Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-18, 02:07 PM   #1001
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
終於過到 XD REM 0凸都得,結果成隊0式 @@ 不過俾人BREAK左2次,都係打卒俾人BREAK,76ACTION 14萬分 XD 頭先見有凸爆ACE EX FD搭左黎用,巴哈召打到半血果陣開

REM好似真係好堅,遲下應該都有用,凸爆左個EX先,有得免費出技爭好遠

16萬分遲D先再試點樣可以打高D了 @@

D石都執得7788,要開始升爆D唔用既人升RANK執石了 @@

ACE冇恩惠冇WEAK果陣超廢 @@ 技2都打唔過萬,係開巴哈EX先打到4萬好D,唔凸了

此篇文章於 05-27-18 03:49 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-18, 08:25 PM   #1002
ShinDou

搞掂18萬分 75ACTION 被HP236 冇俾人BREAK XD

DEUCE 重力佬 REM,FD重力佬,吹飛召

打到半血見佢兩個AB開BUFF就開召,之後1路狂出技秒左 好爽 XD

REM真係覺得堅屈,尤其打勁野,冇佢應該唔得,DEUCE其實都勁,勁在個HP加,2萬幾BRAVE打完全部補番5千幾

不過如果打易打既大佬落REM應該會低分左

我估應該有排都唔會再有呢種難度,好多人嘈緊,唔知會唔會有課長棄,根本肯定唔係LV100黎,話佢LV150都有人信,難過其他任太多,遲下可能開覺70先會咁難啦﹖
舊 05-28-18, 05:30 PM   #1003
ShinDou

31號See more拉冇沙出ex,see more開覺60可能好屈

其他幾個睇落阿榮應該會勁,似auron但降遠距耐性,不過好似冇乜勁遠人

遲d會加af裝備數,可能裝到5個?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 05-29-18, 01:36 AM   #1004
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
勁遠攻一堆喎... 唔講咁多 最近淨係賭仔已經夠殺
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 06:32 PM   #1005
ShinDou

牌王係勁,但技1好似係魔法黎﹖技2先算遠距﹖同埋用佢而家作用都係封人BRAVE同郁遲1格,本身技2唔算好大力同牌王本身唔高BRAVE,好少當佢打手咁用 @@

不過如果阿榮降完遠距可能會勁好多都唔奇,始終技2佢分3次HP攻

WAKKA就都係得技1食到降遠距,但技1得1HIT最盡都係9999,本身都已經好易9999,技2唔帶BRAVE攻

除左呢兩個之外都唔係好諗到邊個遠人勁了,雪糕老豆﹖

此篇文章於 05-29-18 06:42 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-29-18, 10:00 PM   #1006
ShinDou

REM真係超屈,用番同1隊打2部HARD LV120版都好易,大佬企起身先開吹飛召,之後佢就完全冇郁過,兩隻重力佬推死佢見唔到佢幾時郁 XD 84ACTION 12萬分
舊 05-30-18, 06:50 PM   #1007
ShinDou

睇ALTEMA話聽日解覺60 ECHO仲屈喎,兩招都係分配再HP攻,分分鐘仲勁過DEUCE @@

雲尼拿都好似勁左

阿伯都好似好勁,開擋會出埋HP攻,反就BRAVE+HP攻

此篇文章於 05-30-18 06:53 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-30-18, 07:55 PM   #1008
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
C MORE 唔錯
EX 就好似無咩料到咁
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 08:07 PM   #1009
ShinDou

咁快有DATA﹖邊個網睇﹖
舊 05-30-18, 08:08 PM   #1010
plokplok00

https://twitter.com/DFF_OperaOmnia/s...87809177387008
舊 05-30-18, 08:13 PM   #1011
ShinDou

