Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-07-16, 10:10 AM   #376
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
Qb他max左
如果龍騎兵升爆可以比人食的話
咁仲好吧

希望得

這樣就5種nt炮一起衝

PSV 可能會卡爆

PS4應該沒問題吧

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:15 AM   #377
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: pet3 查看文章
EX技可以就咁食?
唔洗先把熟練度升爆?

一關有25分鐘有問題嗎?
一般過關game 25分鐘還好吧
其他GAME我就唔知,呢隻GAME我同個FD玩果陣不繼出現既對白就係
"又有亂入"
"完未呀大佬"

MAYBE隻GAME D怪出得太麻掛,好似無間繼係咁打咁

感覺有D似不停咁打MH隻老山龍咁
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:16 AM   #378
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
引用:
如果龍騎兵升爆可以比人食的話
咁仲好吧

希望得

這樣就5種nt炮一起衝

PSV 可能會卡爆

PS4應該沒問題吧
我PSV1000 DL版

S.F龍騎
公雞牛油炮
s高達 有線式

暫時3樣飛哂出去+射核彈頭 未LAG [ 4~5樣未試 ]

會LAG既情況反而係 貼牆超近距離時會出現
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:24 AM   #379
pet3
The One

引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
我PSV1000 DL版

S.F龍騎
公雞牛油炮

s高達 有線式

暫時3樣飛哂出去+射核彈頭 未LAG [ 4~5樣未試 ]

會LAG既情況反而係 貼牆超近距離時會出現
藍色字不是同一種東西嗎?

晚上回家時轉自由背和智天使腳先

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 03-07-16 10:26 AM 被 pet3 編輯。
舊 03-07-16, 10:29 AM   #380
Eking

最多有幾多SET 浮遊炮係身 ? 我用緊 手(剎帝利)+背(HI-NEW)

同埋發我搵到SF 背唔冇浮遊炮, 只有EX-SKILL....有唔同 ?

舊 03-07-16, 10:34 AM   #381
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
EX技可以就咁食?
唔洗先把熟練度升爆?
好似唔洗, 我都好少用,
我唸緊.....會唔會係她寫住"XX系" 只要有對應的技能, 就可以開效

即係...
某特定部件先可以用的技能 X
只要有XX系 O

例如:
00系列的 3紅 --> 可以比第二件野食...帶個GN DRAIVER去就可以用
爆熱神掌~~~~~~~ --> 要神高隻手

舊 03-07-16, 10:42 AM   #382
pet3
The One

引用:
作者: Eking 查看文章
最多有幾多SET 浮遊炮係身 ? 我用緊 手(剎帝利)+背(HI-NEW)

同埋發我搵到SF 背唔冇浮遊炮, 只有EX-SKILL....有唔同 ?
OOQ 背
智天使腳
商店購買外置道具

引用:
作者: DMRevolution 查看文章
好似唔洗, 我都好少用,
我唸緊.....會唔會係她寫住"XX系" 只要有對應的技能, 就可以開效

即係...
某特定部件先可以用的技能 X
只要有XX系 O

例如:
00系列的 3紅 --> 可以比第二件野食...帶個GN DRAIVER去就可以用
爆熱神掌~~~~~~~ --> 要神高隻手

咁爆熱神掌我見佢有得練熟練度
可能直接升爆後就通用

GN 你直接外接一個就已經出到三紅

不過爆熱真的唔好用
低攻回時間又長

攻擊命中回EX
O技加攻
O技棒加長
射擊棒加長

之類
是可以各部分累加吧
有咁見加咁多吧

FGO 目標預算

此篇文章於 03-07-16 10:52 AM 被 pet3 編輯。
舊 03-07-16, 10:55 AM   #383
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
其實25分鍾唔係問題,但唔好打一部機要打百幾二百刀,多D卒仔打冇咁悶

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:01 AM   #384
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
...
我仲未刷到青椒藍色以上的手, 唔係我早就換左

引用:
作者: ~小鬼~ 查看文章
其實25分鍾唔係問題,但唔好打一部機要打百幾二百刀,多D卒仔打冇咁悶
所以我而家...將把刀同炮升到20左右....其他還在1X的水平....
劍, 炮, 包包 20, 其他....13未出頭

舊 03-07-16, 11:01 AM   #385
pet3
The One

引用:
你玩錯方法
唔好硬殺

技能零件脫離+1(有2就更好)

用d 脫落技(各系都有種攻擊比較容易脫)
之後 散左之後一野三角即爆
唔計有人名的劇情機和pg級
所有敵人有效

我跳級打獵人都是用這方法

引用:
我仲未刷到青椒藍色以上的手, 唔係我早就換左

所以我而家...將把刀同炮升到20左右....其他還在1X的水平....
劍, 炮, 包包 20, 其他....13未出頭
為什麼要藍色 ?
你用藍色手是但食粒紫色手就會變紫色

FGO 目標預算
舊 03-07-16, 11:27 AM   #386
Game Master
ChiHaNa

引用:
你玩錯方法
我而家都係拆件打最快...一隻隻打...真係打好耐

引用:
為什麼要藍色 ?
一件單食? 原來會跟色轉埋=口=!?
即係白字都可以食紫轉紫!?

舊 03-07-16, 11:30 AM   #387
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
係咪要拆晒件先可以直接殺?

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:31 AM   #388
Game Master
ChiHaNa

引用:
係咪要拆晒件先可以直接殺?

