Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-09-09, 04:16 PM   #451
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
我果兩本都仲未收到

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 04:34 PM   #452
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: mytam 查看文章
博客,三日左右到貨,平均170一本
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
我都郵購咗龍如3同D.S.,尋日收到, 本鋼彈2實在太貴啦(連海外郵費),如果遲D有大減價或者會考慮吓既...
引用:
作者: HIM 查看文章
我果兩本都仲未收到
即係邊個網訂架?

舊 07-09-09, 04:42 PM   #453
HIM

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
即係邊個網訂架?
我響青文個網訂既

舊 07-09-09, 05:13 PM   #454
mytam
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
即係邊個網訂架?
博客
mytam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 05:13 PM   #455
IDGAF
The One

引用:
我響青文個網訂既
佢D運費點計?

不過,除咗人中之龍3其他我想要的HK都有了…
而且我係連人中之龍3都未買的。

舊 07-09-09, 05:16 PM   #456
HIM

引用:
佢D運費點計?

不過,除咗人中之龍3其他我想要的HK都有了…
而且我係連人中之龍3都未買的。
運費計重量, 但係點計就唔知, 本ds運費=ds+龍如3運費

舊 07-09-09, 05:25 PM   #457
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
引用:
我o個三本,今日到貨了
但係DS定價大概$100

內容點? 同日版有冇唔同? (最緊要有冇補完AXA答案....)

我本日版參考:

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-09, 05:26 PM   #458
IDGAF
The One

引用:
運費計重量, 但係點計就唔知, 本ds運費=ds+龍如3運費
引用:

即係網路價,另加運費。
呢間D運費又點計?
係掛號有保險果種,平郵(船)定空郵?
問定先下次想訂都可以用呢兩間。

舊 07-09-09, 11:23 PM   #459
mytam

引用:
即係網路價,另加運費。
呢間D運費又點計?
係掛號有保險果種,平郵(船)定空郵?
問定先下次想訂都可以用呢兩間。
運費點計我又唔係咁清楚,總之我揀晒三本,最後埋單就係港紙170一本。我覺得算合理,出面抄一抄都唔只兩舊啦,而家又唔駛搵,安坐家中就有書睇
舊 07-09-09, 11:35 PM   #460
IDGAF
The One

引用:
運費點計我又唔係咁清楚,總之我揀晒三本,最後埋單就係港紙170一本。我覺得算合理,出面抄一抄都唔只兩舊啦,而家又唔駛搵,安坐家中就有書睇
即係個網列出的價錢已經包埋運費?
由訂到收到,要等幾耐?

THX~!

舊 07-09-09, 11:40 PM   #461
mytam

引用:
即係個網列出的價錢已經包埋運費?
由訂到收到,要等幾耐?

THX~!
最簡單,你去佢個網,reg個free account,跟住揀書,睇番個total數係幾多.
如果你覺得合理咪去馬囉,前後三日左右收到貨
舊 07-09-09, 11:52 PM   #462
IDGAF
The One

引用:
最簡單,你去佢個網,reg個free account,跟住揀書,睇番個total數係幾多.
如果你覺得合理咪去馬囉,前後三日左右收到貨
就係唔想入咁多資料先知個答案,
最直接就係問買過的當時人…

THX~!
3日都幾快喎。

舊 07-10-09, 12:00 AM   #463
mytam

引用:
就係唔想入咁多資料先知個答案,
最直接就係問買過的當時人…

THX~!
3日都幾快喎。
DHL到的,總之所有費用夾埋就係平均170一本埋單. 呢排天氣好熱,我唔想週圍搵了,加埋都係貴幾十
舊 07-10-09, 12:16 AM   #464
IDGAF
The One

引用:
DHL到的,總之所有費用夾埋就係平均170一本埋單. 呢排天氣好熱,我唔想週圍搵了,加埋都係貴幾十
其實聽你咁講的確係唔算貴的了,因為快過去青文個網訂先,
有機會我會試下呢間的。

終於得閒睇下個網了…
有幾個重點的…
即係一次過訂多D個基本費、兵險費、燃油附加費 果PART會平D,
攪團購的會有利D。

http://www.books.com.tw/exep/qa/item..._id=0000000129
海外郵資的收取計算方式:
(地區基本費+商品定價8%~100%)*[1+(兵險費率%+燃油費率%)]

