下次過來HK係12月了-.- 我網購好過了

舊 10-29-09, 11:02 AM   #613
seaman01
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2008
請問邊有冇ching知道邊度仲有人中之龍3攻略買? 琴日行哂成個信和都唔見有...唔該哂!
seaman01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-09, 08:07 PM   #614
seaman01

引用:
作者: seaman01 查看文章
請問邊有冇ching知道邊度仲有人中之龍3攻略買? 琴日行哂成個信和都唔見有...唔該哂!
係188見到有, $288
舊 10-29-09, 09:35 PM   #615
IDGAF
The One

引用:
係188見到有, $288
人中之龍3本日文"電話簿"攻略先$199…

舊 10-29-09, 09:59 PM   #616
屍神Season

引用:
唔嫌遠既 ,屯門書軒都有~
舊 10-30-09, 01:17 AM   #617
IDGAF
The One

引用:
作者: larrytai 查看文章
人中之龍3 和 TOV 的攻略集是連對話翻譯的嗎? 現在只是明一半一半...謝謝
TOV就無的。
人中之龍3我未睇,應該都無。

始終原版都唔係小說式攻略,
對睇得明日文的日本人嚟講小說式攻略就更加無意義。

其實HK GAME書應該主攻出小說式連載攻略啦。

舊 10-30-09, 07:15 PM   #618
seaman01

引用:
唔嫌遠既 ,屯門書軒都有~
今日去左買, 唔該
舊 10-30-09, 07:44 PM   #619
larrytai
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
TOV就無的。
人中之龍3我未睇,應該都無。

始終原版都唔係小說式攻略,
對睇得明日文的日本人嚟講小說式攻略就更加無意義。

其實HK GAME書應該主攻出小說式連載攻略啦。

是這樣喔...真可惜

連對話翻譯的話, 攻略就可昇華至文學作品

所以直到現在都很懷念夜行雲那本Star Ocean 2攻略
larrytai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-09, 03:23 PM   #620
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
近排青文有冇新書出?

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-09, 10:25 PM   #621
Mic_Mic

註冊日期: Apr 2009
PSN  IDHFHMICHAEL
XBox Live GamertagHFHMICHAEL
引用:
作者: A.Kazuma 查看文章
近排青文有冇新書出?
睇電玩通青文攻略個書表,新書係得聖誕之吻~
Mic_Mic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-09, 01:30 AM   #622
IDGAF
The One

引用:
作者: larrytai 查看文章
是這樣喔...真可惜

連對話翻譯的話, 攻略就可昇華至文學作品

所以直到現在都很懷念夜行雲那本Star Ocean 2攻略
其實我幾鐘意宜家呢隻形式的攻略,
中文攻略本多少都會提下個內容的,
但一邊玩一邊睇根本就無時間睇小說式攻略,
佢講重點+地圖攻略己經好夠。

小說式攻略留比本地GAME書慢慢出留住班長期讀者重好啦。

舊 11-06-09, 07:32 PM   #623
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
引用:
作者: Mic_Mic 查看文章
睇電玩通青文攻略個書表,新書係得聖誕之吻~
唔該哂, 咁我就冇書入囉

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-09, 07:51 PM   #624
IDGAF
The One

今日見信和有以下青文攻略:

PS3
BIOHAZARD5 $165
METAL GEAR SOLID 4 GUNS OF THE PATRIOTS 終極任務解說書 $120
人中之龍3完全攻略之書 (好似唔覺有貨)
Demon’s Souls惡魔靈魂 勇者攻略聖經 $115
惡魔獵人4 官方攻略本 $90

XBOX
失落的奧德賽 官方完全攻略本 $98
宵星傳奇最終完全攻略本 $150

PS2
超級機器人大戰Z 究極攻略聖經 $165
命運傳奇 導演版 for Lion's Side 完全攻略本 $95-100
女神異聞錄4 官方完全攻略本 $115-120
戰國婆娑羅2 天下統一之書
超級機器人大戰OG ORIGINAL GENERATIONS 究極攻略聖經
SD鋼彈 G世代 戰魂 最終完全攻略本

PSP
魔物獵人PORTABLE 2nd G 完全攻略本 $195-200
夢幻之星PORTABLE 究極攻略聖經 $115

NDS 流星洛克人2 官方完全攻略本

舊 12-12-09, 03:25 AM   #625
IDGAF
The One

今日行信和見到出咗PS2 聖誕之吻 官方完全攻略本 $145,
雖然本身無打算玩呢隻GAME。
不過,估唔到台灣應該係剛剛推出的攻略本會咁快到港。
希望日後的中文官方攻略本都可以同步到港啦。(該不會是因為台灣方面滯銷先早D送來香港吧…)

http://shop.ching-win.com.tw/product...76946fbe829b69

聖誕之吻 官方完全攻略本

網路價: NT$522

作者: ENTERBRAIN

出版日期: 2009/11

ISBN/ISSN: 9789862561041

定價: 580

級別: 普

開本: 16K

裝訂: 平裝

本商品詳細介紹
Chapter1「聖誕之吻」的遊戲方式
從行動地圖的看法和會話模式的情節,到達成各項結局的條件,都是以清晰易懂的方式解釋本作特有的系統。
Chapter2和女孩們相處的時間
分別以各個角色的流程圖介紹所有事件的發生條件&抵達結局的流程。也網羅了在會話模式中廣受歡迎的話題。
Chapter3開發情景
以滿載著「聖誕之吻」魅力的工作人員訪談為首,還包含秘藏的設定原畫&姿勢集等粉絲必看的情報。
唯一的「聖誕之吻」完全攻略本

作者簡介
本俊博
率領「聖誕之吻」製作小組,囊括一切工程的總指揮。甚至還兼任寫作劇本小組的一員,攜手製作劇本。
高山箕犀
製作‧囊括本作所有的圖片的角色設計師。同時還以主要設計者的身分,製作本作企劃骨幹等。
石川 誠
接續「君吻」,製作本作系統的主要程式設計者。行動地圖、事件演出的script環境等都是出自他手。

本商品上架日期:2009年 11月 19日

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:01 PM

手機版 | APP版