Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-21-14, 10:48 PM   #8551
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
一田有人性 聽日塊襯佢買多幾盒冇份劈先
冇份劈 MOVENPICK ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-14, 10:54 PM   #8552
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Gnosis 查看文章
HKEPC被要求助查「不誠實使用電腦」
網絡非自由請慎言 小心木馬黑客防中招

FYI
o個邊有區講時事的咩???
攪到我都驚

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-14, 10:57 PM   #8553
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
:宜家邊有人合法使用電腦架:0)

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-14, 10:58 PM   #8554
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
一田有人性 聽日塊襯佢買多幾盒冇份劈先
多謝GSIR
引用:
作者: Kaiser 查看文章
佢咪無係呢個位CHOK政府lor
你CHOK佢都唔會認架啦, 又或者佢又CHALLENGE番你個民調轉頭架者
係呢到爭論無意思

引用:
作者: Ginji 查看文章
唔係預測到大概問咩問題

係你問咩問題佢都係比同一個答案
無錯, 點樣滴水不漏? 就係重覆播帶

引用:
今次淋我覺得arm wow 講比d人聽對面想點 咁我地識做
+1
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-14, 11:46 PM   #8555
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
人大8.31決定真的不可撼動?政改三人組快d聽下光明頂啦

只要香港立法會否決咗香港政府的議案, 咁樣就自然會撼動咗人大的決定.

一個國家最高行政機關的決定竟然可以被一個地區的立法機關否決, 沒有下限地自我矮化. 可笑可笑
kawai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-14, 11:50 PM   #8556
凍檸茶>﹏<
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
3DS Friend Code0387 9197 5242
上次打人果位又出現,

https://www.facebook.com/passiontime...type=1&theater

ウチの姫さまがいちばんカワイイ:82268032
GBf 1131127
凍檸茶>﹏< 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 12:09 AM   #8557
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
繼續64

Law 百度搵到呢個

1989年6月3日,一个多月来极少数人在北京制造的动乱,发展成为一场反革命暴乱。驻守在北京城区周围的戒严部队奉命平息暴乱。4日凌晨,戒严部队实行清场同时进驻天安门广场,平息了这场暴乱。

咁恐怖你地都話和平高尚?_?

Dicky Cheung law,你在大陸出世,我不怪你,當年學生在廣場和平集會是事實,中国政府用真鎗實彈去射殺驅趕學生也是事實,當年全香港人都在電視直播看到的,現在佔中黄虫學生無法無天霸佔道路,搞亂香港都是事實
用黎釣魚真係好正

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 12:20 AM   #8558
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
今次淋我覺得arm wow 講比d人聽對面想點 咁我地識做
我覺得學聯表現已經好好
佢引到林鄭班人講「唔好同我講良心」,我覺得已經嬴晒

我從來無諗過學聯去傾會傾到D咩出黎
因為由此至終,學聯去傾仲要開Live既作用就係比全香港有睇Live既人知道林鄭同政府究竟有幾仆街

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 10-22-14 12:25 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 12:37 AM   #8559
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
學Kelly話齋... 只係一場show

不過正苦果邊就show晒D官腔嘴臉出黎

開live有目共睹

重話有下次喎

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 12:47 AM   #8560
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: Kaiser 查看文章
政府拿周融個簽名做數據支持都唔COUNTER佢……
都話果個真係實實在在既民意
你唔可以因為果班係港豬比人呃收左錢就否定佢
雖然唔想承認, 但港豬的確是香港的一份子
而且還佔多數

冇得counter係因為尊貴既議員唔肯辭職公投

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 12:54 AM   #8561
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得學聯表現已經好好
佢引到林鄭班人講「唔好同我講良心」,我覺得已經嬴晒

我從來無諗過學聯去傾會傾到D咩出黎
因為由此至終,學聯去傾仲要開Live既作用就係比全香港有睇Live既人知道林鄭同政府究竟有幾仆街
其實我想問...tvb賣廣告係咪堅...

舊 10-22-14, 01:01 AM   #8562
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:
作者: sugihara 查看文章
其實我想問...tvb賣廣告係咪堅...

