Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 10-05-06, 08:43 PM   #1
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
manfrotto 468MGRC5

各師兄有冇係香港見過呢款波頭呢?
小弟係永成玩過468MGRC2覺得幾得意,
之後係homepage更見到RC5呢個更高型號,
好感興趣,有見過的話請告之.....唔該

468MGRC5

舊 10-05-06, 08:54 PM   #2
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
想用來承托乜野?要咁 top model..
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-06, 09:15 PM   #3
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: rienno_ccw
想用來承托乜野?要咁 top model..
好奇問下姐,昨晚玩過RC2,覺得佢個氣閥設計幾有趣.....

舊 10-05-06, 10:27 PM   #4
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
波頭的話我記得零貓兄有個好野~
你可以問下佢

舊 10-06-06, 01:09 AM   #5
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
天搶有冇??
睇佢個網但無哂印象

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-06, 08:37 AM   #6
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
波頭.............都係 Arca 或者 RRS 啦..........一定無悔........

http://www.reallyrightstuff.com/ballheads/index.html

舊 10-06-06, 09:33 PM   #7
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
RRS啱加賀多一點

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-06, 01:07 AM   #8
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ZERO NEKO
RRS啱加賀多一點

呢個組合各位點睇.....D200連直倒專用快拆,小黑用的快拆,
再加V2 ball......

舊 10-07-06, 01:26 AM   #9
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

好! 實用要緊!

小黑就話有 tripod mount, 可以扭直又扭橫... 17-55 和 105, 你想扭直的時候就煩惱了是不?!

KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-06, 01:34 AM   #10
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: KKH
好! 實用要緊!

小黑就話有 tripod mount, 可以扭直又扭橫... 17-55 和 105, 你想扭直的時候就煩惱了是不?!

咁你有乜意見呀?補充下呀....
我唔想買錯呀,呢套野我諗住有排用ga

舊 10-07-06, 02:08 AM   #11
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
引用:
作者: 加賀KAGA

呢個組合各位點睇.....D200連直倒專用快拆,小黑用的快拆,
再加V2 ball......
我建議配 BH40PRO較好, 雖然都係用 acra 快拆 但還是同牌子正d (除非講求輕吧)
連直倒專用快拆就不錯用 小黑用的快拆就好似唔多值啦 我的小白就用wimberley p-20快拆扳 其實唔係重好多, 最重要是假若你我敗支300 2.8 都可以用到

舊 10-14-06, 12:56 AM   #12
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

最後都係入左呢隻.........

舊 10-14-06, 01:24 AM   #13
ZERO NEKO

有錢多麽好 恭喜

舊 10-14-06, 02:03 AM   #14
apache
Crazy Gamer
奮戰中的蘿莉星人

註冊日期: Dec 2004
你走私番屋企好大罪bor

Album-> https://www.facebook.com/apache.oscar
Xanga-> http://www.xanga.com/oscarapache
apache 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:46 AM

手機版 | APP版