Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-08-18, 09:22 PM   #3826
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
RINOA上修完好似都係冇乜用,就算2連狗都要4TURN先BUFF到盡,有2850不過冇屬,應該唔夠其他大力人勁,我有6隻RINOA應該都唔晒石覺醒了,雖然D石都係得個擺字
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-18, 01:43 PM   #3827
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
我5星飛係lulu,第3隻了。。。冇用既

點解rinoa同squall唔係同時上修既。。。

真基加唔洗打住lu,我都冇7星盾,冇勁buff人同冇勁debuff人
要夠料打至少要用3張5星自選飛,睇定d先lu

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-18, 01:56 PM   #3828
ShinDou

6星盾全谷血都有機會頂到,勁buff我都冇靠隻rem開罩同dam cut,技師70%debuff

你有賣花可以試下

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 08-09-18, 05:02 PM   #3829
GP03D

冇軍師冇技師冇賣花。。。
得6星帝盾/光盾/土盾/Auron/FFT團長。。。
Buff人好d就係得6星拉茶,光箭同樹琴。。

可能真係要換返2隻軍師返嚟。。。

舊 08-09-18, 06:25 PM   #3830
ShinDou

我都冇換住,好似有40幾張換飛

你有冇百閃﹖我見ALTEMA D人話光豬百閃都夠

而家應該仲係勁DEBUFF人好過勁BUFF人,2揀1既話,降攻魔70%效益應該會好過BUFF防精150%,同埋D招帶屬既話你可以用裝備谷

其實BUFF DEBUFF人你只係爭1隻AURON,你捨得既話換1隻番黎用佢個SP招就1次BUFF DEBUFF晒唔駛煩,LB都70幾%

此篇文章於 08-09-18 06:27 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-10-18, 06:40 PM   #3831
ShinDou

肥娜技師冇用,又慳番8千,買佢個BOX只係多張4星飛

原來而家唔駛等D網UPDATE D技,佢個POOL都有得就咁睇技,正好多,唔怪得D網唔UPDATE

隻劍佬咁得意既﹖得頭3TURN可以3連劍技,佢其他技同LB都冇得開3連,咁有咩用﹖而家最勁果D全部3連既,分分鐘遲下會4連 @@

好似成日都係出完勁人之後就會出廢,不過今次隻4星會有LB DAM50%同每TURN補150,諗緊好唔好射4隻番黎以備不時之需,唔知之後會唔會出D超屈LB有得CHAIN既人 @@

此篇文章於 08-10-18 06:48 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-10-18, 10:25 PM   #3832
GP03D

泳裝2邊都唔低分喎,冇用咩?
8000點都低掛,多隻5星換分都好呀
個泳裝pool有d想抽,3隻都冇都ok
反而個新角pool就真係。。。

舊 08-10-18, 10:43 PM   #3833
ShinDou

睇清楚原來LB多過技師1TURN,仲要COST低D易出D,咁真係有用喎,技師上位版,仲有得自動復活同補血,我可能都8千買隻番黎以備不時之需先 @@
舊 08-10-18, 11:13 PM   #3834
GP03D

可以叫buff同補一齊,多個位出嚟chain,加埋auron就應該做到keep住buff同debuf,放3隻attacker+1盾都ok喎

舊 08-10-18, 11:52 PM   #3835
ShinDou

落孖女既話應該唔會落AURON啦,你落隻大力打手仲好,孖女應該裝LB裝就夠佢KEEP DEBUFF
舊 08-11-18, 09:02 AM   #3836
ShinDou

原來淨係送十日冇料十連﹖之前睇ALTEMA見佢寫1個月俾佢呃左 @@ 不過中到幾隻虹都好過冇雖然全垃圾

8千買左孖女,射晒17張飛全垃圾

此篇文章於 08-11-18 09:07 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-11-18, 10:35 AM   #3837
GP03D

有寫10日呀,不過我都係得1虹。。。
射左8000,再射10000中到第2隻,叫做有7星debuff人了
睇真d原來得好少招補奶,要做奶媽又唔得喎

舊 08-11-18, 10:39 AM   #3838
ShinDou

我果D飛係射賣花唔中,你要補落賣花咪得6星都夠用啦唔貪個BUFF既話
舊 08-11-18, 11:27 AM   #3839
GP03D

奶媽其實我已有聖誕肥同ayaka,只係想睇下慳唔慳到個位出嚟多個人攻姐。。。不過佢已家有全arise咁奶媽開場可以做第2d野同dispel.
佢打人痛嗎?都係應該谷精神架啦?

