Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-29-17, 12:24 PM   #5351
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
想問下joy con左制既問題係未短距離制放背後已經唔得,咁正常既係未有轉灣位都收唔到?
haluforever 目前離線  
舊 03-29-17, 12:26 PM   #5352
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
就係唔知道入dock 會唔會放電差電放電差電。
而家最驚係呢度。

你話粒電用得兩三年先死我又睇得幾化,二千零蚊大不了玩幾年放左佢換過部
最怕係第13 個月就死,又剛好無保養就堅唔抵。
3DS都已經係插住濕電就用濕電
而且而家絕大部份智能用品差包就自動停
有需要擔心嗎?

從我的 LG-H860 發送

舊 03-29-17, 12:28 PM   #5353
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
3DS都已經係插住濕電就用濕電
而且而家絕大部份智能用品差包就自動停
有需要擔心嗎?

從我的 LG-H860 發送
真心答你,好難講
特別係你未滿電狀態,唔知佢點distribute.
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-29-17, 12:53 PM   #5354
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: initial 查看文章
請問有冇需要買果個Lan 線盒?
另外,好似有人講過想駁5g wifi 要係router 做 channel setting.
搵唔返個post, 請問有冇人知?

Sent from my iPhone using Gaforum
用Lan線一定好d

講返就激氣, 我本來都係"玩亞"買左個Hori果個, 2月13日訂,
冇貨又唔通知, 要我電郵問先講, 搞左好耐要佢回水,
其他同期訂既野又要額外加運費, 到現在重未收到, 以後都唔會用佢了

個Hori lan adapter之前係日亞訂返, 今日出貨了
lodoss 目前離線  
舊 03-29-17, 01:03 PM   #5355
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: hihicdboy 查看文章
但又有另一個說法, 如果5放電放到盡,淨返個d%, 長期5郁就會充5返??

但我上官網睇佢Q&A部機係低電量狀態,係容易壞機………

最大問題係d save未有back up方法, 5想無曬d save
由手機版發出
"如果5放電放到盡,淨返個d%, 長期5郁就會充5返"呢個係舊講法

現在係如果低電量, 你用燈泡來諗, 不停開關, 都好易燒啦
lodoss 目前離線  
舊 03-29-17, 01:16 PM   #5356
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
美國一樣缺貨 都係要排
from LIHKG
引用:

neo2046 目前離線  
舊 03-29-17, 01:17 PM   #5357
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Snake Pass - Switch vs. PS4 Graphics Comparison (Direct-Feed Footage)
https://youtu.be/qAppjktmF6c

引用:
# Left is the Switch and the Right is PS4

舊 03-29-17, 01:22 PM   #5358
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Nintendo Switch 64 dock
https://youtu.be/7DUjaCLs_I4
引用:
舊 03-29-17, 01:40 PM   #5359
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: neo2046 查看文章
Nintendo Switch 64 dock
https://youtu.be/7DUjaCLs_I4
個idea好正
可惜joycon啪唔入

舊 03-29-17, 02:29 PM   #5360
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979

尋晚ZELDA 個陣試過一次, 好在CALIBRATE 咗無事

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 03-29-17, 04:32 PM   #5361
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: hihicdboy 查看文章
但又有另一個說法, 如果5放電放到盡,淨返個d%, 長期5郁就會充5返??

但我上官網睇佢Q&A部機係低電量狀態,係容易壞機………

最大問題係d save未有back up方法, 5想無曬d save
由手機版發出
這是old news 了,現在所有有電池的電子設備已經沒有了記憶效應,想長命啲就得閒差下佢,唔好比佢低量低過20%咁會長命啲
好似手機唔係咁得閒叉下,死得重快
sonic 目前離線  
舊 03-29-17, 04:45 PM   #5362
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: sonic 查看文章
這是old news 了,現在所有有電池的電子設備已經沒有了記憶效應,想長命啲就得閒差下佢,唔好比佢低量低過20%咁會長命啲
好似手機唔係咁得閒叉下,死得重快
完全無錯

舊 03-29-17, 08:18 PM   #5363
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: initial 查看文章
請問有冇需要買果個Lan 線盒?
另外,好似有人講過想駁5g wifi 要係router 做 channel setting.
搵唔返個post, 請問有冇人知?

