Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-01-16, 10:24 AM   #576
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: LR猫 查看文章
但係睇完24話之後話比你知你睇緊嘅都其實係序章咁囉...
故事係咁飛TIM 但佢完個位算係咁啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 01:54 PM   #577
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
劇透劇透 忍唔住要劇透 蕾姆派定EMT派最好不要入黎

WEB版小說既斷章(IF)有講
兩人真的私奔了
從此再沒有刻意提到大屋的事
9年後,兩人在卡拉拉奇生活,還生了一仔一女,過著超閃幸福生活
廢昴總算成為一個男人擔起頭家,而得閑時更會一家人去街上放閃光彈
當初到卡拉拉奇時,蕾姆擔心昴會走,所以女鬼硬上廢柴,希望用孩子來留下昴
想問吓,依個斷章if,可以響邊度搵到黎睇呀??
大約係web版既第幾章出現架???
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 02:00 PM   #578
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問吓,依個斷章if,可以響邊度搵到黎睇呀??
大約係web版既第幾章出現架???
全部都可以係成為小說家(日文)個網找到
當然是第三章出

佢出果個位其實好好,剛好講咗如果當然選擇私奔後會發生乜事,然後再入翻正章時有種從地獄抛上天堂再掉落地獄的感覺

舊 08-01-16, 02:19 PM   #579
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
全部都可以係成為小說家(日文)個網找到
當然是第三章出

佢出果個位其實好好,剛好講咗如果當然選擇私奔後會發生乜事,然後再入翻正章時有種從地獄抛上天堂再掉落地獄的感覺
搵到了web番外 リゼロEX『鬼も幸福も』
但我依家先岩岩開始睇第一本小說
睇返D Title,依家動畫版已經講到第6本小說??!??!
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 03:48 PM   #580
RPG之鬼

引用:
作者: rinxlun 查看文章
搵到了web番外 リゼロEX『鬼も幸福も』
但我依家先岩岩開始睇第一本小說
睇返D Title,依家動畫版已經講到第6本小說??!??!
下集應該完6入7
不過要第9冊先完第三章

舊 08-01-16, 06:12 PM   #581
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
一見鐘情的人(エミリア)>>>>對你死心塌地,無私奉獻的人(レム)
有人性都唔會咁樣選擇
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 06:51 PM   #582
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 十一月 查看文章
一見鐘情的人(エミリア)>>>>對你死心塌地,無私奉獻的人(レム)
有人性都唔會咁樣選擇
其實
掃把佬其實仲有野未同レム講出黎

我覺得掃把佬講出黎係重視レム先直接講出黎,如果唔係就對レム太失禮!

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 07:09 PM   #583
細路翔
The One

引用:
有人性都唔會咁樣選擇
其實我真係好懷疑閣下睇左d乜

蕾姆都講明左自己鐘意既係為左EMT走去送死十幾次既486
486呃自己係依個時候選蕾姆既話反而係唔尊重

其實蕾姆一D都唔係無私奉獻,佢只係為左自己理想像將486趕上絕路

如果唔係486有得無限LOOP,你幫佢上完精神BUFF同要佢去送死無分別

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 07:20 PM   #584
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 細路翔 查看文章

講係咁講啫,你估レム唔想昂選擇自己?

唔係要呃。
老實講,如果係我的話,エミリア那種只係由一見鐘鍾情而開始的所謂鍾意,根本不值得一提。
人非草木,面住一個咁樣為自己的人,除非我已經同前者確認了相愛,否則我我心一定會去了レム度囉
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 07:57 PM   #585
RPG之鬼

引用:

講係咁講啫,你估レム唔想昂選擇自己?

唔係要呃。
老實講,如果係我的話,エミリア那種只係由一見鐘鍾情而開始的所謂鍾意,根本不值得一提。
人非草木,面住一個咁樣為自己的人,除非我已經同前者確認了相愛,否則我我心一定會去了レム度囉
劇透一下
在依家個時間來說,昴對莉雅應不應該說是愛情都成問題(所以說是喜歡,日文真可惡),但點解佢咁執著於第一次救佢果件事呢?
蕾姆果種有啲似昴的情況,係依家因為多描寫蕾姆,所以會知道佢喜歡昴的原因,那麼昴本身喜歡莉雅的原因就只是得第一件事情?依家大家就是看到這些,所以被人說昴的喜歡有問題都十分正常。

舊 08-01-16, 08:29 PM   #586
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
又路過......

