Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-18-16, 01:00 PM   #76
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
布偉傑被定形做後父角色?
呢套係咁...超能老豆又係咁...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 08:27 PM   #77
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
今集拍到kc同terry hehe 到笑左

舊 09-02-16, 08:32 PM   #78
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
選曲一流

今集加分
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-16, 08:44 PM   #79
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
選曲一流

今集加分
好HEHE
最攪笑系KC一廂情願以為TERRY對佢好好
應該KC拍其他野~所以整埋佢一邊先

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-16, 11:26 PM   #80
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

原來terry係用左手畫畫(寫字)...
劇中飾演姊妹既吳嘉儀同李旻芳又真係幾似樣喎...

舊 09-09-16, 12:04 AM   #81
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
原來terry係用左手畫畫(寫字)...
劇中飾演姊妹既吳嘉儀同李旻芳又真係幾似樣喎...
佢本身係一個漫畫家黎

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-16, 12:53 AM   #82
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 碧咸廿三 查看文章
佢本身係一個漫畫家黎
呢個偶知啊~

舊 09-13-16, 08:14 AM   #83
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

詩詩咁様兜個圈入左tvi

舊 09-14-16, 09:49 PM   #84
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
K &T 之戀真係無得輸
啲對白加專用歌,真係忍唔到笑

舊 09-15-16, 12:37 AM   #85
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
引用:
作者: 小草 查看文章
呢個組合直頭無敵

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 06:17 AM   #86
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: 小草 查看文章
佢2個先係套劇既靈魂人物~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 09:08 AM   #87
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
《八時入席》即將大結局 毛舜筠冇癮唔續約添食

有報導指毛舜筠當日為咗幫無綫拉收視,特登返去幫無綫拍處境劇《愛.回家之八時入席》。一向工作認真、盡善盡美嘅毛毛仲碌盡人情卡,搵咗黃秋生、陳國邦、黎耀祥等一齊拍住上。雖然劇集收視都唔算太差,甚至仲贏緊依家熱播嘅《幕後玩家》一個馬鼻,不過套劇本月中就煞科,下月頭大結局後,就有計劃播出由李添勝監製嘅賀歲倉劇《財神駕到》,而新一套嘅處境劇將會喺2月尾首播。

有傳話係因為無綫冇兌現承諾做好製作,搞到毛姐冇癮唔肯續約添食。報導就指雖然毛姐為咗令到劇集更加好,俾咗好多意見,不過可惜幕後就唔肯配合,扮冇件事。甚至仲有人覺得佢太煩,搞到佢戲份愈嚟愈散,搞到好似配角咁。連一班網民都話戥佢唔抵,明明佢同黎耀祥條感情線好有發展空間,不過最後都被草草了事,覺得好嘥料。

不過入行多年嘅毛舜筠被問及呢件事嘅時候,佢就答得好得體。話本來佢就決定咗年尾會去外國繼續佢嘅藍帶課程,佢亦話好多謝觀眾同網友嘅支持,只要劇集收到好評就得、仲話佢入行咁多年宗旨就係盡自己努力做到最好。不過佢最後亦話︰「我有個宗旨係忘記過去,努力面前。」呢句咩意思,大家自己估下啦!

老實套劇越來越差.

邦主, 林小小, 畫哥個個性格都唔討喜又麻煩.

邦主, 林小小的感情線又長又悶
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-16, 10:33 AM   #88
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 大破人間 查看文章
老實套劇越來越差.

邦主, 林小小, 畫哥個個性格都唔討喜又麻煩.

邦主, 林小小的感情線又長又悶
8:00 pm 呢o的都係用o黎捧新人/配角吧...
加一兩位有名氣就當拉下廣告

舊 12-19-16, 11:28 PM   #89
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

歐瑞偉如同消失左咁...好耐無戲份

舊 12-20-16, 12:17 AM   #90
大破人間

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
歐瑞偉如同消失左咁...好耐無戲份
應該係轉左去連續劇組
好似城寨英雄個次已經係終BOSS,睇資料仲有好多套劇有佢份
舊 12-22-16, 12:43 PM   #91
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

馬田健...尋晚果集好歡樂

舊 01-07-17, 05:15 AM   #92
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
全劇完
呢度傾得4版 + 下一套sitcom 都係愛回家糸列,仲要都係羅鎮岳操刀
不如改標題算啦

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-17, 11:21 AM   #93
大破人間

這套都唔知愛咩鬼回家

兩家人全員都係電視台員工
又無咩事發生係屋企

不如叫愛回電視台算啦
舊 01-07-17, 12:34 PM   #94
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
咁TVB係電視台, 仲唔係愛回"家"?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-17, 01:36 PM   #95
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
愛回家呢個名係幾好既, 不過今時今日唔用到個名爛晒都唔會改架LA...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-17, 01:01 PM   #96
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
叫返愛回家係因為班智將高層怕用新名啲大陸人唔肯睇喎
700萬人比14億人,細沙都不如嘛

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 01-08-17, 11:00 PM   #97
地獄黑仔王

引用:
作者: 大破人間 查看文章
這套都唔知愛咩鬼回家

兩家人全員都係電視台員工
又無咩事發生係屋企

不如叫愛回電視台算啦
早期有 King Sir 時, 毛姐唔係久唔久返屋企煮飯?

舊 01-08-17, 11:03 PM   #98
地獄黑仔王

引用:
作者: N0T51B 查看文章
叫返愛回家係因為班智將高層怕用新名啲大陸人唔肯睇喎
700萬人比14億人,細沙都不如嘛
竟然係咁o既理由? 愛回家內地咁受歡迎? 睇o的演員又好似唔係成日返內地掘金?

舊 01-11-17, 07:20 AM   #99
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: martinnitram 查看文章
竟然係咁o既理由? 愛回家內地咁受歡迎? 睇o的演員又好似唔係成日返內地掘金?
套劇易入口,有香港文化之餘又唔會西化到佢地唔明
啱哂一班一崇洋又怕水土不服嘅強國觀眾

舊 02-21-17, 12:33 AM   #100
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

開劇...件蘇手弄姿表情造作...
零演技,待磨練...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:30 PM

手機版 | APP版