Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69 119  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
YHW 02:02 PM 03-10-12
日PSN SERVER係咪有問題? 由昨晚開始一直LOGIN唔倒
Dyhalt Rushifar 02:11 PM 03-10-12
想問一下有關UMD PASSPORT問題~
行貨UMD會唔會登記唔到去日本AC?
TCS_disable 02:54 PM 03-10-12
作者: Dyhalt Rushifar:
想問一下有關UMD PASSPORT問題~
行貨UMD會唔會登記唔到去日本AC?
只要 行貨UMD入面資料 同 日版UMD入面資料 一樣就得 (頭先至入完隻行貨 MHP3 , MHP2G 同 MGS:PW 仲有隻 Exit...)
月牙火介 02:57 PM 03-10-12
話說我都買左2G,$79抵玩,
間唔中開來玩玩懷念下
煲機小王子 05:34 PM 03-10-12
說好的新GAME呢???
前境......
PENHOL 09:33 PM 03-10-12
原本是睇好佢個前景先花錢投資落PSV的未來到
但買了後才發現好似抽了一隻新出的科技老千股咁, 股值和業績完全不成正比,
我明白長線投資是要花時間守的, 中間無論波幅多少也不可輕易放棄,

所以PSV有無新GAME已經不重要了~~~

一個完美的投資組合需要的是分散投資降低風險,
於是今天去買了一隻叫3DS的藍籌股, 佢上年面值大降但今年業績颯升,
加上連"未來"也投靠了她, 現在正是趁低吸納之好時機,

PSV 3G隨街上到網又大大個MON睇到高清Music Video,
真係好彩無用財爺派果6000蚊買IPHONE, 家下買完Sony呢部3G HD Video player仲夠$買3DS,
只要PSV有好GAME出之前3DS的好GAME不停地出就可以了,

呢D叫做對沖~~~! (心淡
bearkat 11:02 PM 03-10-12
sony 個發佈真係好流......勁失望!最想玩都係mgs唉.......
唔通真係攞黎睇片.....我都係攞部new ipad睇1080p算喇......
好在3ds每個月都有1,2隻啱玩game,唔洗咁悶!
爭氣啦sony.......等你
Marco 11:07 PM 03-10-12
睇完個咁既Event真係可以將買Vita既日子再次押後
連合一等兵 03:37 AM 03-11-12
how to get the 1000 yen form jp psn?? thx~~

另外想請問行版 UMD 可以用到 UMD Passport @ jp psn 嗎??
0826使者 11:04 AM 03-11-12
索尼留有一手ge
唔係點解一開頭講有10個最後得返9個消息丫
Dyhalt Rushifar 12:06 PM 03-11-12
作者: TCS_disable:
只要 行貨UMD入面資料 同 日版UMD入面資料 一樣就得 (頭先至入完隻行貨 MHP3 , MHP2G 同 MGS:PW 仲有隻 Exit...)
咁在下登記咗PASSPORT之後賣/借俾其他人,佢又玩唔玩到同可唔可以再登記?
一小英口 12:15 PM 03-11-12
買左部機唔夠3個月, 打左兩隻白金, 兩隻100%

有少少無奈, 但決定暫時封印部機

講講我買左果4隻game
GOLF 6 - 一入game... 乜料, 480 upscale? 你出黎做乜? 唔係對個title 有愛都唔係好想打...
MOTORSTORM RC - 很好玩, 但去到PSV 我又覺得架車太細玩得唔舒服, 結果差唔多成隻GAME 都喺PS3 打完...
塊魂 - 除左"手提塊魂 + 高FPS" 外 根本呃錢 好貴+好短, 128 買隻PS3 美版碌34關點都抵過佢
LUMINES - 都係睇title 買, 好貴 + 好短, 冇創意, PS3 幾年前出果隻都多mode 過佢呀陰公

希望黎緊隻DJMAX 可以令到我對PSV GAME既評價冇咁差
YHW 02:27 PM 03-11-12
我諗大家又唔洗咁快就灰晒既. 部機出左未夠三個月, 未有大作公佈都未至於太出奇. 今次呢個所謂發佈會感覺上係因應近期弱勢局住要黎安撫下玩家既一個小動作(重點其實係1000YEN ).
草薙さん 03:56 PM 03-11-12
諗起近排Draw Something大熱, 如果Vita都可以同步有呢類App就可以通殺Mobile Gaming / Core Gaming
雖然都會有人講果句: 我用iPhone / Andriod 玩咪得
但其實遊戲只需要一個Facebook Account / User Name就可以Cross Platform咁玩
我嚮街用iPhone玩, 返到屋企可以用iPad / Andriod tablet 玩, 唔需要任何Syncing
如果Vita 可以得到呢類型遊戲, 其實3G版機型都有其存在意義

