Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-17, 01:14 AM   #1326
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
美森做SANDISK 200G(100MBS)送到香港446,篤左張....
X...上星期先5XX買左張....
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-17, 09:23 PM   #1327
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
收到消息:
美版1+2合集SSP偷跑左,聽講買$278,
不過點偷隻Rev2點都要到正日先DL到囉啩!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 07:28 PM   #1328
andyng111
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
雙打既話,有無game需要兩對joy con?

Sent from my iPhone using Gaforum
andyng111 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 08:26 PM   #1329
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: mrk 查看文章
收到消息:
美版1+2合集SSP偷跑左,聽講買$278,
不過點偷隻Rev2點都要到正日先DL到囉啩!!
樓下有師兄confirm左R2已經可以下載同玩。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 09:15 PM   #1330
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: andyng111 查看文章
雙打既話,有無game需要兩對joy con?

Sent from my iPhone using Gaforum
有好少部分要,例如:Arms(以我自己有買計,冇買冇留意個D除外!)

PS:其實要用到咁多掣o既Game通常都冇得1機雙打!

PS2:最意外係:呢緊月尾隻BH Rev2 官方都話可以用1人1單JoyCon 1機雙打過關,
不過某D動作會做唔到喎!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 11-26-17, 09:18 PM   #1331
mrk

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
樓下有師兄confirm左R2已經可以下載同玩。
謝謝!已睇到!

PS:我已問左,我訂左既美版1+2合集,最快Monday先派貨!(重有1日,好心急呀

舊 11-26-17, 09:20 PM   #1332
mrk

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
出街方便呢個真,如果包左c to c 線咁幾低玩~
不過正常都唔會帶出街啦,佢for你用係TV MODE~
其實唔係USB C to C線,係USB A to C線先啱(for你插switch底座個USB位)

此篇文章於 11-26-17 11:43 PM 被 mrk 編輯。
舊 11-26-17, 09:36 PM   #1333
mrk

引用:
呢3日分別寄左2封email,
到今日都唔覆人email,
啱啱再打電話去直接問,
答覆:
冇得用體感,
當日開新Acc比賽,(即係邊比賽邊開隱藏野,要隨機應變)
冇提供練習區比參賽者坐,(天氣預報話當日有小雨,要記得自己帶遮,最怕係戶外攞著部switch練下練下,突然落雨就死啦!)
當日冇得擦amiibo,完!

PS:各位報左名/準備報名o既瑪車老手,你地都係唔好去,個大獎讓比我算啦!
最後報告:
掛著個香港Nintendo官方授權認可,
聽聞都呃到29人網上報名(包括我!)
我有個fd到場後,先報名,好似排第110,計埋即場報名o既小朋友,點睇都算交到功課比上頭

感想係:
打後香港老任再同香港慈善機構搞親,我都唔會去!
跟本Hea搞到呢!(香港市場有咁多私人電競機構唔合作,居然搵個門外漢搞合作比賽喎

PS:終於有幸(不幸個幸)去過香港個大白象公園啦!
空曠就算啦!居然連張摺櫈仔都唔比帶入去(因為出港鐵站後,重要行15分鐘!
其實現場都有櫈安排比人坐,不過要你過去音樂會個面坐,唔想聽歌o既人兄會覺得勁嘈囉!)

PS2: 不幸中之大幸係琴日最終個區都冇落雨

PS3:我係半準決賽時,排第3名本身出局,但個球證眼花睇左我排第2名,
(各位冇睇錯,請個唔識打機o既球證黎做打機比賽才判)
可以有得打準決賽,但我後來衰多口話我係排第3名先啱,
最後都冇得打落去!(當時個第2名一打就走左!)

此篇文章於 11-26-17 11:33 PM 被 mrk 編輯。
舊 11-26-17, 10:06 PM   #1334
andyng111
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
引用:
有好少部分要,例如:Arms(以我自己有買計,冇買冇留意個D除外!)

PS:其實要用到咁多掣o既Game通常都冇得1機雙打!

PS2:最意外係:呢緊月尾隻BH Rev2 官方都話可以用1人1單JoyCon 1機雙打過關,
不過某D動作會做唔到喎!
thanks for your reply
有一對joy con加 pro controller。估計都唔洗買多對
andyng111 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 10:51 PM   #1335
mrk

引用:
作者: andyng111 查看文章
thanks for your reply
有一對joy con加 pro controller。估計都唔洗買多對
Yes,
1人用就跟機對JoyCon+Pro掣就得,
成日搞Game Party建議可以入多對JoyCon,
或者唔買多對都得,
遇到D 1機4人Game時,
你亦都可以選擇加人地對JoyCon落自己機都得!

