Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-04, 11:53 PM   #1
子母機合體啦
Insane Gamer
太空保衛者去左邊﹖

註冊日期: Apr 2004
[資料分享]日本玩具店

應該無OFF掛﹖係其他FORUM POST左。無理由五益大家0架﹖
(有問題請KOG哥哥幫我搬下啦﹗ )

其實我一年都會去日本倆三次。希望大家打算去的可以參考一下啦﹗
有人可以幫手補充就最好不過啦﹗其實好多店我都係跟HOBBY/電擊溫。
我五會講百貨公司。行下就算啦﹗
5*為最高分﹔但有個人喜好(有D字為同音字。。。)

東京
1)新宿西口電器界-[YELLOW SUBMARINE]***
- 旦﹐人型﹐卡﹐較新的ANIMATE物品。
2)原宿表參道-[KIDDYLAND]*
- 兒童玩具為主。
3)SHIBUYA/PARCO4對面BEAM地庫[MANDARAKE]*****
- 聖地一個﹔必到﹗二手0野為主。玩具﹐漫畫﹐同人誌﹐等。
4)中野BROADWAY看見附手電梯上2/3/F*****
- 一個好似皆旺的地方。有[MANDARAKE]+很多玩具店。五去等於無去過日本。
5)上野阿美橫叮旁一家(一座﹗)玩具店B1-4/F***
- 每一層買五同主題﹔GAME﹐模型﹐FIGURE﹐美國0野﹐等。
6)上野0101百貨旁邊條大街前行100M左右有個排放門口2/F[GOLDEN AGE]***
- 舊0野為主﹔但有新0野象SOUL_OF_CHOGOKIN等。
7)秋業原AZOBI對面上樓有好幾間玩具店****
- 一層有2間鋪﹔[YELLOW SUBMARINE]+好幾間其他。好多0野買同0弟。
8)池袋TOKYOHANDS再過馬路[ANIMATE]**(好過去秋業原的ANIMATE)
- 漫畫有關﹐有旦賣
9)下北擇/巢鴨有幾間賣舊0野﹔但難溫。不見議。徐非真係溫舊TOY。***

大版
1)松戶站對面[BANDAI MUSEUM萬代館]***
- GUNDAM死忠必到﹔有一個GUNDAM MUSEUM/SHOP/CAFE(大魔可樂﹖)
2)RINKU TOWN站(機場前一個)[BANDAI OUTLET]****
- 新玩具都有7-9折﹔以前買過套紅藍復刻衛基利/巨靈神7算再7折。平到嘔﹗
3)心齋橋地下街左邊頭有一間玩具店**
- D0野都幾平﹔五炒。旦多。
4)道頓屈賣蟹店右邊大約10M有一間玩具店**
- D0野都幾平﹔五炒。旦多。
5) 難波CITY2/F有一間店**
- 新舊0野﹐旦都有。
6) 難波電器街附近*****
- [YELLOW SUBMARINE]1/2/3號店同上
- [旦OUTLET]旦多到無人有。
- [MANDARAKE]同上
- [小憎]買舊0野為主﹔龍珠﹐SIC﹐TF﹐等。但五平。(要小心溫)
- [SOFTMAP7/F]D人放0野地方﹔新玩具都有95折。
- 幾家小店買旦。
7)梅田[MANDARAKE]係果條有好多K放題的步行街。街口離站5分鐘。街口行2/3到左邊上樓。出站後不要向好多天橋果邊行。***
- 同上﹔舊0野。

打到嘔﹗希望有用啦﹗ :o

怪C不作聲﹔繼續搖。。。
﹕“先生你五駛搖0窩。”
怪C回頭望。。。
﹕“個款0米印左係盒面。你想要邊款﹖”
怪C放低盒蛋﹔慢步步出門口。。。

此篇文章於 05-10-04 01:18 PM 被 子母機合體啦 編輯。
子母機合體啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 12:34 AM   #2
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
謝分享~

年底或黎緊新年計劃全家再去日本~
希望呢d資料到時有用!

不過同屋企人去實要跟團
唔知上述有幾多地方有機會去到~以前跟團經驗 黎睇得原宿新宿心齋橋池袋
點解好似無團可以去秋葉原架...(記得以前要去就要放棄去disneyland)

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 12:36 AM   #3
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
disneyland可以唔駛去

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 12:44 AM   #4
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: mike^2又名館主
disneyland可以唔駛去
但係我覺得Disneyland好好玩wo...

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 01:25 AM   #5
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: Hitomi
但係我覺得Disneyland好好玩wo...
大版個UNIVERSAL STUDIO D 機動4D影院好好玩0架﹗
尤其係新果個SPIDERMAN。。。帶定機上個嘔吐袋去。。。

怪C回頭望。。。
舊 05-02-04, 01:36 AM   #6
God Gundam
Game Master
究極之神高達

註冊日期: Jan 2003
3)SHIBUYA/PARCO4對面BEAM地庫[MANDARAKE]*****
同人誌多唔多

舊 05-02-04, 01:50 AM   #7
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: Shinning Gundam
同人誌多唔多
多道嘔。。。呢間0野出名多呢家0野。。。另加一大堆ACETATE。。。

怪C回頭望。。。
舊 05-02-04, 01:59 AM   #8
God Gundam
Game Master
究極之神高達

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 子母機合體啦
多道嘔。。。呢間0野出名多呢家0野。。。另加一大堆ACETATE。。。
再問多一個無知問題,可唔可以揭黎睇 :bface:

舊 05-02-04, 02:01 AM   #9
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: Shinning Gundam
再問多一個無知問題,可唔可以揭黎睇 :bface:
果度五係AM/PM便利店。。。 :o13:

怪C回頭望。。。
舊 05-02-04, 02:08 AM   #10
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
遲d加落"地址集中營~~"............
e d topic唔置頂,到時要搵好煩................