Sent from my iPhone using Gaforum
大部份WiFi 5GHz 訊號頻到走的是 CH149 5745MHz 至 CH165 5825MHz 這個區
但Switch 支援的 CH100 5500MHz 至 CH140 5700MHz 這個區間
所以要去改SETTING
詳情可參閱
https://www.kocpc.com.tw/archives/138973

不過我ROUTER無100至140,所以我由165降到49就有5G俾我選

此篇文章於 03-29-17 08:27 PM 被 fiendray 編輯。
fiendray 目前離線  
舊 03-29-17, 08:33 PM   #5364
lodoss
Crazy Gamer

引用:
作者: fiendray 查看文章
大部份WiFi 5GHz 訊號頻到走的是 CH149 5745MHz 至 CH165 5825MHz 這個區
但Switch 支援的 CH100 5500MHz 至 CH140 5700MHz 這個區間
所以要去改SETTING
詳情可參閱
https://www.kocpc.com.tw/archives/138973

不過我ROUTER無100至140,所以我由165降到49就有5G俾我選
我果部都係得CH36~48選, 係未完全確認AC規格時買
lodoss 目前離線  
舊 03-29-17, 08:57 PM   #5365
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
上星期日去老深見有人入機,主機,ZELDA,加個主機包都係3400有找,貴就唔貴,不過我怕你地所講既問題出現,宜家只好忍忍手

舊 03-29-17, 09:46 PM   #5366
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: chrischun 查看文章
上星期日去老深見有人入機,主機,ZELDA,加個主機包都係3400有找,貴就唔貴,不過我怕你地所講既問題出現,宜家只好忍忍手
一隻GAME+機套成千銀
咁都唔貴…有錢真好
野良猫 目前離線  
舊 03-29-17, 10:14 PM   #5367
咩咩~~
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: fortel 查看文章
我之前正正就係你呢個問題,而家換完無晒事
師兄換機定換手制?

咩咩~~ 目前離線  
舊 03-29-17, 10:33 PM   #5368
alien1020hk

註冊日期: Feb 2017
今日開始玩天空之劍..玩到去要買盾同藥個陣
發現Nunchuk制突然前後動唔到...我以為GAME問題重開都係咁
睇黎個制壞左..係咪我CHOP得太緊要壞左
alien1020hk 目前離線  
舊 03-29-17, 10:48 PM   #5369
MO

註冊日期: Aug 2005
今個禮拜無新GAME出, 但反而賣多咗?

1st week 329,152
2nd week 61,998
3rd week 49,913
4th week 78,441

http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20170329082/
MO 目前離線  
舊 03-29-17, 10:55 PM   #5370
WAL1
Ultimate Gamer

日本好多人都未買到,批大貨出照樣全部清晒
WAL1 目前離線  
舊 03-29-17, 10:58 PM   #5371
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
賣氣好好咁, 多過PS4+PRO

信長 目前離線  
舊 03-29-17, 11:16 PM   #5372
Sea
Insane Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: martinyau1979 查看文章

尋晚ZELDA 個陣試過一次, 好在CALIBRATE 咗無事
我正正係咁, 但係做calibration時出fail, 搞唔到......

舊 03-29-17, 11:24 PM   #5373
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: Sea 查看文章
我正正係咁, 但係做calibration時出fail, 搞唔到......
試下問人借制睇下係咪一樣

catho7 目前離線  
舊 03-29-17, 11:50 PM   #5374
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: MO 查看文章
今個禮拜無新GAME出, 但反而賣多咗?

1st week 329,152
2nd week 61,998
3rd week 49,913
4th week 78,441

http://www.4gamer.net/games/117/G011794/20170329082/
上星期 Splatoon 2 test fire, 呢隻日本有機會賣到 200 萬隻以上
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 03-30-17, 12:31 AM   #5375
alien1020hk

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: alien1020hk 查看文章
今日開始玩天空之劍..玩到去要買盾同藥個陣
發現Nunchuk制突然前後動唔到...我以為GAME問題重開都係咁
睇黎個制壞左..係咪我CHOP得太緊要壞左
有冇人可以答到我?
alien1020hk 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5818 昨天 09:49 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 03:58 AM

手機版 | APP版