Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 09-05-07, 11:50 AM   #1
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
光學玻璃? 玻璃?

話說某R去扶桑遠征的時候身痕想看醫生~

在大相機診所內:

某R: 醫生呀醫生~ 我好痕呀...

醫生: 見邊度痕呀?

某R: 隻眼囉...睇嘢硬是差少少...用呢個1.8口徑杯的時候...

醫生: 等我睇過~ 喂, 你係唔係換過吸食器?

某R: 係呀, 換了個會飛反檯鏡的東西~

醫生: 哦, 唔怪得啦....就咁, 睇全相時"光學玻璃"係差一點啦~ 不如換個用玻璃啦~

某R: 哦....咁要幾多炎? @@

醫生: 咁多咁多...退埋稅就咁多...

某R: 咁即係同香港差唔多... 我都係返香港才算啦....

--------------------------------------------------------------------------------------------

回到香港...

某R: 我要去配藥....

某K: 不如呢間藥房啦, 好多時有驚喜架~~

某R: 哦....呀藥劑師, 呢個杯幾錢?

藥劑師: 現金就咁咁咁....

某R: 趕用, 就俾個我唔該~

舊 09-05-07, 12:31 PM   #2
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
我鐘意o個句:[趕用!]

又爽又豪!

不過咁遲出醫生post, 點都要罰金o架喇.

舊 09-05-07, 01:19 PM   #3
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
趕用都不忙買 hood, 真乖~

米爺, 我諗你今趟咁遲出 post 搧起左群眾o既情緒 bor...
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-07, 02:19 PM   #4
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
KK擺和頭酒

23號等到今日
第一支

比過支我

收貨~無限金錢

另類吸食照

此篇文章於 09-05-07 04:07 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-07, 03:32 PM   #5
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
近排比較忙, 將就下啦

Rice

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[飲食新聞] 上次是鐵針,今是玻璃牛肉飯…… 鐵之侍 飲食版 52 08-28-07 02:48 PM

現在的時間是 12:40 AM

手機版 | APP版