Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-30-15, 05:18 PM   #776
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
你知唔知RS 係近年先取消最低消費$300 的?

而且因為Decware 用果粒12 型VR 係RS HK 無現貨, 無得去葵涌自提要硬食運費

最後我執零件under $20, 硬食$300 運費

element14...............

以前未改名仲係farnell 年代成日去買紅MK 插蘇同黑Wima 電容.............
講緊依家嘛.....依家RS好進取...前排買左四千零蚊升壓模組(在佢眼中唔係錢啦...),佢就打黎問我要唔要睇catalog...最後仲自己寄左本電話薄咁厚既catalog比我....

再唔係有偉大既淘寶.....雖然D IC就QC出黎既..但低壓唔影響使用同幾細單都接

此篇文章於 06-30-15 05:27 PM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線  
舊 06-30-15, 09:40 PM   #777
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: teamkiller 查看文章
講緊依家嘛.....依家RS好進取...前排買左四千零蚊升壓模組(在佢眼中唔係錢啦...),佢就打黎問我要唔要睇catalog...最後仲自己寄左本電話薄咁厚既catalog比我....

再唔係有偉大既淘寶.....雖然D IC就QC出黎既..但低壓唔影響使用同幾細單都接
就係依家有免運費所以先益左班"伸手黨"

Steve Deckert 係超唔鍾意d 人做"伸手黨" 唔自己諗辨法張羅零件, 所以先講明只賣PCB 不賣零件

以前RS / farnell 已經叫好可以去葵涌大連排倉自取

Mouser 直頭連去官塘倉自取都唔得要硬食$300

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 07-01-15, 01:14 AM   #778
teamkiller

引用:
就係依家有免運費所以先益左班"伸手黨"

Steve Deckert 係超唔鍾意d 人做"伸手黨" 唔自己諗辨法張羅零件, 所以先講明只賣PCB 不賣零件

以前RS / farnell 已經叫好可以去葵涌大連排倉自取

Mouser 直頭連去官塘倉自取都唔得要硬食$300
咁另一方面睇係佢都唔想果班人買je...想懶就成品啦...只係個價

舊 07-01-15, 09:52 AM   #779
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
咁另一方面睇係佢都唔想果班人買je...想懶就成品啦...只係個價
音響成品機價値一向見人見至

我用緊部老爺耳擴老掉牙的線路設計好可能係你眼中係部唔値錢o既垃圾

但偏偏依部老爺耳擴騎得住我4 對Ultrasone 耳筒o既狂野低頻

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-01-15, 09:57 AM   #780
HAKAIDER
neet 人生~~~

二手hicap 95% new 有藍卡 $7800

班友咩事掉貨?! 4部hicap 一齊行不是常識來嗎?

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-01-15, 11:32 AM   #781
teamkiller

引用:
音響成品機價値一向見人見至

我用緊部老爺耳擴老掉牙的線路設計好可能係你眼中係部唔値錢o既垃圾

但偏偏依部老爺耳擴騎得住我4 對Ultrasone 耳筒o既狂野低頻
用ZTX好好聲架....我部自組手提都用緊2SC3324,2SA1312推ZTX451,ZTX551....

不過就唔多喜歡你份線路既輸出電容...對高頻延申同動態好有影響...
仲有家用何必玩虛地線路?....買隻15-0-15 50VA以上既靚環牛做份分立class A線性穩壓出+-12V,
玩盡佢就牛入牛出代左輸入輸出電容啦....再將VR換音量牛....反正都家用

此篇文章於 07-01-15 11:40 AM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線  
舊 07-01-15, 12:39 PM   #782
HAKAIDER
neet 人生~~~

老爺垃圾耳擴.................又可必費神搞電源?!

配上一個老爺垃圾電源

環牛+ M 記317 行單點接地咪算攞

行輸出牛無錯可能音樂感會更強, 但我也相信這 "絶不是我想要o既聲" ~~~

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-01-15 12:57 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-01-15, 12:43 PM   #783
HAKAIDER
neet 人生~~~

https://www.naimaudio.com/product/armageddon

The Armageddon is a turntable power supply for the Linn Sondek LP12 turntable

兩個相識幾十年o既老人家誇世紀合作?!

