Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-17-17, 10:36 AM   #26
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: HM 查看文章
點解唔索性兩板合併?
而家睇唔出仲有分板必要喎
由手機版發出
版大唔想嘛

舊 01-17-17, 10:39 AM   #27
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: HM 查看文章
點解唔索性兩板合併?
而家睇唔出仲有分板必要喎
由手機版發出
叫D版大開多個NS版就得
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 11:16 AM   #28
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我覺得唔好咁快删住
NS個價咁高,3DS用戶唔係個個都肯俾錢過檔
老任可能出部低價手提閹割版吸下3DS客

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 11:18 AM   #29
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
二千蚊我覺得算平
買部電話都唔止
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 11:37 AM   #30
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
作者: 真!DC 查看文章
二千蚊我覺得算平
買部電話都唔止
由手機版發出
對我地D大人梗係唔貴
但係玩開妖怪手表嗰班小朋友就貴咗D

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 01-17-17, 11:47 AM   #31
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: N0T51B 查看文章
對我地D大人梗係唔貴
但係玩開妖怪手表嗰班小朋友就貴咗D
咁小朋友有件必殺道具叫父母嘛

舊 01-17-17, 11:58 AM   #32
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁小朋友有件必殺道具叫父母嘛
我意思係對於小朋友來講ns價錢有好大嘅減價空間,功能上亦有好大嘅縮減空間
好似乎2DS咁cut 3D, cut WiFi都有市場
好似我啲Frd咁,叫佢俾我300美金買部遊戲機俾小朋友.佢地會寧願俾多次200蚊買tablet,起碼實用得嚟自己都可以用

此篇文章於 01-17-17 12:01 PM 被 N0T51B 編輯。
舊 01-17-17, 12:41 PM   #33
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: N0T51B 查看文章
我意思係對於小朋友來講ns價錢有好大嘅減價空間,功能上亦有好大嘅縮減空間
好似乎2DS咁cut 3D, cut WiFi都有市場
好似我啲Frd咁,叫佢俾我300美金買部遊戲機俾小朋友.佢地會寧願俾多次200蚊買tablet,起碼實用得嚟自己都可以用
你太睇少香港d小朋友...
有次我去動漫展, 見唔知競投d咩課金item, d小朋友個個舉手都千千聲, 最後贏果個仲出到過萬蚊

舊 01-17-17, 12:50 PM   #34
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
你太睇少香港d小朋友...
有次我去動漫展, 見唔知競投d咩課金item, d小朋友個個舉手都千千聲, 最後贏果個仲出到過萬蚊
我當然唔係用香港小朋友做example
香港人出名spoiled, 離地指數冠絕西方國家

舊 01-17-17, 01:14 PM   #35
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
尼部機賣比小朋友, 有家長機制,必要時收起一邊制,都幾大整古

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 02:44 PM   #36
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
PS4 XB1都可以收起個掣喎

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 04:18 PM   #37
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: D.K. 查看文章
PS4 XB1都可以收起個掣喎
又係喎...

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 04:20 PM   #38
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
收起制有remote play

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-17, 06:32 PM   #39
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
不嬲都有招叫收火牛
亦有招叫偷偷地買多個火牛
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-17, 09:27 AM   #40
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
雷吉:NS 本質上那是一台你可以隨時隨地玩的家用主機。

掌上遊戲機(英語:Handheld game console,簡稱Handheld),又名掌上遊戲機、手提遊戲機或便攜式遊戲機,簡稱掌機,指方便攜帶的小型遊戲機,它可以隨時隨地執行電動遊戲軟體

NS 不就是掌機嗎?

根本是生女
之後阿爸硬要說係仔之嘛

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 01-18-17 09:39 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-17, 12:06 PM   #41
二打六車手 c.p
Senior Gamer
かむい/剣聖かむい

註冊日期: Nov 2005
Wii U IDkamui-tcp
我都覺得係手提機 (利申:收機至今,我仲未試過入dock)
雖然買左個pro 制,但依家可以個人大字形 hea 係張梳化道打殺耳達真係幾 free

舊 03-14-17, 02:03 AM   #42
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
其他依家每年越出越少game
合併時間問題

NS=>較多人玩手提,特別香港人,係屋企時間少
重點出街同人分享玩會吾會成為趨勢

希望佢多D雙打,4打Vitrual console 出
好似排球, 足球, 熱血系列

你話NS係手提,其實講吾通,因典型手提機,係獨家村
一人一部機,吾可一部機同人share 玩.
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-17, 09:55 AM   #43
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
手提模式=手提遊戲機討論版
入dock=電視遊戲機討論版

平板模式=??
我都贊成合併,始終手提版太少討論了
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:15 PM