Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-14-17, 04:49 PM   #101
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Lamsze 查看文章
噴射完等瑪娜回復,有EN回復?
呢套打鬥造得唔錯,不過因為用現實動畫D機械人,所以D武器裝備都似見過,電鞭又諗起Z高達
可惜好似唔會有敵對角色,亦無蒼穹果D為生存而戰,戰鬥上無感情既推動,係用機械人既愛補救
早幾集動畫也說過了

這世界的機械人動力來源是
機械心臟吸空氣中的粒子
做出能源

普通心臟生產能量一定沒有消耗快

解決方法就是
機械人的肉
是可以保存能源
先充滿電先去打

機戰的話
就是肉=En棒(標準是100)
機有特殊能力En回復(極小)
所有技都是en消費
就連格鬥都要en扣10

-----------------------
鬼神號的心臟是特制品(希有原材料加3個月時精製,加要主角保養)
所以回復比消耗更快(即無限en)

敵人方那邊就用 超頻過負荷方法增加EN回復(中)
但代價就是心臟會很快壞

後邊就是機械人大戰

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 05:46 PM   #102
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
有一點我覺得好奇怪。
主角整部咁勁的機俾自己,連王室成員的專用機都比唔上佢那部,咁唔會有人眼紅咩?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 07:41 PM   #103
pet3
The One

引用:
作者: 十一月 查看文章
有一點我覺得好奇怪。
主角整部咁勁的機俾自己,連王室成員的專用機都比唔上佢那部,咁唔會有人眼紅咩?
佢部專用機要直接控制先用到
比其他人用都無用

而且他精忠報國(國放資源比佢任玩)
根本唔會造反
做到新量產機又會立即比自己人用
係唔係最勁都無所謂啦(有頭五名勁機優先權算好啦)

反正其他地方仲用緊吉姆1(狙擊)
比盡先吉姆2

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 08-14-17, 08:00 PM   #104
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
真的不是單單做好一件東西就可以,還需要不斷修正才能有完好的成品

兩爺孫也很強啊,比起國家政務上戰場更適合他們吧

金獅和銀虎也挻有型呢

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 08:27 PM   #105
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
一起去"故鄉",是那裡?

最後出場冇乜著衫果件係 "公主" ? 把聲咁 .....

此篇文章於 08-14-17 08:42 PM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-17, 08:57 PM   #106
pet3
The One

引用:
作者: shooter 查看文章
一起去"故鄉",是那裡?

最後出場冇乜著衫果件係 "公主" ? 把聲咁 .....
鄉是另一個族人(精靈族?)的特別自治地區
國王提供完全生活物資
鄉人就負責做機械心臟

果件唔係公主
是那族人的王(老太婆)

這族人可以生活幾百年(又好像千幾年)

FGO 目標預算
舊 08-14-17, 09:40 PM   #107
shooter
Game Master

其它國的 "心臟" 是自製的,還都是由 鄉人 負責提供?

咁,自已國家唔識做心臟,一開始就冇動力系統,點識構思做 robot ?
舊 08-14-17, 09:55 PM   #108
pet3
The One

引用:
其它國的 "心臟" 是自製的,還都是由 鄉人 負責提供?

咁,自已國家唔識做心臟,一開始就冇動力系統,點識構思做 robot ?
都是精靈族的其他分支
因為做心臟要
真的要看嗎?
要對某魔石直接使用魔力把術式超精密地刻入魔石中
能直接使用魔力的
只有魔獸和精靈族
所以過去咁耐有人挑戰過都是失敗

主角能做到是第一代的細甲(無輔助系統,直接控制)
但也做了接近半年(期間完全無做新機械人,快崩潰了XD)

FGO 目標預算
舊 08-14-17, 10:40 PM   #109
shooter
Game Master

鬼神號的心臟是特制品 (希有原材料加3個月時精製,加要主角保養) <= 鄉人造的吧,但誰 Design?

敵人方那邊就用 超頻過負荷方法增加EN回復(中) <= 鄉人造的吧,但誰 Design?
舊 08-14-17, 11:03 PM   #110
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:

敵人方那邊就用 超頻過負荷方法增加EN回復(中) <= 鄉人造的吧,但誰 Design?
應該超頻唔洗特製心臟?
另外之前唔記得邊位師兄講過其他國家都有各自的技術 連主角都要偷師
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 01:10 AM   #111
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: axe1292 查看文章
應該超頻唔洗特製心臟?
另外之前唔記得邊位師兄講過其他國家都有各自的技術 連主角都要偷師
甘主角為左用其他國家既技術整機要叛國都好合理喎
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 01:40 AM   #112
十一月
Game Master

引用:
甘主角為左用其他國家既技術整機要叛國都好合理喎
我諗主角唔會咁忘恩負義吧.....
想要技術,最多派間諜去偷
舊 08-15-17, 01:47 AM   #113
pet3
The One

引用:
鬼神號的心臟是特制品 (希有原材料加3個月時精製,加要主角保養) <= 鄉人造的吧,但誰 Design?

