Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 01-05-09, 07:27 PM   #251
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
☆1月3日DIE

■DIEさんのBLOGに年末に行われましたRa:IN
の写真がUPされています。
詳しくは↓へ
http://voice.die1964.com/

☆1月4日ナタリー

X JAPAN初のBLITZカウントダウンはサプライズ満載。
詳しくは↓へ
http://natalie.mu/news/show/id/12269

着物姿のYOSHIKIさんは素敵でした~♪
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-09, 07:36 PM   #252
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
個大叔....
佢老婆一定霖死

舊 01-05-09, 08:29 PM   #253

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
自已唱埋一份 ...抵死有埋歌詞-.-聽唔到個阿叔唱乜

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-09, 08:47 PM   #254
OtsukiAya
Junior Member
X & PYRO

註冊日期: Sep 2007
X JAPAN HK Live Banner 製作

這次是X JAPAN第一次World Tour, 而且HK是首站, 希望給X JAPAN有一個美好的開始!!!
因此, 我和一位HK X Fan朋友打算一起做一個Banner送給X JAPAN!!!

對不起, Banner的Design沒有公開質詢大家, 因為要迎合大眾口味和意見, 可能會挺困難的~
現在Banner的詳情仍保密, 希望到時會給大家有一點驚喜 (?) XD
透露一點就是, 暫時材料已買好, 只欠未動手去做 XDDD

我曾為LUNA SEA前年的OND Live和它的Guitarist INORAN HK Live弄過Banner, 都是人手製作的~
我習慣了不去街外找公司印刷~ 雖然這樣不能做得更精美 (而且我完全是美術Art白痴 = =), 但總覺得更有心意, 而且真的付出過時間和心思!!

Banner到時會在Hall 1 (Arena) 外讓大家簽名寫Message!!
如果像LUNA SEA和INORAN那樣, 幸運地被官方Staff拍下Banner照片和簽名的情況, 那就更好了 (爆)

若16/1真的加場的話, Banner兩天都會攤出來讓大家簽名~ 收集了兩天的簽名後, 最後才交給Staff!!
因為我與朋友坐得很散, 無法在場內拉Banner, 而且Asia Expo很嚴似的, 拉Banner極可能會被禁止, 所以只打算在17/1的Live後交給Staff~

我知道內地也有Fans製作Banner, 大概知道有北京和上海, 希望香港的X Fans們不要輸給他們!!! 我和朋友會努力去做, 到時請大家努力去簽名吧!!! ^_^

謝謝各位!!
到時AsiaWorld-Expo見了~~
OtsukiAya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 12:53 AM   #255

Game Master
なんですて

閣下可以Send封E-mail去問問AsiaWorld-Expo比唔比,就算比都係得中段MC先有時間舉

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
舊 01-06-09, 03:04 AM   #256
爽神

加場確定!...

Yahoo廣告:

門票於1月7日公開發售,即係一日時間公布就賣飛...
"詳情"只係click入去官網而已

此篇文章於 01-06-09 03:25 AM 被 爽神 編輯。
舊 01-06-09, 03:11 AM   #257
爽神

香港官網

http://www.xjapan.com.hk/

-
title竟然都係叫破壞之夜?
有野送
舊 01-06-09, 03:11 AM   #258
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
破壞の夜extra嗎.......莫非個rundown就跟翻破壞の夜?

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 03:12 AM   #259
Led Mirage

註冊日期: Feb 2003
有野送
冇水都心郁郁添

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 03:15 AM   #260
爽神

引用:
作者: Led Mirage 查看文章
有野送
冇水都心郁郁添
cnlive搞左咁耐原來就係搞贈品a
一星期多d既賣飛時間,果然係唔諗諗橋唔得...
舊 01-06-09, 03:22 AM   #261
爽神

中國官網留言板

加場最新消息

(1)16日加場的售票日期和時間,Fans們要留意今天早上香港官網公布,打聽到買16日門票,加上已經有17日的門票會有特別限量版紀念品送。
(2) Fans們想中國官網協助購買16日門票,請發送電郵件到dannyxjapan@yahoo.cn,1月7日截止及1月8日給Fans回傳確認(交票地點為演唱會現場)
staff在香港忙著演唱會的工作,數天沒時間留下信息給Fans們,見諒!

staff 2009-1-6 1:53:07

http://www.xjapan-china.com/showReply.asp?ID=1322

-
大陸今次都搞到飛呢...
唔知係咪留言板傳聞中既Block B-1
舊 01-06-09, 04:19 AM   #262

Game Master
なんですて

再次敗給X大

舊 01-06-09, 06:33 AM   #263
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: OtsukiAya 查看文章
這次是X JAPAN第一次World Tour, 而且HK是首站, 希望給X JAPAN有一個美好的開始!!!
因此, 我和一位HK X Fan朋友打算一起做一個Banner送給X JAPAN!!!

