Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-11-10, 09:12 AM   #1
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
小弟的故事

我跟她的開始其實也十分特別,她是在我MSN內一個在幾年前見過一次面的女仔
大約三個月前我響公司無聊見到個人ON 就send 句野比佢,之後佢問左我手機號碼然後打比我傾左一陣,傾左幾次電話之後我就話"不如揾日出來食飯~~",如是者在6月頭約左佢來見面;她個子不高比我小1-2歲(我29...= =),衣著偏成熟,打扮撲素;從言談中留意到她較文靜和被動...
而之後每星期她休息日我也會約她外出行街吃飯 ^^"~每次也帶她吃不同的東西(本人食過得果D) ; 而這2個多月當中較令我在意有2件事,一次係今年在書展會場內她身體不適(可能排隊果度焗,入去冷氣大搞到佢頭暈,個咀白灑禁...之後佢走入toilet嘔ToT),我找了地方讓她休息我問她佢凍唔凍(之前同佢食飯知道佢易凍...因同佢碰過下手),之後我比隻手佢渣住比佢暖下,但好自然又好快禁十指扣埋左(到離場先甩手) , 另一次係睇近期一套玩夢ge戲,我地又係十指扣埋到完場......0_0|||
上星期夜飯後跟她表白後,我和她眼濕濕禁行左幾條街(DEAD AIR 左好耐),我問佢係咪我講錯野,佢用手拍打我講"最衰都係你"(佢帶小許笑容的~~);之後就拖住佢手送佢搭車,我問"妳對我有感覺?" , "唔知呢~~~"佢臉帶笑容禁回答

這就是我的故事(好多DETILS 因太私人我冇寫出來)

舊 08-11-10, 09:20 AM   #2
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
唔好問禁多,佢比隻手你,已經係好開始,下次出來一樣禁做,佢無反對已經ok了,之後係點,睇你自己想點了
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 09:27 AM   #3
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
我覺得形勢對樓主極之有利,搵個機會再向對方講清楚,應該冇問題了。加油!
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 09:40 AM   #4
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
should be a good story. 恭喜晒~

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 09:41 AM   #5
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
go la,仲駛問 m9

舊 08-11-10, 09:43 AM   #6
Rafalex
Senior Gamer
剎那

註冊日期: Dec 2009
你問得咁直...你叫人家點答你呢~
女人唔鐘意自己講出口..但郤最鐘意對方講出口~

下次出街拖住人地隻手..就知結果了~

令人裹足不前的不是絕望,是放棄!
令人繼續前進的不是希望,是意志!
Rafalex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 10:18 AM   #7
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
即係掂左啦. 恭喜.

舊 08-11-10, 10:29 AM   #8
LIGHTTHELIGHT
Ultimate Gamer
火狐控

註冊日期: Jul 2004
情版 a.k.a. 閃光版....
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 11:26 AM   #9
Nelly

註冊日期: Oct 2008
樓主已經上岸啦 bbb

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 11:48 AM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
中晒閃光彈啦,愛情小品劇來的嗎??

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 11:48 AM   #11
wongmspk

註冊日期: Apr 2009
樓主加油
下次拖多次就得

舊 08-11-10, 12:18 PM   #12
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
已經受溝

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 01:22 PM   #13
不死game神
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
細節內是否有攬攬之類的動作?

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 01:26 PM   #14
拉迪-史加羅

引用:
作者: 阿聰 查看文章
我覺得形勢對樓主極之有利,搵個機會再向對方講清楚,應該冇問題了。加油!
引用:
作者: t-cup 查看文章
should be a good story. 恭喜晒~
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
go la,仲駛問 m9
引用:
作者: Rafalex 查看文章
你問得咁直...你叫人家點答你呢~
女人唔鐘意自己講出口..但郤最鐘意對方講出口~

下次出街拖住人地隻手..就知結果了~
引用:
作者: stephen1980 查看文章
唔好問禁多,佢比隻手你,已經係好開始,下次出來一樣禁做,佢無反對已經ok了,之後係點,睇你自己想點了
多謝各位先~~~今個星期五就知結果

舊 08-11-10, 01:37 PM   #15
拉迪-史加羅

引用:
作者: loser 查看文章
即係掂左啦. 恭喜.
引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章
情版 a.k.a. 閃光版....
引用:
作者: Nelly 查看文章
樓主已經上岸啦 bbb
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
中晒閃光彈啦,愛情小品劇來的嗎??
引用:
作者: wongmspk 查看文章
樓主加油
下次拖多次就得
引用:
作者: Beanhoho 查看文章
已經受溝
我並不是在放閃光彈,只是分享自已的經歷和感受,而對上一次拍拖已經係6年前ge事.....
呢6年來我做左半個毒男,但真係缘份到真係要把握~~
我自己認為"同你/妳結婚的另一半未必係你/妳最喜歡的一位,但一定係最想為佢無私付出及花一生去愛護的人"
引用:
作者: 不死game神 查看文章
細節內是否有攬攬之類的動作?
對不起 , 本文不包括攬攬之類的動作

舊 08-11-10, 01:51 PM   #16
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
得左米啦
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 03:05 PM   #17
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
記得到時放膽少少,同埋態度肯定d 去表達呢 =)

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 05:38 PM   #18
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
得左啦

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 06:58 PM   #19
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
小弟係上個月尾同你差吾多情況
但我都係覺得你吾好問到咁白,
行動上就可以自然證明一齊
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 07:04 PM   #20
才子
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
情版成日都係一D溝唔到女ge topic, 有呢個 topic 太正了, 多d人分享下自己個成功個案更好

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 07:48 PM   #21
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
恭喜你啦~~
是一個好開始吧...

好好記起那麼sweet的回憶...這對你倆日後的關係有極大幫助,..,
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 09:23 PM   #22
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
得左米啦
拖得手仲唔係得米?

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-10, 12:15 AM   #23
拉迪-史加羅

先在此感謝各位的意見和鼓勵,我會參考的

引用:
作者: Beanhoho 查看文章
情版成日都係一D溝唔到女ge topic, 有呢個 topic 太正了, 多d人分享下自己個成功個案更好
可能好多人未到果一刻姐,出來做左11年野,人生步入3字頭,好多野要去做一個决定,都唔好話唔煩

我開呢個topic 係純分享一下感受
當然識唔識到女仔同揾唔揾到女友係兩碼子的事;我識ge女性朋友唔多過20個,男就一大堆.....
比小小tips大家 : 善用環境,運用適當的言談及觀察係一個最直接同最快去了解一個女仔的方法
引用:
作者: 斯羅 查看文章
小弟係上個月尾同你差吾多情況
但我都係覺得你吾好問到咁白,
行動上就可以自然證明一齊
我都有同感,但成事在望我可能會keep 住呢團火去馬

舊 08-12-10, 09:06 PM   #24
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
記住記住,唔好心急,因為你已經得左米,如果唔係衰乜野天大o既錯,佢一定係你女友

唔好學某人,一開波就要上人XD
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-10, 10:07 PM   #25
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Terry仔 查看文章
記住記住,唔好心急,因為你已經得左米,如果唔係衰乜野天大o既錯,佢一定係你女友

唔好學某人,一開波就要上人XD
人地唔係一開波就上,係要一take過,食飯拍拖睇戲上床一日搞掂
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:22 PM

手機版 | APP版