Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-09, 01:13 AM   #651
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: 忍者 查看文章
原著=老家地址唔係泰子俾,係龍兒自己搵O既
至於泰子喇喎...只可以講一句,佢好愛龍兒&大河~~
喂喂 我講「隻錶」咋 無理到泰子有無俾地址龍兒0架
其實由大河「進駐」高須家0個刻開始
就睇得出泰子對大河有幾歡迎 (或者因為得龍兒「一粒仔」啦)
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 01:17 AM   #652
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ty1106 查看文章
喂喂 我講「隻錶」咋 無理到泰子有無俾地址龍兒0架
其實由大河「進駐」高須家0個刻開始
就睇得出泰子對大河有幾歡迎 (或者因為得龍兒「一粒仔」啦)
泰泰本身係好想有家人架
原因:
1.私奔冇咗原本的親人
2.老公失蹤

所以泰泰係好好客
另外龍兒係應該知道高須家位置架
因為小時候泰泰帶佢過去
話說果陣時佢地好難生活下去
但最後龍兒只係係公園(之類)望住一間屋
所以佢知道果度有D野

經過今次事件
真係想知道小鸚會變成點樣……
應該冇晒毛吧

此篇文章於 03-22-09 01:20 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 01:23 AM   #653
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
泰泰本身係好想有家人架
原因:
1.私奔冇咗原本的親人
2.老公失蹤

所以泰泰係好好客
另外龍兒係應該知道高須家位置架
因為小時候泰泰帶佢過去
話說果陣時佢地好難生活下去
但最後龍兒只係係公園(之類)望住一間屋
所以佢知道果度有D野
冇錯泰子係好好客
但係另一方面三女角之中亦只有大河一個咁厚面皮成日上去...
亞美美第二次入高須家都係泰子夾佢先肯....

舊 03-22-09, 04:56 AM   #654
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
鬼唔係咩
自己個仔平時好聽自己話
點知自己捱出事0個陣佢唔聽話走0左去打工
俾著你係泰子都會發爛啦

但係由佢交低隻錶俾龍兒0個幕去睇
其實佢係知道龍兒0既想法
阿媽嬲係岩,但係龍兒個下D火真係點黎,平時一D野都無,突然咁爆一堆野....無咩伏線
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-09, 08:52 AM   #655
RPG之鬼

引用:
冇錯泰子係好好客
大河方面其實同泰泰很接近
尤其是對父親和對母親
母親是怎樣就不說了
因為看了第8至10冊便知道
但對父親方面佢好矛盾
所以才厚面皮去高須家

另外有好多現實這種例子的人都很喜歡去別人家
所以說厚面皮是對
但也並不是完全因為厚面皮才有這種行動

舊 03-22-09, 11:39 AM   #656
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
冇錯泰子係好好客
梗係啦 自從「夜襲高須家事件之後」(多得龍兒幫佢整0既「好味炒飯」)
佢已經唔想再食便利店0的0野 (佢自己都講過「食到厭」)
難得龍兒肯照顧埋佢三餐 (睇落又係喎)
邊會唔厚面皮日日去打擾 (況且佢同龍兒係「鄰居」 唔同實乃梨、亞美)

引用:
作者: Van仔 查看文章
阿媽嬲係岩,但係龍兒個下D火真係點黎,平時一D野都無,突然咁爆一堆野....無咩伏線
北村都係咁 當時知道堇要去外國升讀0既時候
0係毫無先兆之下突然間「耍叛逆」
連佢老友龍兒起初都唔知佢攪邊科

引用:
大河方面其實同泰泰很接近
尤其是對父親和對母親
母親是怎樣就不說了
因為看了第8至10冊便知道
但對父親方面佢好矛盾
所以才厚面皮去高須家
如果計睇動畫睇到而家的話
大河一0的都唔鍾意雙親 原因係當佢好似貨物咁你推我讓
個老豆以為滿足佢物質就夠 個老媽唔到個老豆走0左佬都唔出現
一0的作為父母應做0既事都無做到

泰子0個邊反而覺得佢雙親仍然好珍惜泰子呢個女
如果唔係點會任由泰子拎走屋企0的0野遠走都唔阻止
不過仲有0的0野要睇埋最終話先講得 因為預告0左

反而泰子俾到佢一種近似媽媽0既感覺 (被愛護、被照顧)
我覺得呢個先係大河真正鍾意「黐」0係高須家0既理由
舊 03-22-09, 11:54 AM   #657
RPG之鬼

引用:
如果計睇動畫睇到而家的話
大河一0的都唔鍾意雙親 原因係當佢好似貨物咁你推我讓
個老豆以為滿足佢物質就夠 個老媽唔到個老豆走0左佬都唔出現
一0的作為父母應做0既事都無做到

泰子0個邊反而覺得佢雙親仍然好珍惜泰子呢個女
如果唔係點會任由泰子拎走屋企0的0野遠走都唔阻止
不過仲有0的0野要睇埋最終話先講得 因為預告0左

反而泰子俾到佢一種近似媽媽0既感覺 (被愛護、被照顧)
我覺得呢個先係大河真正鍾意「黐」0係高須家0既理由
大河對父親果段實在難以解釋內心問題
而繼母好明顯講咗係點樣
至於生母佢應該係好鐘意
因為雪山事件後佢話同生母一起四處玩

關於生母的事情還是等看小說會好一點吧
而動畫出現的那個是生母
但只得兩格好難知道係點樣

舊 03-24-09, 03:21 AM   #658
Van仔
Game Master
輸了就課金..