未聽過妻不如妾,妾不如X,X不如偷,偷不如偷不著。

男人一般係冇女人理性,有份天真,鐘意追求夢想嘛。何況有一個已經係 sure thing 既話,又點會唔貪心去追求夢想呢。

一般黎講 only ......
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 08:39 PM   #587
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
昂真係痴痴地,成日明明自己無能力,又要去送死,又要迫人一齊去死,唔同佢去又罵人,終於全世界都為佢而地,開心啦
白鯨點解KO左人會失去左存在?
帕帕知道昂身上既事?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 08:49 PM   #588
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
18話序章……
得返6集不如入IF線完左佢啦,EMT D貨無得救的啦。

舊 08-01-16, 08:50 PM   #589
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
18話序章……
冇得玩齊人結局?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 09:19 PM   #590
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 尼路 查看文章
18話序章……
仲有7集,25話完.............

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 10:13 PM   #591
Samng
Game Master

註冊日期: Apr 2002
如果這是套不人気的作品今集就可以成為腰斬既結局
想不到用哂成集儲氣

雖然第七卷完比較完整,不過做埋第八卷下季就會令人更期待

舊 08-01-16, 11:16 PM   #592
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
成集D對白都好有意思, 發卡果下笑左

話有大把時間但浪費左 果part, 點解影返未去異世界前?

舊 08-01-16, 11:26 PM   #593
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Gallardo 查看文章
成集D對白都好有意思, 發卡果下笑左

話有大把時間但浪費左 果part, 點解影返未去異世界前?
因為浪費自由時間,最多既係 招喚異世界前。

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 11:44 PM   #594
zero22

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
昂真係痴痴地,成日明明自己無能力,又要去送死,又要迫人一齊去死,唔同佢去又罵人,終於全世界都為佢而地,開心啦
白鯨點解KO左人會失去左存在?
帕帕知道昂身上既事?
其實昂 D行為都好正常 作者想突顯出佢係個普通人
普通人仲會有D事而情緒失控既 而且佢睇到D FD死哂
通常觀眾 諗到比主角更好方法解件事 會問點唔咁做之類
因為旁觀者睇一件事仲睇得清晰D(好似捉棋) 旁觀會快D諗到好棋
但自己捉果陣 有時會行錯棋 昂本身IQ唔高 行錯棋都好正常
因為作者唔係想寫 高智商主角
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-16, 11:51 PM   #595
Gallardo
最強(最凶)アイドル

引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
因為浪費自由時間,最多既係 招喚異世界前。
當時又冇預知能力, 咁點算浪費

舊 08-02-16, 12:00 AM   #596
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
當時又冇預知能力, 咁點算浪費
因為現時點太無力吧,
不過就算比佢在日本努力過都唔會有咩分別, 除非係練到變光頭(?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 12:09 AM   #597
zero22

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: axe1292 查看文章
因為現時點太無力吧,
不過就算比佢在日本努力過都唔會有咩分別, 除非係練到變光頭(?
果段自由時間 似係作者想同青少年講
平日無所事事 只係打機 睇動漫畫 浪費人生之類掛
zero22 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 12:26 AM   #598
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
其實....係昴(音牡)唔係昂

舊 08-02-16, 12:38 AM   #599
Gallardo
最強(最凶)アイドル

再睇返果part, 可能只係情緒發洩 (非理智)

舊 08-02-16, 06:37 AM   #600
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
再睇返果part, 可能只係情緒發洩 (非理智)
廢青抱怨 time
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 《玩轉三周1/2》23/07/12 逢一至五 22:30~23:00 共15集 stinkychan08 Neo Entertainment TREND 17 08-10-12 01:34 AM
Megazone 23 (メガゾーン23 青いガーランド) steve 電視遊戲討論版 14 08-29-07 02:22 PM
[TVB]無線人氣節目2007 今晚23:00~23:45 Busconcamp Neo Entertainment TREND 79 11-29-06 11:24 PM
男 子 殺 蚊 變 殺 人   蒙 冤 23 年 IamO ~清談館~ 27 08-02-06 09:32 PM
BASTARD 23 6402oen 日本動漫畫討論版 14 04-29-04 09:50 PM

現在的時間是 05:33 PM

手機版 | APP版