Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-08-04, 04:53 PM   #1
Cagalli
Insane Gamer
蘿莉正太主義

註冊日期: Aug 2004
Unhappy 補領身份証要幾錢?

衰開有條路, 身份証都唔見埋~
請問有無人知道補領大概要多少錢及等幾耐有?
謝謝幫助
Cagalli 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-04, 05:00 PM   #2
ultrachiu
Ultimate Gamer
不如中午出去食飯囉?

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: Cagalli
衰開有條路, 身份証都唔見埋~
請問有無人知道補領大概要多少錢及等幾耐有?
謝謝幫助
未有智能身份証之前補領要$390定395
依家妳可以試下預約換証,到時換既時候先講唔見左
睇下有冇得行個方便唔駛錢
不過陣間會有個A.MOD同你講
呢D野打去入境處問咪仲直接,做咩又上黎問

我其實始終都係一個好人...
囡囡賣哂啦,唔好問啦
ultrachiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-04, 05:09 PM   #3
Cagalli
蘿莉正太主義

引用:
作者: ultrachiu
未有智能身份証之前補領要$390定395
不過陣間會有個A.MOD同你講
呢D野打去入境處問咪仲直接,做咩又上黎問
趁未被kill post, 大Thx先
$3xx都幾貴下, 試下可唔可以下瞞天過海先
舊 09-08-04, 05:14 PM   #4
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
$3xx都幾貴下, 試下可唔可以下瞞天過海先
比阿蛇 手豆 你, 而你又無得解釋時, 之後仲貴!
如果你張ID比人用來犯案, 仲超貴!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-04, 05:18 PM   #5
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

引用:
作者: KIM
你咁講都岩.......唔應該教人用D偏門手法

囡囡賣哂啦,唔好問啦
舊 09-08-04, 05:23 PM   #6
Cagalli
蘿莉正太主義

引用:
你咁講都岩.......唔應該教人用D偏門手法
唯有見步行步
舊 09-08-04, 05:21 PM   #7
Cagalli
蘿莉正太主義

引用:
作者: KIM
比Police捉可以話都唔知幾時唔見左 因為平時無事都唔會拎出來看~
(我都係無意中發覺唔見了而已 , 搵左好耐都唔見先至確定真係無左)
反而ID比人用來犯案就係我最擔心的情況
舊 09-08-04, 05:13 PM   #8
AGITΩ
Game Master

引用:
低能身份証唔係要輪到你出世果年先有得換架咩??

舊 09-08-04, 05:16 PM   #9
無敵鬼丸
Crazy Gamer
鈴木海斗~~

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: AGITΩ
夠年齡就換得~
輪到你出世果年---果陣係唔想混亂先咁做,宜家都冇再宣傳啦~
無敵鬼丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-04, 05:17 PM   #10
AGITΩ
Game Master

引用:
作者: 無敵鬼丸
夠年齡就換得~
輪到你出世果年---果陣係唔想混亂先咁做,宜家都冇再宣傳啦~
哦~ 原來係咁~
咁要夠幾多歲先得??

舊 09-08-04, 05:25 PM   #11
無敵鬼丸
Crazy Gamer
鈴木海斗~~

引用:
哦~ 原來係咁~
咁要夠幾多歲先得??
成年之時~
兒童身分證好似都係低能身分證?
無敵鬼丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-04, 05:16 PM   #12
ultrachiu
不如中午出去食飯囉?

引用:
唔係架,上左去生活易預約就可以BOOK個期去換
我之前約左不過放飛機
依家好似話放飛機唔知會點罰,所以冇再約

囡囡賣哂啦,唔好問啦
舊 09-08-04, 06:03 PM   #13
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
夜晚12點之後唔好o係街上出現
平時衣著正常d
就唔會俾龜豆

仲有
唔好搭d會行山路o既巴士/小巴
因為有時有road block要查証

舊 09-09-04, 09:20 AM   #14
Cagalli
蘿莉正太主義

引用:
作者: 忍者
夜晚12點之後唔好o係街上出現
平時衣著正常d
就唔會俾龜豆

仲有
唔好搭d會行山路o既巴士/小巴
因為有時有road block要查証
我以前返學搭的巴士是繞山路的,
經常有Block截車查証, 不過次次都唔check我,
應該係著校服可以免檢....著校服先出街都係辦法~
舊 09-08-04, 06:32 PM   #15
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
我成日出夜街都撞到差佬,但係一次都未比差佬逗= =

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-04, 11:32 PM   #16
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

之前唔見左銀包,要$395架

舊 09-09-04, 12:46 AM   #17
Evangelion
Game Master

註冊日期: Jul 2004
頭幾次係$395

之後會加價的
Evangelion 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-04, 12:50 AM   #18
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
唔好帶紙袋,會引龜查的~~

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-04, 12:56 AM   #19
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ZONDAS
唔好帶紙袋,會引龜查的~~
若三更夜半...有無袋...都查架喇...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-04, 01:08 AM   #20
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Busconcamp
若三更夜半...有無袋...都查架喇...
我一生人剩係比龜逗過一次,
果次我日光日白+"一等良民look"起金鐘某大型商場手撓一個紙袋補完習準備回家,
根住無lala比龜逗,又問我袋左d乜,又查身分證
問完仲搜袋

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-04, 01:14 AM   #21
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ZONDAS
我一生人剩係比龜逗過一次,
果次我日光日白+"一等良民look"起金鐘某大型商場手撓一個紙袋補完習準備回家,
根住無lala比龜逗,又問我袋左d乜,又查身分證
問完仲搜袋
若果個紙袋係"名店"紙袋...
情況會唔會唔同呢... a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-04, 09:26 AM   #22
Cagalli
蘿莉正太主義

引用:
作者: 紫色螢火蟲
之前唔見左銀包,要$395架
引用:
作者: Evangelion
頭幾次係$395
之後會加價的
唉~之前打工的薪金咁快又要回饙社會,
扣返生活費交通飯錢.....有點白做的感覺
舊 09-09-04, 09:29 AM   #23
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
快快去報失, 因為失證若落入不法之徒的手, 他們會用你的資料去犯事, 到時怕你要負責.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-04, 09:46 AM   #24
Cagalli
蘿莉正太主義

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
快快去報失, 因為失證若落入不法之徒的手, 他們會用你的資料去犯事, 到時怕你要負責.
唔係太想入警署
舊 09-09-04, 09:51 AM   #25
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
唔係太想入警署
No, 依家失ID card不再去差館報失, 而是向入境處報失, 順便補領.

快去, 你唔報失, 有壞人用你的資料去申請信用卡, 碌爆卡你是有嫌疑的.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:09 PM

手機版 | APP版