鬼神的當然是主角做
材料是兩隻超強魔獸的心臟+魔銀(正式學名忘了)做機械心臟

超頻過負荷用普通心臟就得
唔洗保養 用到壞就安過第二個

普通心臟是用石頭+魔銀

FGO 目標預算
舊 08-15-17, 01:53 AM   #114
pet3
The One

引用:
作者: axe1292 查看文章
應該超頻唔洗特製心臟?
他真的是偷
方法和壞人一樣

搶部機回去自己研究

光明正大地搶.....
用大炮指住戰艦控制室,大聲說我很想要~(我數三聲

主角之前只識我們現實這種飛行原理
就是不斷噴射(風魔法)用反推動力就可以飛嘛
但敵人(精靈族)做出反重力漂浮型飛船
所以他根本不懂...就去搶了

學習超頻過負荷的方法就是打爆(打要害,無力化)所有敵機之後
全部拾回去玩

就像你玩SD高達 GEN
但完全唔要exp
全部捉回去咁玩

FGO 目標預算

此篇文章於 08-15-17 02:03 AM 被 pet3 編輯。
舊 08-15-17, 11:10 AM   #115
十一月
Game Master

越睇越覺得主角的國家最終會成為世界霸權國
舊 08-15-17, 05:42 PM   #116
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: pet3 查看文章
..略...
呢PART真係經典
果個戰場橫跨幾大,全部歸佢所有

之後都唔知可以設計、合成到咩怪物出黎

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 06:56 PM   #117
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我比較想吐糟過左咁耐做乜主角重係正太樣

舊 08-15-17, 09:48 PM   #118
pet3
The One

引用:
作者: 尼路 查看文章
我比較想吐糟過左咁耐做乜主角重係正太樣
給你一點提示
女主角十分喜歡可愛的東西
女主角說過希望男主角不要再長大
最後女主角負責男主角飲食

FGO 目標預算
舊 08-15-17, 11:17 PM   #119
十一月
Game Master

樓上講真?
舊 08-15-17, 11:45 PM   #120
pet3
The One

引用:
作者: 十一月 查看文章
樓上講真?
那三項都是小說有做出的

三件事是分別好平常的講出
1.抱著時說我不要你再長大 ,永遠保持小小的就好了

2.可愛控 一直有表現出來

3.我是你的秘書(+生活助理+抱抱專員),當然要負責你的身體健康和飲食

看著美人媽媽和高大的爸爸
就算只遺傳媽媽都無理由細細粒嘛
結合推論就是.....果然成長期時的飲食好重要吧?

FGO 目標預算

此篇文章於 08-15-17 11:47 PM 被 pet3 編輯。
舊 08-16-17, 08:53 AM   #121
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
噴射完等瑪娜回復,有EN回復?
呢套打鬥造得唔錯,不過因為用現實動畫D機械人,所以D武器裝備都似見過,電鞭又諗起Z高達
可惜好似唔會有敵對角色,亦無蒼穹果D為生存而戰,戰鬥上無感情既推動,係用機械人愛補救
係用機械人愛補救+1
睇開發真係好悶
明明有幾個國國家又唔攪多d國與國衝突
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 09:39 AM   #122
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
那三項都是小說有做出的

三件事是分別好平常的講出
1.抱著時說我不要你再長大 ,永遠保持小小的就好了

2.可愛控 一直有表現出來

3.我是你的秘書(+生活助理+抱抱專員),當然要負責你的身體健康和飲食

…突然變成恐怖小說

舊 08-16-17, 11:11 AM   #123
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
但可愛的就不能ooxx了不是嗎?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 12:39 PM   #124
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…突然變成恐怖小說
咁正太對機人嘅愛同女主對正太嘅愛都係咁上下啫
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 12:54 PM   #125
十一月
Game Master

引用:
但其實會唔會係主角自己的責任?
睇番開頭,佢未認識女主角時,已經為了將來造機人而搏命睇書學習。可能根本係佢自己成日廢寢忘餐而影響了成長。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
無限∞ナイツ - 得好少角有得進化 Sito 手機平板遊戲討論版 92 03-14-15 10:23 AM
マジック&カノン Magic & Cannon │ 3D RPG GreenTea 手機平板遊戲討論版 6 10-11-13 08:55 PM
[漫畫] 杉崎ゆきる 新作「1001(ナイツ)」連載中 money 日本動漫畫討論版 7 10-20-12 04:00 PM
[文章] It's About Light KKH 照相館 0 10-19-07 11:50 PM
USB light Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 1 06-04-05 01:14 PM

現在的時間是 07:33 PM

手機版 | APP版