香港、澳門基本費 (NT$) 60 +運費(定價%)圖書 30%+變動指數 兵險費2% 燃油附加費 11.5%

海外地區會員,而對收到的商品有任何問題,請務必先來電或來函與我們連絡,待客服人員確認詳細狀況後,會回覆您相關處理方式。若在未收到客服人員的回覆情形下,而自行將商品寄回博客來,郵資將由會員自行吸收,且若包裹遺失,博客來亦不負擔相關損失。

基本費一筆訂單僅會收取一次,因此請儘量將欲購買的商品集中於同一筆訂單中,以節省此費用

舊 07-10-09, 12:20 AM   #465
HIM

啱啱CHECK過, 訂DS+龍如3+運費, 青文NT$1484, 博客來NT$1493, 價錢差唔多但係就快好多

舊 07-10-09, 12:22 AM   #466
IDGAF
The One

引用:
啱啱CHECK過, 訂DS+龍如3+運費, 青文NT$1484, 博客來NT$1493, 價錢差唔多但係就快好多
係啦,下次去博客訂好了,同埋佢原來係統一企業集團的好似大間D。

舊 07-10-09, 01:16 AM   #467
mytam

引用:
係啦,下次去博客訂好了,同埋佢原來係統一企業集團的好似大間D。
同一本書,單買一本九折,買十本或以上有八折
舊 07-10-09, 07:59 AM   #468
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
以前都試過係博客訂書,問過台灣朋友話呢間係可靠既,唔錯的。

舊 07-10-09, 09:39 AM   #469
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
搭單一問,請問香港邊度仲有下面本書買,我搵咗佢好耐啦...

暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 12:20 PM   #470
聖鬥士星矢
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: 布甸 查看文章
以前都試過係博客訂書,問過台灣朋友話呢間係可靠既,唔錯的。
博來客服務我比滿分的, 因為今日訂, 好似後日已收到速遞送貨來, 而且郵資冇青文官網咁食水深...

另外銘顯d 攻略我都好有興趣, 只不過真係唔知邊度可網上購書, 因為有d 網站不寄海外同收海外credit card...
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-09, 12:48 PM   #471
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
博來客服務我比滿分的, 因為今日訂, 好似後日已收到速遞送貨來, 而且郵資冇青文官網咁食水深...

另外銘顯d 攻略我都好有興趣, 只不過真係唔知邊度可網上購書, 因為有d 網站不寄海外同收海外credit card...
博客唯一唔滿意就係佢個 site 好難用,想搵攻略無從入手...
銘顯係咪樓上條 Link o個間?我都有係佢o個度直接訂過書,so far 都無乜野。

舊 07-13-09, 06:21 PM   #472
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
付費Demo攻略本,沙田龍城都見有,$150,尋日仲見有幾本
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-09, 04:52 PM   #473
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
188見到有龍3了~要3字頭........CHISIN~~~~~~~

台灣也有BIO 5了~相信書展可能會有~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-09, 05:06 PM   #474
A.Kazuma
獎盃獵人 Lv.12

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDKazuma81
引用:
作者: KIM 查看文章
188見到有龍3了~要3字頭........CHISIN~~~~~~~

台灣也有BIO 5了~相信書展可能會有~
BIO5出o左?
掂, 過兩日搵人入貨

A.Kazuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-09, 05:23 PM   #475
subzero
Game Master

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDSubzeroHK
今日收到博客來訂既龍如3 & DS 攻略本, 又真係幾快喎.

白金完成
Killzone 2 / Dead Space / Resident Evil 5 / Transformers: Revenge of the Fallen / inFamous / Call of Juarez: BiB / Demon's Souls / Marvel Ultimate Alliance 2 / Uncharted 2 / Borderlands / Fallout 3 / The Saboteur / Darksiders / Army of Two: 40th Day / Dante's Inferno / MAG / FF13 / Mafia 2 / Red Dead Redemption / Medal of Honor / Dead Space 2 / Killzone 3 / Heavy Rain / LA Noire / BRINK
subzero 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:48 PM

手機版 | APP版