作者: Dyhalt Rushifar:
咁在下登記咗PASSPORT之後賣/借俾其他人,佢又玩唔玩到同可唔可以再登記?
唔得
http://www.jp.playstation.com/psvita...atibility/umd/

作者: PENHOL:
原本是睇好佢個前景先花錢投資落PSV的未來到
但買了後才發現好似抽了一隻新出的科技老千股咁, 股值和業績完全不成正比,
我明白長線投資是要花時間守的, 中間無論波幅多少也不可輕易放棄,

所以PSV有無新GAME已經不重要了~~~

一個完美的投資組合需要的是分散投資降低風險,
於是今天去買了一隻叫3DS的藍籌股, 佢上年面值大降但今年業績颯升,
加上連"未來"也投靠了她, 現在正是趁低吸納之好時機,

PSV 3G隨街上到網又大大個MON睇到高清Music Video,
真係好彩無用財爺派果6000蚊買IPHONE, 家下買完Sony呢部3G HD Video player仲夠$買3DS,
只要PSV有好GAME出之前3DS的好GAME不停地出就可以了,

呢D叫做對沖~~~! (心淡
同PSP一樣...前期係要守業...
一小英口 04:33 PM 03-11-12
作者: YHW:
我諗大家又唔洗咁快就灰晒既. 部機出左未夠三個月, 未有大作公佈都未至於太出奇. 今次呢個所謂發佈會感覺上係因應近期弱勢局住要黎安撫下玩家既一個小動作(重點其實係1000YEN ).
GOLF 6 同 塊魂 係咪大作, 我唔知, 但我expect 個質素唔應該係咁先

但前期game 好多都俾人趕住出 / 求其出既感覺 .....
草薙さん 04:37 PM 03-11-12
Uncharted 明明係大作但冇人當佢係
應該要好似Gravity Rush咁做第二批遊戲先得

作者: 連合一等兵:
how to get the 1000 yen form jp psn?? thx~~

另外想請問行版 UMD 可以用到 UMD Passport @ jp psn 嗎??
PSP 行版同日版係一樣內容的, 只係封面紙唔同
小黑 04:56 PM 03-11-12
其實以前PS3 都係咁架啦
一出果陣又冇咩大作或者吸引人既作品
去到最近兩三年先開始變多
小特特 05:01 PM 03-11-12
http://www.jp.playstation.com/R/m20311_NEWS001
填問卷有1000pt
An0raku 05:27 PM 03-11-12
作者: 草薙さん:
Uncharted對我嚟講係大作嚟口架
我睇好Vita 到依家連DL版Vita遊戲已經有15+隻
我係我 06:00 PM 03-11-12
想問下用黎玩psp game既話,d setting應該點set先會靚?我用黎玩patapon 3,果個倍線開同唔開好似都唔覺有咩分別...d畫面爛過係psp玩...
Rance 07:08 PM 03-11-12
無方法,唔係隻隻都會靚set完bylinear filter 靚就靚唔靚你都吹佢唔脹
由手機版發出
卡柏 07:52 PM 03-11-12
但,公佈初時真係大家都超期待,連sony自己竹都覺得今次贏梗!
點知依家出黎個結果係咁劣勢...
我覺得sony呢一刻係唔甘心..
PENHOL 07:54 PM 03-11-12
作者: 我係我:
想問下用黎玩psp game既話,d setting應該點set先會靚?我用黎玩patapon 3,果個倍線開同唔開好似都唔覺有咩分別...d畫面爛過係psp玩...
因為PSV個MON大過PSP個MON, 所以用佢玩PSP遊戲, 畫面就一定被強行拉大左...
如果你有PSP的話, 不如用番PSP玩PSP遊戲好過
HON HON 07:57 PM 03-11-12
作者: 小黑:
其實以前PS3 都係咁架啦
一出果陣又冇咩大作或者吸引人既作品
去到最近兩三年先開始變多
sony死頂得住....
martinyau1979 08:11 PM 03-11-12
作者: 草薙さん:

PSP 行版同日版係一樣內容的, 只係封面紙唔同
uncharted 應該係有 psv 既必玩之作, 其次隻unit13 都好好玩
6月隻resistance 都應該唔錯
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69 119  ... 最後

返回主題版面