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-03-15, 06:58 PM   #784
HAKAIDER
neet 人生~~~

原來熊仔無再賣I-power 9V 叉電...................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-04-15, 10:05 AM   #785
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
其實而家熊仔個網變到冇乜野可以睇咁,想簡單搵下D舊野睇但個PRODUCT LIST少到我以為係同名新舖頭咁
teealpha 目前離線  
舊 07-04-15, 12:33 PM   #786
teamkiller

引用:
老爺垃圾耳擴.................又可必費神搞電源?!

配上一個老爺垃圾電源

環牛+ M 記317 行單點接地咪算攞

行輸出牛無錯可能音樂感會更強, 但我也相信這 "絶不是我想要o既聲" ~~~

砌過部
不過自己砌用料會好貴
同埋自己砌過之後就好難會再比錢買成品....

舊 07-04-15, 02:07 PM   #787
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
砌過部
不過自己砌用料會好貴
同埋自己砌過之後就好難會再比錢買成品....
未必...............

正如Naim 有趣o既地方係就算市面上有更好o既配套器材同無數clone 器材

但都比唔返Naim 果種醍醐味, Terry cap 已經算係唯一可以打入Naim 用戸市場o既幅廠品牌

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 07-04-15 02:13 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 07-04-15, 06:23 PM   #788
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
對xba-a2 開始聽高音d聲時無咁尖
不過我發覺拿出街聽果時d聲好差..換耳膠對隔音大唔大幫助?

舊 07-04-15, 07:21 PM   #789
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
對xba-a2 開始聽高音d聲時無咁尖
不過我發覺拿出街聽果時d聲好差..換耳膠對隔音大唔大幫助?
會有一定幫助, 但聲音也會有改變

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 07-05-15, 12:18 AM   #790
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
我粒COMPLY耳棉一個月左右已經玩完...
用落都幾貴下
shure個隻黑耳棉好似幾好但唔知邊度有得買
6eo 目前離線  
舊 07-05-15, 03:56 PM   #791
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
有賣shure耳機ge地方會有啦應該

anyone 目前離線  
舊 07-06-15, 04:48 PM   #792
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
我搵左幾間都無

Btw朋友比我試左Sony mdr xb450ap
聽落都ok, 雖然個人唔太鐘意重低音
但原來只係4舊水,買黎粗用都抵
真係估唔到4舊水有咁既質素
6eo 目前離線  
舊 07-06-15, 06:48 PM   #793
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
唔記得星際一上去左邊果間係咪有

門口掛左好多耳棉

此篇文章於 07-06-15 06:52 PM 被 anyone 編輯。
anyone 目前離線  
舊 07-06-15, 07:58 PM   #794
teamkiller

引用:
作者: anyone 查看文章
唔記得星際一上去左邊果間係咪有

門口掛左好多耳棉
Jaben平D....好似百五定百六一盒五對...仲有散賣,你問佢就有
呢隻膠好好用架...佢有個膠網在管內,可濾走大部份齒音

舊 07-10-15, 12:32 AM   #795
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
會有一定幫助, 但聲音也會有改變
我上網睇都係話推介COMPLY呢隻牌子

其實耳膠同耳綿邊隻會好d? 係咪隻隻牌子都岩用?

我覺得xba-2 個設計真係好唔掂 帶得好辛苦 成日都趺落黎咁
反而之前用緊隻mode eq 入哂耳 fit哂

舊 07-24-15, 11:13 AM   #796
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
視聽展westone有度身訂造配合自己耳形尺寸嘅耳機服務

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 07-24-15, 07:08 PM   #797
spikekit
敗家仔

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDspikenineball
CM耳機同條線易甩, 有咩方法可以固定

除左用熱溶膠之外
spikekit 目前離線  
舊 07-24-15, 07:53 PM   #798
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Westone ... 起碼W50 class以上先似樣

此篇文章於 07-24-15 07:56 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線  
舊 07-24-15, 11:58 PM   #799
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
Westone ... 起碼W50 class以上先似樣
W60見到要8xxx

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 07-28-15, 07:35 PM   #800
teamkiller

引用:
作者: W!LL 查看文章
W60見到要8xxx
邊洗...隻野無人買架...應該六尾可買到

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 05:59 AM

手機版 | APP版