舊 08-11-18, 11:41 AM   #3840
ShinDou

你講孖女﹖孖女梗係裝加LB裝啦 @@
舊 08-11-18, 06:55 PM   #3841
GP03D

加lb加精神?

舊 08-11-18, 07:48 PM   #3842
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
買8000 石不如抽兩炮保底, 兩個池分別中FF15 王子, 傭兵ラムザ, 男主, 暗セシル, スコール

舊 08-11-18, 07:59 PM   #3843
ShinDou

加拎到既BURST STONE,即係加快儲LB,同每TURN自動加LB BAR果D

兩個5千保底POOL得D垃圾大毒池喎,送幾隻俾我都冇乜用啦 @@

買8千又送番16張3星1張4星飛,當5百1張3星飛既話其實仲賺左隻孖女同4星飛喎 @@ 點計都有SO

此篇文章於 08-11-18 08:02 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-12-18, 02:52 AM   #3844
GP03D

我知加lb,我意思係加魔力定精神佢會大力d

舊 08-12-18, 08:57 AM   #3845
ShinDou

佢招LB唔打人架喎,DEBUFF招帶果1百幾十%有等於冇啦,仲要係物理依存即係睇攻,你都唔會谷攻啦,正常唔係打手都係谷血,不過佢明顯玩LB所以1定係谷LB

終於肯出命攻4了 XD 而家把正宗172攻 命攻4,攻10%,攻7%,夾埋成攻37%,超大力 XD

此篇文章於 08-12-18 09:51 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-12-18, 04:06 PM   #3846
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
18泳裝主力做nerf同回復,推精同吸石既裝啦

舊 08-15-18, 07:10 PM   #3847
ShinDou

原來7星櫻有SP技BUFF全體130%喎,終於有勁BUFF用下了,咁要升黎用了,反正打今期EXTRA櫻應該都用得著
舊 08-15-18, 09:31 PM   #3848
ShinDou

終於磨完EXTRA,冇冇屬勁魔人好煩,第1場根本迫你冇屬魔打既

升左隻櫻好似打少個咁,不過就算升TRANS TINA冇FD掛都係慢慢磨,好彩有個勁魔人FD 2千6魔瑪利亞,佢1拳290萬,不過都打左成十TURN先磨得死EXTRA 3果3隻石像

同埋原來櫻招BUFF係要扣晒LB,即係冇用
舊 08-17-18, 06:41 PM   #3849
ShinDou

無啦啦主線1部所有版都係1體 @@ 又冇寫限期去到幾時,之前仲爆水打蝕晒添,雖然仲有千幾支水未用,應該打到佢執都用唔晒D水,仲不停派又唔駛人爆水刷

而家冇活動真係長期爆體唔清 XD D體都係刷料活動同主線先用下
舊 08-18-18, 09:41 PM   #3850
ShinDou

搞咩狂出FF7活動﹖頭兩年又死都唔出FF7活動,FF8活動都只係搞過1次咁大把,不過CCFF7都算係外傳,咁黎緊應該開始出FF10-2 FF13-2果D啦﹖

黎緊RAID又出ZACK同愈肥,佢個介紹講到ZACK同化肥D絕招好神咁,係既話又要射了 @@ 不過得萬8石,如果又係要2萬5保底既話執晒未清既版D石應該都唔夠,要RESET先夠,希望飛中到2隻唔駛晒石 @@

今次STEP3保FF7 5星唔係大毒池都算好喎,個STEP POOL係幾吸引下

嘩好毒喎仲有1萬石BOX買,有張FF7 5星,5星EX,20張3星,2隻10%莫古 @@ 真係想吸乾人D石喎,又驚遲D3周年又出神人

黎緊會有新既敵人會用新既DAM計算式喎 @@ 應該就係焗人抽有新技效果果D啦﹖應該就係ZACK同愈肥既絕招﹖

此篇文章於 08-18-18 09:48 PM 被 ShinDou 編輯。

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 08:47 PM

手機版 | APP版