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 08:04 AM   #11
chandler
God of Gamer
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
2)RINKU TOWN站(機場前一個)[BANDAI OUTLET]****
- 新玩具都有7-9折﹔以前買過套紅藍復刻衛基利/巨靈神7算再7折。平到嘔﹗

呢個對我黎講最吸引

the next time i'm there i'll be in osaka

thx for the information

不過去東京我都係主要買衫褲鞋為主,因為香港好多款都冇,玩具就因為exchange rate關係其實香港已經夠哂平

係呢,有冇仙台既資料?

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.

此篇文章於 05-02-04 08:07 AM 被 chandler 編輯。
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 12:27 PM   #12
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: chandler

呢個對我黎講最吸引

the next time i'm there i'll be in osaka

thx for the information

不過去東京我都係主要買衫褲鞋為主,因為香港好多款都冇,玩具就因為exchange rate關係其實香港已經夠哂平

係呢,有冇仙台既資料?
我只去東京同大版﹔仙台既資料等你追加。。。
(RINKU TOWN 有半個九龍公園0甘大。買外國/日本衫的FACTORY OUTLET。去吧﹗)

怪C回頭望。。。
舊 05-02-04, 12:32 PM   #13
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

其實去秋葉原"洗樓"
足夠你行兩日

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 05-02-04, 12:37 PM   #14
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
其實去秋葉原"洗樓"
足夠你行兩日
其實條主街後面都有好多好0野。但好難講得明。秋葉原係一個[玩具礦]﹔要慢漫溫﹗
新開左間[MANDARAKE]五記得講。。。對呢條CHAIN有興趣可以去0弟下。
www.mandarake.co.jp

怪C回頭望。。。
舊 05-02-04, 12:40 PM   #15
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

[QUOTE=子母機合體啦]其實條主街後面都有好多好0野。但好難講得明。秋葉原係一個[玩具礦]﹔要慢漫溫﹗
秋葉原新(未夠一年)開左間[MANDARAKE]五記得講。。。買過SRW(SD)PART1$40﹔HK炒到$140。。。對呢條CHAIN有興趣可以去0弟下。www.mandarake.co.jp

怪C回頭望。。。
舊 05-02-04, 12:40 PM   #16
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 子母機合體啦
其實條主街後面都有好多好0野。但好難講得明。秋葉原係一個[玩具礦]﹔要慢漫溫﹗
新開左間[MANDARAKE]五記得講。。。對呢條CHAIN有興趣可以去0弟下。
www.mandarake.co.jp
呢間以二手野出名
有時好彩會遇到D好平的珍品

舊 05-02-04, 02:39 PM   #17
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
可能打算六月尾去下jp
謝謝情報>o<

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-04, 11:27 PM   #18
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

我我個fan話以上是"多野但價高既地方"

舊 05-03-04, 12:38 AM   #19
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
我我個fan話以上是"多野但價高既地方"
價平去淺草。。。但我五係老闆。。。費事扮0野去騙財騙貨啦。。。
(未試過。。。下次。。。 )

怪C回頭望。。。
舊 05-03-04, 01:35 AM   #20
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
全部無去過.......
唔夠膽自己搭地鐵,一陣搭左"直通車"會好恐怖
曾經見過酒店門口有,點知俾人拉左去新宿打機(去新宿打機......=.="佢叫我去左之後話兒童不宜)

舊 05-03-04, 10:33 AM   #21
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
OT: 有冇版友諗過拍人去日本?

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-04, 11:36 AM   #22
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
引用:
其實去秋葉原"洗樓"
足夠你行兩日
同意,每次去親個到,前後加埋要三日先夠我行晒

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 12:18 AM   #23
chiwai107
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
how to go?

- 一個好似皆旺的地方。有[MANDARAKE]+很多玩具店。五去等於無去過日本。

please reply!!
thanks!!
chiwai107 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-04, 02:51 AM   #24
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: chiwai107
how to go?

please reply!!
thanks!!
我盡人事啦﹗ 0弟LINK啦﹗我POST五到圖0架。
http://www.mandarake.co.jp/english/shop/sby.html
http://www.mandarake.co.jp/english/shop/nkn.html

怪C回頭望。。。
舊 05-08-04, 02:54 AM   #25
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
OT: 有冇版友諗過拍人去日本?
另一邊FORUM班友叫我帶隊。已家都五知有無0甘多人真係會去。有機會一班[玩]友一齊去都幾過癮﹗

怪C回頭望。。。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:41 AM

手機版 | APP版