舊 03-07-16, 11:32 AM   #389
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實唔會有問題
隻game升lv只反映在機體
你用左bug但係又係M咪砌多部垃圾出黎慢慢打
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:40 AM   #390
捲毛老爺

引用:
藍色字不是同一種東西嗎?

晚上回家時轉自由背和智天使腳先
公雞 係對手道
龍騎係背度

====================

頭先遇到卡關BUG...

BOSS級機體死左 靜低 一隻手 一個頭 冇消失

然後無限小兵 冇得打落去a
舊 03-07-16, 11:40 AM   #391
Eking

引用:

要續級食, 唔可以跳食, 白>綠>藍>紫>金

舊 03-07-16, 11:45 AM   #392
pet3
The One

引用:

白色唔得
你用單合

白色 食是但一粒綠 變綠
綠色 食是但一粒藍 藍變
藍食紫 變紫
紫食金 變金

所以根本唔洗理
只要你各部分有一粒金
就可以係咁轉機用 (反正綠藍紫多到爆)

引用:
係咪要拆曬件先可以直接殺?
完全解體(斷左右手頭背腳) 之後敵人身體在地上就可以直接三角爆 幾多hp 都即死 (pg 和故事人物戰另計)

獵魔高達的矛鎚 (斬法是鎚)
用口口口果下都有三角插爆的效果
可以唔洗等落地

引用:
公雞 係對手道
龍騎係背度
公雞是什麼 ?

FGO 目標預算
舊 03-07-16, 11:50 AM   #393
Eking

公雞我會以為係多魯基斯.....

四足係咪得馬腳ONLY ?

此篇文章於 03-07-16 11:53 AM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:51 AM   #394
捲毛老爺

引用:

公雞是什麼 ?
馬沙反擊 馬沙陣營 其中一隻識放牛油炮既機
舊 03-07-16, 11:52 AM   #395
Game Master
ChiHaNa

引用:
頭先遇到卡關BUG...
至少比希巨炒GAME炒到連SAVE 都沒埋的好....
而家真係麻煩各位打完, 每日自己upload 上server

引用:
作者: Eking 查看文章
...
引用:
...
原來可以咁, 謝謝!
今晚就去把青椒由白字沖到上紫色先 =0=

引用:
...
她唔係雀黎咩=口=

話時話有冇人見過unicon 個盾.... 03號機個個

舊 03-07-16, 11:57 AM   #396
捲毛老爺

我個年代 皆因佢有兩隻 所以分公母

綠/ 粉紅
舊 03-07-16, 12:01 PM   #397
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
拳法,特典大棒棒

是今集近戰神武
而令一把近戰神武是紅機腳那把O刀~ww

特典大棒棒..和一般升上去的大棒棒三角攻擊不同._.

舊 03-07-16, 12:10 PM   #398
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
你玩錯方法
唔好硬殺

技能零件脫離+1(有2就更好)

用d 脫落技(各系都有種攻擊比較容易脫)
之後 散左之後一野三角即爆
唔計有人名的劇情機和pg級
所有敵人有效

為什麼要藍色 ?
但零件脫離係某些PARTS先有......變左又係好似以前禁古定要某東西.....

所以想玩得開心就用BUG開件20 LV武出來好點....起碼我要硬殺都係十幾刀GE時.....唔係30-40刀.....

當然我舊SAVE都係龍騎兵15LV 禁秒BOSS 20LV後就JUST TO SAY HI
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 12:15 PM   #399
pet3
The One

引用:
作者: ouki 查看文章
但零件脫離係某些PARTS先有......變左又係好似以前禁古定要某東西.....

所以想玩得開心就用BUG開件20 LV武出來好點....起碼我要硬殺都係十幾刀GE時.....唔係30-40刀.....

當然我舊SAVE都係龍騎兵15LV 禁秒BOSS 20LV後就JUST TO SAY HI
零件脫離是白色字的特殊能力
是但一部機都可能有
之後用單件合成抽出不就可以嗎?

ps4玩到網戰即係有psn+啦

他有自動備份
你一死應該立即讀psn save嘛

https://photos-1.dropbox.com/t/2/AAD...&size=1024x768
我朋友白金了....
玩了4日沒用bug

FGO 目標預算

此篇文章於 03-07-16 12:19 PM 被 pet3 編輯。
舊 03-07-16, 12:20 PM   #400
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
零件脫離是白色字的特殊能力
是但一部機都可能有
之後用單件合成抽出不就可以嗎?

ps4玩到網戰即係有psn+啦

他有自動備份
你一死應該立即讀psn save嘛
可能我冇留意邊D有零件脫離=.=....

別提了....PSN話冇......是但啦都重打左啦.....不過估唔到寫條友低能到直寫SAVE姐
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Gundam Breaker 2 l PS3 / PSV steve 電視遊戲討論版 1086 03-29-15 12:38 AM
[交換] PSV Gundam Breaker 2 純日DLC 換港版 tansai101 買賣專區 0 12-23-14 12:16 PM
[出售] PSV 日版 Gundam Breaker verdy_returner 買賣專區 1 01-02-14 06:58 PM
(SELL) Psv Gundam Breaker 純日 (已售) JoJo 買賣專區 1 12-06-13 09:53 PM
[多機種] Gundam Breaker l PS3 / PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 1025 07-19-13 09:23 AM

現在的時間是 12:28 PM

手機版 | APP版