條片好似淨係見SEE MORE普攻6千幾﹖@@ 冇出其他招喎﹖

恩惠左雲尼拿分配4千幾好似少左D
舊 05-30-18, 08:19 PM   #1012
plokplok00

好明顯你無睇晒成條片
舊 05-30-18, 08:20 PM   #1013
ShinDou

睇多次先,可能頭先以為睇完 XD

原來頭先睇完拉冇沙EX見佢黑左以為完左 XD

連續魔兩下8千幾再HP攻好堅喎,飛叉仲顛,BRAVE HP攻完自動出連續魔HP攻﹖屈到顛喎,EX就好似把把差唔多冇乜特別,暫時最神係REM EX

得萬6石,已經去到2部1章HARD @@ 執埋睇下去到幾多石,之後應該要盡升人先得,黎緊果幾隻解覺60好似隻隻都唔差咁

此篇文章於 05-30-18 08:25 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-31-18, 12:38 PM   #1014
plokplok00

飛叉 敵50HP 以下發動 立即唔夠猛...
仲諗住可以威一頭兩個月

此篇文章於 05-31-18 12:48 PM 被 plokplok00 編輯。
舊 05-31-18, 01:11 PM   #1015
ShinDou

掛出黎俾人用囉,而家d勁野半血開召換fd差唔多啦,咁高火力佢1個都打到幾萬,應該

舊 05-31-18, 03:06 PM   #1016
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
上次deuce 太傷, 冇乜石淨, 諗緊試唔試抽番eco專.

話說... deuce 我都未攪掂....
補番deuce專, +vaan+重力, 佢上buff行動太快break 唔切
試用frd 牌, 頂得一輪, 第二輪又頂唔到.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 03:10 PM   #1017
ShinDou

可能因為vaan火力唔夠,有冇rem ex?有真係易超多

舊 05-31-18, 03:11 PM   #1018
ShinDou

Fd應該最好重力兩個1齊推

舊 05-31-18, 03:18 PM   #1019
Gustavi
Crazy Gamer

梗係冇... 好耐冇中過EX 了

兩重力都試過, 一定唔夠力秒, 之後佢一隻蒸氣已經攪唔掂,
又冇人補到血.

佢今次攪到個EX 難d 迫人要拖長打, d 慢/盾角有番d 用咁 ....
舊 05-31-18, 03:21 PM   #1020
ShinDou

我試過vaan扣好少,每下唔過萬,我最後係deuce 重力,rem,fd重力打,我打到兩隻都半血果陣都滿血,有rem真係爭好遠

我覺得打呢隻慢盾應該冇乜用,因為噴氣後郁太快,同埋break左佢都照出全體hp攻,應該要有補血先易好多

舊 05-31-18, 03:32 PM   #1021
Gustavi
Crazy Gamer

扣到萬, 要break 一次唔難,不過唔夠佢快.

我見有人用celes 吸曬架...
舊 05-31-18, 05:11 PM   #1022
ShinDou

我兩下夾埋先過到萬,vaan太多屬反而搞到佢廢左,好少同時多屬weak,唔weak其實唔係大力

你有冇ace?我ace技2都下下max brave2萬幾爆落去,同埋都郁得快過vaan,但都唔夠rem ex勁,用唔晒既幫人插隊救命

舊 05-31-18, 05:12 PM   #1023
ShinDou

用celes應該會好低分,因為1定打得好慢,同埋大佬成日全體hp攻吸唔到

舊 05-31-18, 05:17 PM   #1024
Gustavi
Crazy Gamer

梗係冇 ...
冇棍妹,冇牌專.
諗緊唔知eco 得唔得,不過又係要抽到專先.
--------------
所以咪話你地好野,成日話中 .
-------------
我連過都未過就唔講慢唔慢 lol
不過rem 應該都唔算快掛,佢插隊都用兩action.
舊 05-31-18, 05:29 PM   #1025
ShinDou

Rem action會多左但佢幫人插完隊自己郁超快,基本上係屈到長期都係自己人郁,仲好過重力佬推得1格

我之前未抽rem ex用過黎打,爭幾千殺到,不過中間我做錯野,應該本身過到,你有冇rem專?有rem專可以試,但我好似都打到冇晒技咁濟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 06:06 PM

手機版 | APP版