Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-14-14, 10:17 AM   #826
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
然後依度同我講一款賣投入感既VR作品開槍無後座力,但今集開場明明見到詩奶SM隻怪打裝時支槍會退膛架喎,後面仲莫明奇妙咁連帶係現實都射得準左
G27+GT6 練車後
現實好左不是好正常嗎 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 10:19 AM   #827
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: pet3 查看文章
G27+GT6 練車後
現實好左不是好正常嗎 ?
F1車手係用打機來操車XD
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 10:41 AM   #828
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
然後依度同我講一款賣投入感既VR作品開槍無後座力,但今集開場明明見到詩奶SM隻怪打裝時支槍會退膛架喎,後面仲莫明奇妙咁連帶係現實都射得準左

開槍不只有後座力

瞄準,射擊時機....etc
太多因素決定射唔射得準

練習得多,己經某一方面進步

此篇文章於 07-14-14 10:43 AM 被 CMS 編輯。
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:23 AM   #829
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
現實對狙擊最大影響係風阻

係game仲有依樣野基本上肯定絕大部份人唔會玩狙

因為真既長距離狙擊槍根本唔係一個人就用到既武器

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:27 AM   #830
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
GAME 世界我反而由佢任吹
有SKILL可以無視風阻你都吹佢唔漲
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:35 AM   #831
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
詩奶現實打槍好左都仲覺得通
桐人係發育時期最重要既兩年都訓係床度,係SAO之前好似都好長時間無打理過自己既體能,後面居然無比死槍一野殺q左先謎

人類係現實既肉體有黃金塑造期,個段時間如果有咩大意外影響到生活習慣唔係話之後練返就可以追返

唔係既話d職業運動員都唔會咁細個就開始練

加上佢係GAME入面當年有系統幫補又有超人體能,返到現實應該連一般日常行動有時都會力不從心

英國說大家抱團死

此篇文章於 07-14-14 11:38 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:36 AM   #832
CMS
Game Master

引用:
現實對狙擊最大影響係風阻

係game仲有依樣野基本上肯定絕大部份人唔會玩狙

因為真既長距離狙擊槍根本唔係一個人就用到既武器

引用:
作者: casio 查看文章
大把呢d人啦,好似GAF呢度都有唔少只係回對自己有利,無視對自己論點不利嘅「神人」啦
自己講錯野就,我會唔再回post就算.

此篇文章於 07-14-14 11:38 AM 被 CMS 編輯。
舊 07-14-14, 11:40 AM   #833
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: CMS 查看文章
係你地先咁有心機理個無睇小說扮睇咗小說嘅神「 」人

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:42 AM   #834
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
GGO 真係唔使拉現實黎講

武器防具改造,武器內建能力,技能,同伴buff, 藥水料理buff

現實邊有裝支槍命中+30,Agi+30呢d野

game 世界都係數字,玩數值

你有心玩拎到支神兵handgun攻擊力可以大過一支火箭炮

現實黎講呢d荒謬無可能

但GGO呢個遊戲黎

由佢吹大真心覺得無所謂

此篇文章於 07-14-14 11:46 AM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 11:43 AM   #835
CMS
Game Master

引用:
佢係SAO第一季己經講緊微波燒腦ge問題
舊 07-14-14, 11:48 AM   #836
CMS
Game Master

引用:
詩奶現實打槍好左都仲覺得通
桐人係發育時期最重要既兩年都訓係床度,係SAO之前好似都好長時間無打理過自己既體能,後面居然無比死槍一野殺q左先謎

人類係現實既肉體有黃金塑造期,個段時間如果有咩大意外影響到生活習慣唔係話之後練返就可以追返

唔係既話d職業運動員都唔會咁細個就開始練

加上佢係GAME入面當年有系統幫補又有超人體能,返到現實應該連一般日常行動有時都會力不從心
舊 07-14-14, 11:58 AM   #837
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
師兄你依幅圖真係畢生受用
058719057 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 12:00 PM   #838
CMS
Game Master

引用:
作者: 058719057 查看文章
師兄你依幅圖真係畢生受用
當知道有這張圖片,都覺得好正
好易找到.上google 找圖,輸入關鍵字就找到
舊 07-14-14, 12:02 PM   #839
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
在虛構嘅故事當中係1+1=3, 反駁現實係1+1=2 嘅人, 腦袋一定有問題

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 12:05 PM   #840
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
>佢係GAME入面當年有系統幫補又有超人體能,返到現實應該連一般日常行動有時都會力不從心

動畫無畫復康活動
他就真的當小說無提過

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 12:24 PM   #841
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
有時都好佩服D日本仔