舊 11-26-17, 11:17 PM   #1336
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
打後香港老任再同香港慈善機構搞親,我都唔會去!
跟本Hea搞到呢!(香港市場有咁多私人電競機構唔合作,居然搵個門外漢搞合作比賽喎
咁呢擭真係好明顯人地慈善活動行先,打機比賽只係多個賣點 ..
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-17, 11:34 PM   #1337
mrk

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
咁呢擭真係好明顯人地慈善活動行先,打機比賽只係多個賣點 ..
係,只能怪我太認真輸啦!

舊 11-27-17, 09:09 AM   #1338
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
人地都係搵贊助, 不過俾版友咁攪應該冇下次...
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 11:21 AM   #1339
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
謝謝!已睇到!

PS:我已問左,我訂左既美版1+2合集,最快Monday先派貨!(重有1日,好心急呀
其實1+2美版和日版有咩分別?????
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 11:27 AM   #1340
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
其實1+2美版和日版有咩分別?????
日版 無血?
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 11:31 AM   #1341
charcsc2000
J神哥

引用:
係,只能怪我太認真輸啦!
咁認真做咩....個switch mk賽車係吸引人入場者....
大家唔好唸住咩$180入場win人2千幾蚊主機,
呢個只係Gimmicks 黎...

講真入面都未必有真正對手和你作賽啦....
要認真應該等動漫節果d搞會好d~
舊 11-27-17, 12:59 PM   #1342
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: swatty 查看文章
人地都係搵贊助, 不過俾版友咁攪應該冇下次...
相比Pokemon內憂外患,今次算小事啦

下次就不如睇下開左內地同台灣市場後
會唔會有中華區比賽先
只響香港搞? 注定每次都會有場外博奕
規則,人事,環境,咩都可以比MK8D本身更戲劇性
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 06:18 PM   #1343
swatty
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: leungky1 查看文章

會唔會有中華區比賽先
Pokemon 佢自己本身有班人攪
今次只是一個同GAME 不太有關的 SHOW,
整多一兩個手尾不如搵其他野唔好
swatty 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-17, 06:22 PM   #1344
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
咁認真做咩....個switch mk賽車係吸引人入場者....
大家唔好唸住咩$180入場win人2千幾蚊主機,
呢個只係Gimmicks 黎...

講真入面都未必有真正對手和你作賽啦....
要認真應該等動漫節果d搞會好d~
見到有人話唔去睇果D SHOW,問可唔可以唔比果$180入場費
其實睇睇個活動個名知道邊樣係主,邊樣係副啦
想Join打機比賽真係等遲吓動漫節果D睇吓會唔會有仲好

此篇文章於 11-27-17 06:25 PM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-17, 11:29 AM   #1345
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
想問下隻信長之野望 大志 見街未?~

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-17, 11:43 AM   #1346
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: rinxlun 查看文章
見到有人話唔去睇果D SHOW,問可唔可以唔比果$180入場費
其實睇睇個活動個名知道邊樣係主,邊樣係副啦
想Join打機比賽真係等遲吓動漫節果D睇吓會唔會有仲好
係囉...真心笑死....
完全騎劫左人地個活動....
如果人人都咁唸...咁都係返屋企自high打online比賽算啦....
舊 11-28-17, 04:15 PM   #1347
mrk

引用:
作者: leungky1 查看文章

會唔會有中華區比賽先
請問香港Pokemon個面出左咩事??

PS:我只留意到香港Pokemon最近又各自為政,
咭牌 同 手提Game分開左自己搞比賽!
然後係switch版Poke拳出左成半年都冇團體搞比賽!
難怪近年香港咁多機舖關門大吉啦!(因為都冇新1代年青人玩格Game!)

舊 11-28-17, 09:43 PM   #1348
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
2月13

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-17, 09:44 PM   #1349
mrk

引用:
作者: neo2046 查看文章
2月13

好彩重未買ge

舊 11-28-17, 10:24 PM   #1350
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
想買個原裝火牛,周圍都冇貨,大家知唔知邊度有?謝謝!

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:26 AM

手機版 | APP版