Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-21, 11:43 PM   #5026
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Terry仔 查看文章
以前NEO GEO POCKET KOFR2
因為得A, B 兩粒制,大力d按就係重拳/腳,細力d 按就係輕
想問下有冇人買咗Switch KOF R2? 重/輕 攻擊有冇分開d制?
(我估SNK 9成9係原味道)

又,好似NGPC SNK VS CAPCOM (ftg) 就出係Switch 到
放心,輕重都係靠大細力
switch制唔似ngp咁大細力咁易按
基本上草薙京2lk>2lp已經係高難度連技,
唔知點玩
雙打模式只能用神奇嚟形容....
絕對「唔推薦」買

舊 02-18-21, 12:48 AM   #5027
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
英文直播
https://www.youtube.com/watch?v=pQ-dE_5el5Q

日文直播
https://www.youtube.com/watch?v=tezuZUTyqJw

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 06:53 AM   #5028
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
估唔到會有魷魚3
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 07:01 AM   #5029
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
估唔到會有魷魚3
隻皇騎/FFT仲有驚喜

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 07:05 AM   #5030
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
Splatoon 3, 九龍城+旺角廟街?
向本土文化致敬?

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 07:08 AM   #5031
野良猫
肥倫

引用:
作者: rayho 查看文章
隻皇騎/FFT仲有驚喜
哩個係第二驚喜
se好耐都冇出過新slg,而且仲要用八方做基礎去整

demo下載中轉頭可以試
舊 02-18-21, 07:13 AM   #5032
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
天空之劍,予期之內

舊 02-18-21, 07:26 AM   #5033
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
聖劍傳說係咪既係ps1果隻?

舊 02-18-21, 07:32 AM   #5034
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
暗榮真係唔話得,留隻戰國無雙5畀老任公佈
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 08:31 AM   #5035
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
Zelda HD remaster 7月出....
今年應該唔會出BoTW續作….

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 08:36 AM   #5036
[X-MEN]

引用:
作者: N0T51B 查看文章
我就寧願佢整耐啲,整到滿意為止,好過為咗趕住出但比唔上botw1,我諗玩過嘅都知要超越botw唔係咁易
舊 02-18-21, 08:39 AM   #5037
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: rayho 查看文章
隻皇騎/FFT仲有驚喜
有DEMO
即刻DL試試先
不過SP3都仲係好期待!!
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 09:11 AM   #5038
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
雖然有興趣的大慨2-3隻而已,但感覺真是比去年tgs 好太多

希望下星期sega 發佈會不要再讓人失望了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 09:16 AM   #5039
野良猫
肥倫

玩咗陣ta demo
除咗畫面偏矇唔夠八方清同「game start」會離奇跌fps外完成度都算高
敵人ai唔笨
盾役加防推前敵人都會無視去打其他人,唔怪得有挑引技

最苦手依然係啲又長又難記嘅人名
尤其哩類數個大國嘅戰爭,人物又多
陣間又哩個刺殺咗邊個阿a背叛咗b咁有時會好亂
舊 02-18-21, 09:25 AM   #5040
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
引用:
青沼話年內會有公布,咁即係要等E3或者TGS啦!
我覺得好大機會跟手公布埋SWITCH PRO,同BOTW一樣都係跟機出,到時就正喇……

舊 02-18-21, 09:47 AM   #5041
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
https://www.nintendo.com.hk/topics/a...210218_01.html

斯普拉遁 3 (Splatoon3)
薩爾達傳說 禦天之劍 HD
迷托邦 (Miitopia)
瑪利歐高爾夫 超級衝衝衝
Famicom偵探俱樂部 消失的繼承人、站在身後的少女
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 09:51 AM   #5042
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
青沼話年內會有公布,咁即係要等E3或者TGS啦!
我覺得好大機會跟手公布埋SWITCH PRO,同BOTW一樣都係跟機出,到時就正喇……
其實今次魷魚3都有啲暗示2022出新機吧?
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 10:07 AM   #5043
額倆羅

引用:
作者: leungky1 查看文章
其實今次魷魚3都有啲暗示2022出新機吧?
如果只係介紹21年前半年嘅作品,感覺上都係唔多夠吸引。
所以SPLATOON 3我覺得係交功課俾大家頂下癮先……

舊 02-18-21, 10:07 AM   #5044
[X-MEN]

引用:
作者: enishi 查看文章
https://www.nintendo.com.hk/topics/a...210218_01.html

斯普拉遁 3 (Splatoon3)
薩爾達傳說 禦天之劍 HD
迷托邦 (Miitopia)
瑪利歐高爾夫 超級衝衝衝
Famicom偵探俱樂部 消失的繼承人、站在身後的少女
由手機版發出
斯普拉遁......
有中文版固然好,不過個名真係唔知想點,廣東話唔啱音都算,仲要係冇意思/意景,純粹4隻字擺埋一齊,
最憎呢啲為譯而譯/明明食唔到字都要夾硬嚟嘅名,好地地叫返Splatoon唔得嘅,或者用返漆彈大作戰咪算...
舊 02-18-21, 10:24 AM   #5045
Eddie Lau

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: ELT 查看文章
聖劍傳說係咪既係ps1果隻?
無錯,ps1果隻。

M+ 故事: 電玩中的多樣香港
Eddie Lau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 10:26 AM   #5046
Eddie Lau

註冊日期: Jul 2010
見到城上有飛機低空飛過,有很大可能參考過。

引用:
Splatoon 3, 九龍城+旺角廟街?
向本土文化致敬?

M+ 故事: 電玩中的多樣香港
Eddie Lau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 10:37 AM   #5047
野良猫
肥倫

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
斯普拉遁......
有中文版固然好,不過個名真係唔知想點,廣東話唔啱音都算,仲要係冇意思/意景,純粹4隻字擺埋一齊,
最憎呢啲為譯而譯/明明食唔到字都要夾硬嚟嘅名,好地地叫返Splatoon唔得嘅,或者用返漆彈大作戰咪算...
應該係一定要直譯唔能夠用代替
正如寶可夢咁

空耳的話我會叫「死都拉盾3」

此篇文章於 02-18-21 10:41 AM 被 野良猫 編輯。
舊 02-18-21, 11:07 AM   #5048
額倆羅

引用:
作者: 野良猫 查看文章
應該係一定要直譯唔能夠用代替
正如寶可夢咁

空耳的話我會叫「死都拉盾3」
斯普拉遁……
我仲以為係地方名定瑜伽動作……

舊 02-18-21, 11:19 AM   #5049
野良猫
肥倫

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
斯普拉遁……
我仲以為係地方名定瑜伽動作……
睇緊達爾大冒險,極似魔法咒文
舊 02-18-21, 12:32 PM   #5050
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
Capcom Arcade Stadium brings 32 arcade classics to Nintendo Switch, out now!

https://www.capcom-unity.com/2021/02...witch-out-now/
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 04:03 PM

手機版 | APP版