Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
野良猫 12:05 PM 07-26-17
作者: Gundam MK-2:
原來係星期日三文魚支給武器果支
呢支真係用唔慣,可能我唔係殺人為主

遮有無得平時用?>原來要等UPDATE
我係用唔慣射得慢嘅武,上集未被弱化嘅大奶筒除外
感覺實俾人走到或者未射第二發就會被打死嘅感覺

都係高速戰周圍走刺激啲啱我,所以依家狂用油掃玩
企高位亂潑,快速走去敵人身邊又亂潑
配埋機仔引敵人現身再落去追打
鈴蘭 12:11 PM 07-26-17
作者: leungky1:
支.52我都覺得唔太弱
殺人次數靠佢推高
由手機版發出
好鬼大力 互射除左零距離噴槍一定嬴咁濟
鈴蘭 12:13 PM 07-26-17
作者: 野良猫:

油掃係好玩既 只係真係對隻手好大負荷
玩完三場就已經發揮唔到100%實力既武器
leungky1 12:50 PM 07-26-17
爆破係射一粒波仔出去,然後範圍性爆開
食正可以一擊死,中邊位兩下死,不過連射性低
對手反應快嘅話中完第一槍會走到
但用佢打搶砲搶塔可以殺到好多人,高lv支爆破仲要係機仔+sp背包

遮响故事mode打到第四個區有得用
Online要等updata
搶塔見大部分用爆破槍嘅都唔太理解支槍嘅射程
停響一個位地對空射,唔趁牆身有油潛上嚟
結果第二擊中唔到就俾到人潛水回血反殺
由手機版發出
野良猫 01:02 PM 07-26-17
作者: 鈴蘭:
油掃係好玩既 只係真係對隻手好大負荷
玩完三場就已經發揮唔到100%實力既武器
所以油到咁上下我都潛伏等背刺機會同周圍掟下機仔算
Gundam MK-2 01:57 PM 07-26-17

我對人戰唔擅長
用掃成日埋到身時無油
走位唔靈活就更不在話下

都係偷襲(雖然都唔多成功)同專心油地比較適合我
芝麻糊 02:08 PM 07-26-17
我都改左銀噴槍....用油碌好似好慢咁..
同埋我都有顆殺人之心
雖然噴槍攻力低, 但開路油地真係一流
野良猫 02:24 PM 07-26-17
我對人戰唔擅長
用掃成日埋到身時無油
走位唔靈活就更不在話下

都係偷襲(雖然都唔多成功)同專心油地比較適合我
我都係
見到條友然後開掃追佢時追到身邊潑兩下,冇油
所以先話今集啲油量分佈唔係太公平
雙槍嗰啲用極都唔完咁
上集把初期水槍又係屈,唔係都唔會咁多人用

睇下佢修改時會點,尤其大奶筒,唔改快佢個起手時間根本唔會有人用
八仙果 02:33 PM 07-26-17
之前我都係唔慣用 motion control,
又要試個敏感度,又要花時間習慣、去練,
睇完佢個 video 又想試吓。
八仙果 02:43 PM 07-26-17
作者: 芝麻糊:
我都改左銀噴槍....用油碌好似好慢咁..
同埋我都有顆殺人之心
雖然噴槍攻力低, 但開路油地真係一流
我都係
見到條友然後開掃追佢時追到身邊潑兩下,冇油
所以先話今集啲油量分佈唔係太公平
雙槍嗰啲用極都唔完咁
上集把初期水槍又係屈,唔係都唔會咁多人用

睇下佢修改時會點,尤其大奶筒,唔改快佢個起手時間根本唔會有人用
今集個油碌真係好快冇油,
同埋判定改咗,
上集用開嘅我覺得非常唔好用,
原畀新手可以不用瞄的油碌,我都唔建議新手用,
因為冇咗份成功感,
只會增加挫敗感。

