Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-14, 09:50 AM   #151
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
已經好多外國SITE嘈緊了 , 又同其他"可能有D野"大作一樣叫傳媒押後出REVIEW
應該知道今次爭議幾大
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 09:59 AM   #152
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
係 youtube, twitch 睇 PS4 d 過場 load game 時間 都好似好慘不忍睹咁喎....
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 10:16 AM   #153
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
唉GAME已訂, 唯有硬食
試左如果真係頂唔順就唯有擺埋一邊等佢patch patch先, 玩住其他game先, 11月唔愁冇game玩
見到隻Rogue仲高分過Unity真係有D諷刺

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 10:22 AM   #154
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
其實唔會頂唔順 只係新世代機仲見到 d 咁既野有 d 失望者
新機 = 靚畫面 但一定會帶黎長等待時間 同 畫面窒 既後遺症
出左咁多代都仲係咁 無咩長進 不斷重覆
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 10:24 AM   #155
kakajit
Game Master

今世代機兩部都係用人地ATI D 下欄野 , 一出就差不多見底
加上UBI一直調整得唔好...搞搞埋埋就出左今次呢單野
舊 11-12-14, 10:25 AM   #156
Pandahahaha
God of Gamer
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: sorlohk 查看文章
其實唔會頂唔順 只係新世代機仲見到 d 咁既野有 d 失望者
新機 = 靚畫面 但一定會帶黎長等待時間 同 畫面窒 既後遺症
出左咁多代都仲係咁 無咩長進 不斷重覆
我真係會頂唔順嫁
唔知係年紀大左定咩,而家玩d格數唔夠個game好快攰同會暈
我寧可佢好似gta咁小d npc 畫面差d,都keep住個格數

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 10:32 AM   #157
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
如果真係部機個機能頂唔順,咁佢出咩patch都唔會改善到.....

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 10:45 AM   #158
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin
Companion App出左
最正今次有Win 8.1版, 方便我
最邪係.... 咁的App都有IAP係入面
http://blog.ubi.com/assassins-creed-...anion-app-faq/

引用:
作者: 普通人一個 查看文章
如果真係部機個機能頂唔順,咁佢出咩patch都唔會改善到.....
講真, 關咩機能事, 從來都係, 就住當前主流的機能, 去做Game...
3D Model可以偷位, 某d野偷位, 而玩家唔知, 一直都用唔少掩眼法...
要上天一定做到, 做到連Titan Z都玩唔到, 要企業級的卡先玩到, 無咩大難度
其實好大原因都係佢地無時間去Optimize, 趕住出... 無論係上頭壓力定係Team原因...

此篇文章於 11-12-14 10:47 AM 被 仁魂 編輯。
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 10:51 AM   #159
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
可以講佢唔係就住家用機做,所以搞成咁
GTA高佢幾班

舊 11-12-14, 10:53 AM   #160
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
上次看門狗係咁, 今次又黎

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 10:53 AM   #161
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: 仁魂 查看文章
Companion App出左
最正今次有Win 8.1版, 方便我
最邪係.... 咁的App都有IAP係入面
http://blog.ubi.com/assassins-creed-...anion-app-faq/

講真, 關咩機能事, 從來都係, 就住當前主流的機能, 去做Game...
3D Model可以偷位, 某d野偷位, 而玩家唔知, 一直都用唔少掩眼法...
要上天一定做到, 做到連Titan Z都玩唔到, 要企業級的卡先玩到, 無咩大難度
其實好大原因都係佢地無時間去Optimize, 趕住出... 無論係上頭壓力定係Team原因...
佢硬係要同一個畫面出咁多npc,根本係整死自己,npc食勁多資源

『等價交換』
舊 11-12-14, 10:56 AM   #162
kakajit
Game Master

假如暫時唔理UBI有無時間微調 , 因為微調就咩版本都會得到好處

上次WD就住CONSOLE 奄割PC版 -> 比人鬧
今次ACU唔理CONSOLE 盡出PC版D野 , 結果效能唔好又係比人鬧
舊 11-12-14, 11:41 AM   #163
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
光榮:學下我啦, 隱形人又得, 做少d人又得, 得左

