Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-09-19, 11:03 AM   #2676
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
琴日問兩句連pepper spray都拿出來
好心做戲你就做全套

定還是你係專登做到咁柒

唔知某會員見到塊展示版比警察打爛係咪又嬲嬲豬

舊 10-09-19, 11:24 AM   #2677
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Sar8 查看文章
琴日問兩句連pepper spray都拿出來
好心做戲你就做全套

定還是你係專登做到咁柒

唔知某會員見到塊展示版比警察打爛係咪又嬲嬲豬
設計對白: 總之黑衫暴力就唔啱!!!!

舊 10-09-19, 12:03 PM   #2678
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: wing 查看文章
可惜香港唔少人的智力或者良知係正常以下.
藍黃既已經歸邊,所以唔會影響

重點都係果班唔好影響到我我理得你,其實呢班兩邊都唔幫,所以民意從來唔會計呢班人
但我見都基本都將這班人歸入藍果邊,無意思拉攏

舊 10-09-19, 12:16 PM   #2679
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
哩個時候仲唔理政事只掛住有冇車搭影唔影響倒我既人基本上除左政府殺佢全家外都唔會變黃
的確可以不理
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-19, 12:49 PM   #2680
安安

註冊日期: Jan 2002
https://twitter.com/Slasher/status/1181778525025644546
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-19, 01:45 PM   #2681
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
一定係今朝未摺被!!

引用:

解放軍車油麻地與校巴車尾相撞
警強調軍車曾按路牌指示停車

2小時前
即時要聞

油麻地今早有解放軍車與校巴相撞。早上約8時,一架解放軍車由麗翔道轉入海泓道時,與前方一架校巴車尾發生碰撞。油尖旺(富柏)區議員余德寶表示,慶幸校巴上當時沒有學童,司機亦沒有受傷。事發後,一名身穿粉紅色衫的男子為軍人協調,以普通話與在場交通警員溝通。案件列交通意外無人受傷處理。

余德寶向《蘋果》表示,今早有街坊反映發生交通意外,遂到現場跟進。他說,當時解放軍車上約有10名軍人,懷疑軍車小路出大路時,未有留意現場的「停」指示,結果撞到大路的校巴車尾。事後,軍人沒有落車,只有一名粉紅衫人到場協調,以普通話與警員及校巴司機溝通。他補充,意外發生前有另一架軍車沿海泓道往大角嘴方向行駛。

警方表示,早上8時03分,涉事校巴沿海泓道左1線行駛,而軍車則由麗翔道轉入海泓道時,校巴撞到軍車發生意外,又強調軍車當時有按路牌指示停下。

由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-19, 06:58 PM   #2682
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

原來香港戒嚴中
我以為鐵收8點
無想過尖沙咀收7點

舊 10-09-19, 08:44 PM   #2683
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
淋病以為商場同党鉄早收檔就會妨礙我日常生活?大錯特錯

多得呢個契機,發現商場出面好多小店啲嘢好食好多。反正而家天氣開始涼唔洗太擔心太熱

(小弟應該係患上「冷氣依賴症」,夏天唔係唔出街就係只去商場吹冷氣。要做運動都只去泳池游水)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-19, 10:33 PM   #2684
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我支持黨鐵停駛架

果時豆腐沙中線同紅磡站都擔心會冧
而家唔搭唔洗驚了
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-19, 01:16 AM   #2685
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
話時話條真。黨鐵無人敢去裝修,日日都有重兵圍住?

舊 10-10-19, 12:28 PM   #2686
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

GAY COOK 果然做野

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-19, 01:03 PM   #2687
wing
格鬥低手

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
GAY COOK 果然做野

又一個助攻, 推到上美國, 推爆佢

舊 10-10-19, 01:21 PM   #2688
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: Rance 查看文章
話時話條真。黨鐵無人敢去裝修,日日都有重兵圍住?
琴晚cctvb新聞有寫黨鐵收皮後有大量警犬入站
係唔係所有站都有就唔知啦

舊 10-10-19, 08:21 PM   #2689
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

岩岩起旺角某商業大廈迫 lift,有五個男女手足戴晒口罩,起 lift 度都係講緊日常生活吃喝玩樂 he he ha ha 咁。睇落唔過 20 歲。

我諗對抗已經成為左佢地生活既一部分,lift 裡面其他人亦無特別望佢地。

講講下講到 NBA,意外地佢地唔會講大陸 or 內地,而係正正式式咁 NBA 應該無左<<中國>> 5-6 億觀眾。

可能我諗多左,香港其實係仲有得救。
由手機版發出
舊 10-11-19, 10:31 AM   #2690
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

聽講謝 sir 為送屋企人去美國,已經供出警隊內部資料作為交換。

如果係真,香港政府崩潰只會係遲早既問題。
由手機版發出
舊 10-11-19, 10:35 AM   #2691
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
聽講謝 sir 為送屋企人去美國,已經供出警隊內部資料作為交換。

如果係真,香港政府崩潰只會係遲早既問題。
由手機版發出

呢D流言, 我唔會當真.

不過無論真定假, D差人自己傳來傳去都應該會驚, 就算謝sir呢次唔會, 難保下個唔知咩sir會, 畢竟高層究竟想住大灣區定美國, 大家心知肚明. 咪由得佢地自己驚囉.

食下花生算.

舊 10-11-19, 10:36 AM   #2692
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實在下唔係好信,真係做呢D交易點會漏風聲出黎…

舊 10-11-19, 10:47 AM   #2693
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實在下唔係好信,真係做呢D交易點會漏風聲出黎…
仲要係果條華記吹風, 我都唔明點解.

舊 10-11-19, 11:00 AM   #2694
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

情報戰,假資料既作用咪就係咁用
由手機版發出
舊 10-11-19, 12:08 PM   #2695
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
不過以popo咁低既智力水平又可能真係信

所以都可能唔講得笑(?)

舊 10-12-19, 07:12 AM   #2696
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
仲要係果條華記吹風, 我都唔明點解.
果頭傳完,今日地下中情局公布埋搞笑 sir 全家

謝 sir 投誠既傳聞係真定假其實唔重要既
由手機版發出
舊 10-12-19, 08:03 AM   #2697
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
果頭傳完,今日地下中情局公布埋搞笑 sir 全家

謝 sir 投誠既傳聞係真定假其實唔重要既
由手機版發出
D風原來假華記網站吹出來, 原來唔係藍果邊.

舊 10-12-19, 08:33 AM   #2698
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
https://www.facebook.com/RobertOvadiaNews/

藍血人又圍爐打飛機

舊 10-12-19, 11:34 PM   #2699
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
王喜今日勾起唔少人對皇家香港警察的懷念

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-19, 04:36 PM   #2700
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

今日狂犬病發??發晒癲見黑衫就捉...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:44 PM

手機版 | APP版