我玩油地有時會用銀色噴槍,
貪佢油地快,儲分易,
不過要好多吓先殺到人,同要打埋身。

有時想殺人就換支波波槍,
殺人易,但油地慢,儲分慢。
八仙果 02:47 PM 07-26-17

我上集見人用畫筆,
用得出神入化,
潑一下、走位,潑一下、走位,
好輕易咁埋到人身邊,秒殺,
人哋都未及反應。

我冇用開畫筆,
自問冇咁嘅能力。
Gundam MK-2 02:51 PM 07-26-17
作者: 八仙果:
今集個油碌真係好快冇油,
同埋判定改咗,
上集用開嘅我覺得非常唔好用,
原畀新手可以不用瞄的油碌,我都唔建議新手用,
因為冇咗份成功感,
只會增加挫敗感。

我玩油地有時會用銀色噴槍,
貪佢油地快,儲分易,
不過要好多吓先殺到人,同要打埋身。

有時想殺人就換支波波槍,
殺人易,但油地慢,儲分慢。
先利申,我係新玩家,所以武器點改都無得比較

個油碌都唔係一無是處嘅,至少最易掌握,佔地有至少一個人用的話相對有利
不過油量真係要密密check住

銀噴槍真係衝鋒開路特強,特別係射程夠長,hit & go爽YY
但埋身真係好唔掂,同人駁槍完全無力
所以用銀噴槍對人戰已經改用hit & run戰術

殺人未得閒練,因為趕緊hero mode去area 5(而家先4,我又打得慢...)之後屈無限蝦券
但準備試下雙槍
任仔 02:58 PM 07-26-17
有幾個新手 fd 都話滾筒好用
有玩上集就先知 nerf 得幾緊要

請問有冇人試過裝幾多個副武減輕 skill 先吾會—下死
haluforever 03:51 PM 07-26-17
想問下稀有既主技係邊到出?
由手機版發出
信長 04:51 PM 07-26-17
作者: haluforever:
想問下稀有既主技係邊到出?
由手機版發出
主能力限定,無得刷
你等商店凌晨轉款
或APP 買都有, 好多時都有一兩件
不過都好似9成部位限定 (唔太SURE)
NINJA SQUID (衫)
隱身跳 (鞋)
信長 05:07 PM 07-26-17

鈴蘭 05:09 PM 07-26-17
其實淨油地唔殺人 無咩用 亦好唔現實
kashew 05:19 PM 07-26-17
作者: 信長:
我成日都咁做
Gundam MK-2 05:44 PM 07-26-17
作者: kashew:
我成日都咁做
我又係喎
野良猫 05:52 PM 07-26-17
上集個阿叔乜都冇所以成日俾玩家射到變色
今集制作組醒目,加把遮

雖然行過見到佢都會忍唔住射一發
leungky1 06:03 PM 07-26-17
我又係喎
次次入去玩都射傘同狂按A出對話
由手機版發出
catho7 07:21 PM 07-26-17
其實我覺得滾筒整體上勁左
上牆方便快左,又多左遠攻
只係跳斬判定多左技術要求,無以前咁無腦
haluforever 08:02 PM 07-26-17
作者: 信長:
主能力限定,無得刷
你等商店凌晨轉款
或APP 買都有, 好多時都有一兩件
不過都好似9成部位限定 (唔太SURE)
NINJA SQUID (衫)
隱身跳 (鞋)
唔該哂。
信長 08:40 PM 07-26-17
運炮- 海女大學

前面高位可直上

這裡可企,你可以落地游上去, 或跳兩格高位避攻擊
終點一直線
信長 09:07 PM 07-26-17
運炮 -舞台

左中右三條路線...基本上敵人右路出,旁有高台,低位+水馬,好大可能死推爛推

中路是最速, 隊友如果有炸彈Rush, jetpack 開路,基本是贏, 激光射穿城牆對準終點都可掩護

左路,要上高位,不是最速,但比較安全, 因為大部分敵人右路出, 有出奇不意之效
左路可俯瞰低位, 中間有牆掩護,再配合隊友掩護, 十分有利
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31 71  ... 最後

返回主題版面