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 11:43 AM   #164

註冊日期: Nov 2006
Xbone版見街未?
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 11:48 AM   #165
kakajit
Game Master

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
光榮:學下我啦, 隱形人又得, 做少d人又得, 得左
講真我真係怕個PATCH就係減少D人呀
其實一直以黎玩CONSOLE版O既刺客就重來無EXPECT佢係高FRAMERATE
今次都繼續接受 , 但減咁D人就真係好覺
舊 11-12-14, 12:11 PM   #166
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: kakajit 查看文章
講真我真係怕個PATCH就係減少D人呀
其實一直以黎玩CONSOLE版O既刺客就重來無EXPECT佢係高FRAMERATE
今次都繼續接受 , 但減咁D人就真係好覺
現在得返19格喎,真係睇到想嘔

『等價交換』
舊 11-12-14, 12:39 PM   #167
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: whassupbun 查看文章
唉GAME已訂, 唯有硬食
試左如果真係頂唔順就唯有擺埋一邊等佢patch patch先, 玩住其他game先, 11月唔愁冇game玩
見到隻Rogue仲高分過Unity真係有D諷刺
UBI既野不嬲冇乜宣傳先係好野是常識吧

舊 11-12-14, 01:45 PM   #168
kakajit
Game Master

播片果陣係PS4好D
咁應該真係UBI無講大話啦...
今次BOTTLENECK 真係O係CPU度唔係O係GPU度

此篇文章於 11-12-14 01:48 PM 被 kakajit 編輯。
舊 11-12-14, 02:27 PM   #169
蘭花系
Junior Member

註冊日期: Oct 2014
老實d啦ubi,如果賴落cpu度,咁之前ps3 game d frame比360底又點解釋
蘭花系 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 02:44 PM   #170
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
上次看門狗係咁, 今次又黎
我最期待 既 the division 最後都可能 爛尾收場。

UBisoft 無咁大 好心唔好 吹到咁大喇

名句 :睇片誇啦啦。 實機 掉喇媽

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 02:50 PM   #171
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: rokuna 查看文章
我最期待 既 the division 最後都可能 爛尾收場。

Ubi近期真係唔知搞咩,推親個d都有伏
Division 睇怕都係伏黎

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 02:59 PM   #172
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
作者: rokuna 查看文章

PC版都唔得?

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 03:19 PM   #173
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
PC版都唔得?
pc用到好勁既config都只係開到中效,好多人開低效都lag

『等價交換』
舊 11-12-14, 03:26 PM   #174
kakajit
Game Master

引用:
作者: 蘭花系 查看文章
老實d啦ubi,如果賴落cpu度,咁之前ps3 game d frame比360底又點解釋
UBI : 因為以前D GAME 無今次咁食CPU RESOURCE

暫時黎講GAMEPLAY 果陣 XBO > PS4
片 PS4> XBO

我比較偏向信UBI個論點 , 因為真係太奇怪 , Digital Foundry 都係咁理解
舊 11-12-14, 03:28 PM   #175
普通人一個
NEO ZEON萬歲

http://www.youtube.com/watch?v=ryr4d3uZLOY

天國的階梯......

『等價交換』

此篇文章於 11-12-14 03:32 PM 被 普通人一個 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放售 二手 PS4 Assassin's creed Unity 連預訂畫冊及開瓶器 shukei 買賣專區 0 12-15-14 05:44 PM
SELL PS4 Assassin's Creed Unity 中文版 豆腐多 買賣專區 1 12-05-14 08:09 PM
[徵求] PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 ricky828 買賣專區 2 01-17-14 10:14 AM
[出售] 100% 全新 PS4 Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】$250 chiwai107 買賣專區 3 01-15-14 09:29 AM
[出售] Xbox One Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 verdy_returner 買賣專區 0 12-25-13 02:10 AM

現在的時間是 07:02 AM

手機版 | APP版