Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-23-15, 09:55 AM   #1351
jamsquare
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: alexchrome 查看文章
唔明點解後期要重覆部份任務嘅不同難度版本黎充任務數量...
重有Metal Gear 其實係咪無需要做open world game 呢? 咁大個地圖只係得敵兵 , 除左捉/殺佢地之外無野好做
第四集成日比人鬧睇多過打. . . . .

另問, 掛機加工係咪得搭順風車一途?
好似好傷機咁. . . . . . .

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 10:24 AM   #1352
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
捉返去既人同擴充基地為開發武器而用,DLC應該出左尐無謂野
係囉... 起碼可以係個brig 睇下自己捉左咩人(定係其實有我唔知?),同佢有幾句對答都好 (arkham knight 就早到喇)
而家個MB 空空如也,完全唔知整咁大做咩,來來去去都係搵個phantom paz, 睇下quiet ,睇下battle gear 咁,基本上唔係為左解paz 都唔洗點番去 (唔計劇情需要的話)

我而家打到mission 23 ,如果計31 係ending (樓上講),即係仲有8 個mission 之後就係重覆。
咁其實隻game 真係做得幾差下...
希望mission 23 之後有驚喜啦...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 12:05 PM   #1353
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
要番去Mb沖涼
比較鐘意舊幾集玩法不過今集都好玩
今次反而係玩得最投入既一集
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 12:42 PM   #1354
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
今集最有舊玩法感覺就係果幾關要你空身出擊現地調達

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 02:16 PM   #1355
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
雖然我都只係玩到31

其中一個想法就係我覺得小島真係好想挑戰GTA類遊戲
但礙於要整MGS搞到綁手綁腳
最後見到GTAV畫面大受打擊

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-15, 07:28 PM   #1356
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
作者: jimmysinn91 查看文章
全動物可以睇下面呢段:

好齊, 我除左隻龜 (係非洲第一個 mission starting point 附近) 試左好多次之外其他都一兩次就中. 最緊要帶 capture cage 同之後直接上直升機.
唔想俾直升機果筆錢的話你一落機叫番部直升機去 landing zone 等就唔使俾

全 mission task 就用隱形迷彩過啦 …
要留意 d 聽 conversation task 唔會亂觸發 alert, 一有 alert 佢 d event 就會亂, 同埋唔好俾 DD 四圍行撞斷 d 對話
隻龜錯位既我跟第二條片一次就捉到
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-15, 12:27 PM   #1357
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
要番去Mb沖涼
比較鐘意舊幾集玩法不過今集都好玩
今次反而係玩得最投入既一集
由手機版發出
我都玩得好投入
純粹因為佢潛入系統做得好好
(好有Splinter cell 既感覺)
但故事表達就真係不敢恭維
舊 10-24-15, 12:54 PM   #1358
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
雖然重複又重複既任務,要攞全任務係S,而唔睇攻略既話

真係有難度(在下完全係低手級),但總算有難度既趣味,不過未完成晒

而家出左ac ,可以暫時轉一轉遊戲。

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-15, 10:24 PM   #1359
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
fob 新o個個event lv22已經潛唔入
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 11:53 AM   #1360
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
雖然重複又重複既任務,要攞全任務係S,而唔睇攻略既話

真係有難度(在下完全係低手級),但總算有難度既趣味,不過未完成晒

而家出左ac ,可以暫時轉一轉遊戲。
全S 我睇YT 片跟住做算。
全task 就自己慢慢打。(反正唔洗理ranking)

暫時大部分mission 都係打兩次。
開左蟲洞就更簡單。

而家反而幾 enjoy side ops ,roaming
雖然個map 頹d ,但勝在無壓力,stealth camo 又得點玩都得。

(故事就算啦)
舊 10-29-15, 03:07 PM   #1361
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
全S 我睇YT 片跟住做算。
全task 就自己慢慢打。(反正唔洗理ranking)

暫時大部分mission 都係打兩次。
開左蟲洞就更簡單。

而家反而幾 enjoy side ops ,roaming
雖然個map 頹d ,但勝在無壓力,stealth camo 又得點玩都得。

(故事就算啦)
基本上得ep30 快+完全隱密非殺傷 都唔夠分S
要焗玩痕跡Zero....其他關基本上夠快就S硬...
個評分系統都幾低能

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-15, 07:27 PM   #1362
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
引用:
作者: reiyaw 查看文章
基本上得ep30 快+完全隱密非殺傷 都唔夠分S
要焗玩痕跡Zero....其他關基本上夠快就S硬...
個評分系統都幾低能
Ep30 要S其實最簡單,一開始揀D Walker drive mode直入,一炮都唔使開,兩分鐘就S到
琴晚先試完
由手機版發出
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-15, 04:54 PM   #1363
newb
Crazy Gamer

fob 最大敵人:d 隨時會_k死既建築結構
舊 11-02-15, 12:18 AM   #1364
Hello MiMi
Game Master

終於捱到Mission46.
諗緊白金定封game
舊 11-04-15, 01:35 AM   #1365
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
問題已解決

此篇文章於 11-04-15 02:23 AM 被 ~飛彈~@@ 編輯。
~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 07:43 PM   #1366
chokwing
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDchokwing
After installing the latest MGSV patch, you can get Quiet back

http://www.metalgearinformer.com/?p=23176

我未試驗到得唔得,
因為我重未玩到去 mission 45.

NS FC:3102-8090-3650
NS用戶名:hamsubwing
新玩無耐島上還簡陋,請包涵
chokwing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 09:05 PM   #1367
newb
Crazy Gamer

新出既武器出到grade 8…枝grade8麻醉手槍要5百幾萬…
舊 11-10-15, 10:38 PM   #1368
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: chokwing 查看文章
After installing the latest MGSV patch, you can get Quiet back

http://www.metalgearinformer.com/?p=23176

我未試驗到得唔得,
因為我重未玩到去 mission 45.
試完,唔得
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 10:53 PM   #1369
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Kain 查看文章
試完,唔得
要打7次

舊 11-10-15, 11:14 PM   #1370
Kain

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
要打7次
你得?
舊 11-10-15, 11:16 PM   #1371
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
你得?
7次都要A
https://www.youtube.com/watch?v=Ufo_...ature=youtu.be

舊 11-10-15, 11:26 PM   #1372
Kain

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
OK,其實無數幾多次
又打多2次,得左

最快打法:
MARK>CALL支援SLEEP GAS>完

此篇文章於 11-10-15 11:28 PM 被 Kain 編輯。
舊 11-11-15, 01:13 PM   #1373
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
又玩7擒7縱,之前kgb又係

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-15, 06:06 PM   #1374
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
OK,其實無數幾多次
又打多2次,得左

最快打法:
MARK>CALL支援SLEEP GAS>完
更新完會唔會又走左先
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-15, 07:06 PM   #1375
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
問題解決~

此篇文章於 11-20-15 08:45 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.3 (已售) シェンムー 電視遊戲討論版 1014 02-23-18 03:21 AM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM
[分享] Metal Gear Solid: A Visual History of Solid Snake shodanng2 電視遊戲討論版 0 10-06-11 02:18 AM
metal gear solid ydragon 電視遊戲討論版 19 06-23-08 04:52 PM

現在的時間是 11:46 AM

手機版 | APP版