對不起, Banner的Design沒有公開質詢大家, 因為要迎合大眾口味和意見, 可能會挺困難的~
現在Banner的詳情仍保密, 希望到時會給大家有一點驚喜 (?) XD
透露一點就是, 暫時材料已買好, 只欠未動手去做 XDDD

我曾為LUNA SEA前年的OND Live和它的Guitarist INORAN HK Live弄過Banner, 都是人手製作的~
我習慣了不去街外找公司印刷~ 雖然這樣不能做得更精美 (而且我完全是美術Art白痴 = =), 但總覺得更有心意, 而且真的付出過時間和心思!!

Banner到時會在Hall 1 (Arena) 外讓大家簽名寫Message!!
如果像LUNA SEA和INORAN那樣, 幸運地被官方Staff拍下Banner照片和簽名的情況, 那就更好了 (爆)

若16/1真的加場的話, Banner兩天都會攤出來讓大家簽名~ 收集了兩天的簽名後, 最後才交給Staff!!
因為我與朋友坐得很散, 無法在場內拉Banner, 而且Asia Expo很嚴似的, 拉Banner極可能會被禁止, 所以只打算在17/1的Live後交給Staff~

我知道內地也有Fans製作Banner, 大概知道有北京和上海, 希望香港的X Fans們不要輸給他們!!! 我和朋友會努力去做, 到時請大家努力去簽名吧!!! ^_^

謝謝各位!!
到時AsiaWorld-Expo見了~~
OND and inoran live既banner有無相睇下?
大家樂職員 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 08:48 AM   #264
rider
Ultimate Gamer
MR.X

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDgafrider
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
有野送
冇水都心郁郁添
禮品很吸引
rider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 09:06 AM   #265
namco701
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
今次我真係唔想排 (因為我搏緊年尾bonus)
有冇人幫我買張飛?
namco701 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 09:41 AM   #266
namco701

同埋大家有冇睇佢個換領terms

講野1999
舊 01-06-09, 09:42 AM   #267
rider
MR.X

引用:
作者: namco701 查看文章
同埋大家有冇睇佢個換領terms

講野1999
你話換禮品?
你睇唔明咩?
舊 01-06-09, 10:07 AM   #268
EXTASY

註冊日期: Jan 2003
始終都係確定到加場,仲要咁趕住賣飛...
今次去唔到排隊...真係要上網加電話試運?

換野嗰度我都有啲唔明呀,係買兩日一定有得換定係買兩日先至有機會有得換?
EXTASY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 10:11 AM   #269
rider
MR.X

引用:
作者: EXTASY 查看文章
始終都係確定到加場,仲要咁趕住賣飛...
今次去唔到排隊...真係要上網加電話試運?

換野嗰度我都有啲唔明呀,係買兩日一定有得換定係買兩日先至有機會有得換?
後者
基本上當日換倒卷就實有禮品,唔洗抽唔洗盛
舊 01-06-09, 10:21 AM   #270
mike23
Insane Gamer
窮人

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDcMikec23
睇你17號幾點排換禮品劵啫,唔知名額幾多...
睇唔睇多場好呢 睇又唔知睇幾錢好...
mike23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 10:38 AM   #271
Ayumania
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
X PHONE個外型... 好有個性
反正都似係國貨+ X JAPAN LOGO, 要部MP3 PLAYER當留念好了

不過唔知有幾多部送...

此篇文章於 01-06-09 10:49 AM 被 Ayumania 編輯。
Ayumania 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 11:06 AM   #272
rider
MR.X

今日生果報A1 頭版,X JAPAN 加場 (A1 的小上版)

此篇文章於 01-06-09 11:15 AM 被 rider 編輯。
舊 01-06-09, 11:10 AM   #273
EXTASY

註冊日期: Jan 2003
係喎...之前我記得好似話world tour個title叫咩END OUR PAIN...點解又變番破壊の夜...佢咁樣我真係會好驚佢暈嫁XD
EXTASY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-09, 11:28 AM   #274
rider
MR.X

cnlive 勁好死,send 左第一封E-mail 比我提我加場,聽日開始賣飛
仲以為有Jetso
舊 01-06-09, 12:08 PM   #275
namco701

我唔得閒買飛呀

去排既話我d bonus點呀

我呢度要計出席率架

此篇文章於 01-06-09 12:13 PM 被 namco701 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 10:48 PM

手機版 | APP版