有無人玩過(聽過CV)個隻OOXX既同人Game

聽完D配音真係嚇死左
舊 03-24-09, 09:31 AM   #659
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:

聽完D配音真係嚇死左
聽過有隻咁既game,不過無去搵過
d配音係超掂定超唔掂?
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 10:18 AM   #660
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:

聽完D配音真係嚇死左
交換身體果隻a

我有玩,除左大河把聲唔似釘宮外,其餘兩個都幾似架

玩後感:亞美美妳這個雜碎,連自己身體都玩

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 10:19 AM   #661
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: windart 查看文章
交換身體果隻a

反而我覺得亞美唔太似
舊 03-24-09, 12:52 PM   #662
東海林
Senior Gamer
釘宮病病患者

註冊日期: Jul 2002
引用:
交換身體果隻a

仲有op都好似動畫版

舊 03-24-09, 05:00 PM   #663
[CpSs]crabcrab

註冊日期: Sep 2005
最欣賞d人設
第一眼睇以為真係出game
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 07:24 PM   #664
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
交換身體果隻a

0個隻呀...
個人覺得玩得幾盡
唔止主角們 連泰子、百合、會長x副會長都拖埋落水
臨尾仲「變番自己」埋齋
舊 03-24-09, 11:38 PM   #665
RPG之鬼

引用:
0個隻呀...
個人覺得玩得幾盡
唔止主角們 連泰子、百合、會長x副會長都拖埋落水
臨尾仲「變番自己」埋齋
求遊戲名字

此篇文章於 03-24-09 11:45 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-09, 11:59 PM   #666
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
求遊戲名字
名字
!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 01:48 AM   #667
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
我想問下小說同動畫差距有幾大?
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 04:12 AM   #668
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
交換身體果隻a

把聲先天唔似冇辦法, 但神情真係9成似

劇情需要, 就係自己身體, 先最有自主權
不過唔明點解龍兒唔用返亞美把聲, minori要配哂兩個人

舊 03-25-09, 06:26 AM   #669
RPG之鬼

引用:
作者: sohippy 查看文章
我想問下小說同動畫差距有幾大?
簡單來說是刪除了一大埋情景和內心描寫

舊 03-25-09, 03:50 PM   #670

今晚大結局係日本時間01:20定50播呀
[CpSs]crabcrab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-09, 06:36 PM   #671
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: [CpSs]crabcrab 查看文章
今晚大結局係日本時間01:20定50播呀
睇字幕組版本就日本時間0150
舊 03-25-09, 07:06 PM   #672

引用:
睇字幕組版本就日本時間0150
原來今晚改遲左半粒鐘
唔該哂師兄
舊 03-26-09, 12:53 AM   #673

最終回之30分鐘開始上演喇~
舊 03-26-09, 01:02 AM   #674

引用:
整本第九冊變成半集……

果然兩人的告白都好激烈……

不過點解會冇咗那"第一次"架
好緊要的!

另外咁高既橋跳落咁淺水都冇事……
兩人果然是龍與虎咁硬淨……

按小說的話下一集就是解決老虎果邊既問題吧
"爸爸和媽媽"
原來將"第一次"編排左o係最終回呢

點解老虎要做傻事呢....

賣廣告無啦啦聽到保坂彈琴唱歌
真係嚇一嚇添

此篇文章於 03-26-09 01:32 AM 被 [CpSs]crabcrab 編輯。
舊 03-26-09, 01:14 AM   #675
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我趕上了....個ed....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
士郎正宗「攻殻機動隊 新劇場版」6月20日公開決定!丨主題歌:坂本真綾 コーネリアス 歌絲˙暮斯 日本動漫畫討論版 484 02-01-24 05:04 PM
[動畫] 高畑 勲「かぐや姫の物語」2013年秋公開決定丨ジブリ「もののけ姫」と「猫の恩返し」が12月4日にBD化 money 日本動漫畫討論版 65 06-24-15 08:47 AM
BD 播放 capture 圖 jaycom 手機資訊/電腦軟硬討論 16 09-11-11 06:43 PM
松下將推出PC用BD燒錄機產品支援雙層BD光碟讀寫功能 kevinhty 手機資訊/電腦軟硬討論 50 04-26-06 03:27 PM
[ETC]BD 陣營預定明年推出小型 BD 光碟產品 neo2046 電視遊戲討論版 0 10-08-04 12:28 AM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版