又要想做到懶係 Pro 但當中少少細節用「遊戲設定」咁帶過都可以豪比你

結果去到D想合理既位又唔合理,你係想點姐 (好似係被人射斷左腳個度如果有阻力應該,狙擊槍會令人下墮 而且被枝MINI咁射法應該會成個人向下仆架? www

之前睇第一季又話 死槍好睇,依家真係笑左囉

如果故仔係賣點, 製作用成集時間去FF 依o個戰鬥其實係咪想表個作者
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 12:35 PM   #842
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實我覺得sao 第一部咁成班殺打online game 打下boss 咪幾好 (但地平線好似好過佢)

暫時第2 同 依家都冇咩feel (呢套冇睇小說 太多.hack 設定冇咩好感 )

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 12:48 PM   #843
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
嗯~~~~
玩COD會自動回血
玩ACE COMBAT可以有幾百發飛彈
玩RPG一定可以爆機
玩GAL GAME一定有女追
玩H GAME一定有H
玩大富翁一開始就有好多$

車!一尐都唔真實

舊 07-14-14, 01:02 PM   #844
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
其實我覺得sao 第一部咁成班殺打online game 打下boss 咪幾好 (但地平線好似好過佢)

暫時第2 同 依家都冇咩feel (呢套冇睇小說 太多.hack 設定冇咩好感 )
除左音樂得
A1 D STAFF做得實在太差
我睇完アルドノア・ゼロ之後先開呢套睇

舊 07-14-14, 01:20 PM   #845
CMS
Game Master

引用:
作者: Van仔 查看文章
有時都好佩服D日本仔

又要想做到懶係 Pro 但當中少少細節用「遊戲設定」咁帶過都可以豪比你

結果去到D想合理既位又唔合理,你係想點姐 (好似係被人射斷左腳個度如果有阻力應該,狙擊槍會令人下墮 而且被枝MINI咁射法應該會成個人向下仆架? www

如果故仔係賣點, 製作用成集時間去FF 依o個戰鬥其實係咪想表個作者
小說好睇,唔代表動畫好睇!
而且小說這段唔算長,動畫拖長,做得好好睇,做差就.....

上面張圖會非常好用

還有一星期出一集,我覺得己經好pro
人地打工,一年365 都係咁做..
還有誰可以同日本仔比做動畫

此篇文章於 07-14-14 01:29 PM 被 CMS 編輯。
舊 07-14-14, 01:36 PM   #846
ouki
戸松控

引用:
作者: 小嘉 查看文章
GGO 真係唔使拉現實黎講

武器防具改造,武器內建能力,技能,同伴buff, 藥水料理buff

現實邊有裝支槍命中+30,Agi+30呢d野

game 世界都係數字,玩數值

你有心玩拎到支神兵handgun攻擊力可以大過一支火箭炮

現實黎講呢d荒謬無可能

但GGO呢個遊戲黎

由佢吹大真心覺得無所謂
GGO係當係FPS睇已經係錯....GGO係用槍GE RPG....你睇下有光線兵器已係不合理.....對面仲有I-防衛...
舊 07-14-14, 01:38 PM   #847
ouki
戸松控

引用:
作者: Van仔 查看文章
有時都好佩服D日本仔

GGO講真個人而言不叫好睇.....ALO也是....

不過有好多人理解錯左.....

GGO不是FPS....GGO係用槍GE RPG

引用:
作者: pet3 查看文章
>佢係GAME入面當年有系統幫補又有超人體能,返到現實應該連一般日常行動有時都會力不從心

動畫無畫復康活動
他就真的當小說無提過
桐人係ALO完時已開始同直葉練劍.....加上KEEP住復康....而且遊戲廢人對遊戲廢人....可以有幾大差距.....睇下UW遊戲廢人對軍人XD....

此篇文章於 07-14-14 01:42 PM 被 ouki 編輯。
舊 07-14-14, 01:46 PM   #848
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: ouki 查看文章
GGO係當係FPS睇已經係錯....GGO係用槍GE RPG....你睇下有光線兵器已係不合理.....對面仲有I-防衛...
不如當係MH/pso無近戰職咁睇會唔會好D ?
你話佢係rpg,但連技都無.......純粹射擊乍喎??
基本個低就係fps, 再加入rpg 元素姐..
但佢有大boss打,咪當只得遠攻既MH囉.
但點睇都唔似rpg...................
lv,數值好多action/fps都有的,差在用咩表達,fps就多數用軍階,能力值多數係個人裝備換完就加,只係無ggo入面咁加完就死直直無得改咁解.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 02:39 PM   #849
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
為寫而寫姐,咁認真做乜…
實彈彈速快過光槍呢個設定已經係幻想系,睇完笑完咪算囉
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-14, 02:45 PM   #850
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
其實, GGO咪就係VRMMO, 點解要分類成RPG, FPS,

好似莎木叫FREE就叫FREE

而且, 最大分別係, 我哋常識中的RPG, FPS係用手制/KB玩

GGO係未來式的產物(非常識), 用個頭盔加靈魂玩

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 05:26 PM

手機版 | APP版