光明頂講左膠
舊 10-22-14, 01:17 AM   #8563
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

咁有叉用咩sosad

舊 10-22-14, 01:22 AM   #8564
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
睇返個辯論(?), 梁麗幗好掂, 個腦轉得好快, 下下都係技術性擊到
袁猴咁o既質素做律政師, 我真係非常懷疑佢o既能力

另, 話學聯表現唔好,無做足功課, 我覺得對學聯唔公道
如果無做足政制方面功課無可能即時反擊政府, 政府大你人大決定不可撼動
梁麗幗一野就拋返中國憲法黎大返政府, 如果無做足功課無可能會識中國憲法
再者, 我相信你諗到o既野, 學聯D同學仔一樣諗到,
學聯要拗o既係大道理, 政府拋果D咁低水準o既理據, 無乜必要第一次會面就撕爛塊面咬住唔放
問心如果由你自己出席, 有無信心表現得比學聯好, 我諗連政府講緊咩都未知呀
對住D人肉錄音機老油條, 仲要明明講左只談政改, 政府又出術講其他野
學聯表現humble有理有節, 我覺得係加分架

舊 10-22-14, 01:37 AM   #8565
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
http://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/10/21/88605

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 01:48 AM   #8566
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
睇返個辯論(?), 梁麗幗好掂, 個腦轉得好快, 下下都係技術性擊到
袁猴咁o既質素做律政師, 我真係非常懷疑佢o既能力

另, 話學聯表現唔好,無做足功課, 我覺得對學聯唔公道
如果無做足政制方面功課無可能即時反擊政府, 政府大你人大決定不可撼動
梁麗幗一野就拋返中國憲法黎大返政府, 如果無做足功課無可能會識中國憲法
再者, 我相信你諗到o既野, 學聯D同學仔一樣諗到,
學聯要拗o既係大道理, 政府拋果D咁低水準o既理據, 無乜必要第一次會面就撕爛塊面咬住唔放
問心如果由你自己出席, 有無信心表現得比學聯好, 我諗連政府講緊咩都未知呀
對住D人肉錄音機老油條, 仲要明明講左只談政改, 政府又出術講其他野
學聯表現humble有理有節, 我覺得係加分架
但無論點都好,林鄭講完果D對白,就彩你都傻…

所以,我覺得最好既「完場」,就是扮唔傾,拍臺走人…

舊 10-22-14, 02:01 AM   #8567
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

拍臺走人只會令大眾認為學生無耐性同政府傾,必為下策

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 02:03 AM   #8568
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
雖然我對輔仁感覺唔好
不過呢篇野的論點幾有趣

http://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/10/21/88613

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 02:03 AM   #8569
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

港豬:你睇下呢班細路咩態度! 人地官員紆尊降貴同你傾你地又玩野!
仲要拍臺拍櫈咁暴力! 有書唔讀響度搞呢樣搞果樣........

話你聽丫, 林鄭佢up乜
呢度都好多人聽唔明, 更何況一班港豬
而一班港豬聽唔明既時候
就會用另類既方法去判斷錯對
例如邊個有禮貌, 邊個衣著光鮮
(這又叫[港豬的直覺], 但我已經搵唔返篇文)
在港豬眼中, 拍臺既必然係輸家

光明頂講左膠

此篇文章於 10-22-14 02:05 AM 被 女裝少年 編輯。
舊 10-22-14, 02:15 AM   #8570
slowpoke
Game Master

註冊日期: Jan 2007
明面上是5vs5,
實際上對家除左檯面的錄音帶上仲有藍絲帶等''不明勢力",
仲有落場踢埋一份的裁判,
是咁不公平,不對等的情況下,
一D平時的辯論技巧是出唔到的

當然,我們需要的不是辯論比賽

此篇文章於 10-22-14 02:25 AM 被 slowpoke 編輯。
slowpoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-14, 02:57 AM   #8571
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
拍臺死硬,而家咁其實還好
唔係大家想拉果班中間派一定話學生無禮貌乜乜乜

Blog

pixiv