Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-29-08, 03:29 AM   #26
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Middle 查看文章
就算沒有一見鍾情,但喜歡上一個人卻是無道理可尋的事嘛......
情況是,有些朋友出來聚會時會喜歡帶另一半的,
那麼大家聚頭時,不就多了相處的機會嗎? 之後,感情再累積...... etc.,
之後......

P.S. 關羽就是不窺別人的妻,好似 ~ ~
就係因為咁....所以盡量唔好同朋友0既另一半溝通咁多...
沒有簡單的交談就唔會有深入的了解...
(當然d人鍾意朋友另一半最先出於係朋友的另一半型/靚 )

"既然沒有結果...就最好不要開始..."...
當然有冇結果無人會預料到...但係應該會預料到對朋友的另一半發生左感情後要面對0既困境....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 04:26 AM   #27
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
唔會都未試過... 唔想無左個朋友... 甚至身邊其他朋友...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 06:20 AM   #28
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
星爺話齋, 一街都係女, 遍地都黃金...
其實都仲有好多選擇, 唔駛一定要揀 FRIEND 果個O既. 不過我認定某人係阿嫂, 就唔會幻想.

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 09:53 AM   #29
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
朋友既另一半呢
有D人會將可以追同唔可以追嘅人分得好清
如果連朋友都唔會追,又點會追朋友嘅另一半?

因為我都係E種人

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown

此篇文章於 06-29-08 09:55 AM 被 lumune 編輯。
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 01:28 PM   #30
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
從來冇試過.........

調返轉我鍾意過的男仔鍾意我d朋友就有.........

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 01:37 PM   #31
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 魚伕 查看文章
就係因為咁....所以盡量唔好同朋友0既另一半溝通咁多...
沒有簡單的交談就唔會有深入的了解...
(當然d人鍾意朋友另一半最先出於係朋友的另一半型/靚 )

"既然沒有結果...就最好不要開始..."...
當然有冇結果無人會預料到...但係應該會預料到對朋友的另一半發生左感情後要面對0既困境....
忽然想起,咁樣同朋友o既另一半相處(止於禮、淡如水),
其實可能都係要將自己o既感覺壓抑住......

唔知有無人睇過電影「Love Actually」?
裡面有一個故事係講,自己鍾意左朋友o既老婆,個故事好得

引用:
作者: t-cup 查看文章
星爺話齋, 一街都係女, 遍地都黃金...
其實都仲有好多選擇, 唔駛一定要揀 FRIEND 果個O既. 不過我認定某人係阿嫂, 就唔會幻想.
係一街女性,但鍾意左邊個,
又未必真係到自己選擇啵......
理智上設定左對方係阿嫂,但感覺上唔係另一回事嗎?

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
從來冇試過.........

調返轉我鍾意過的男仔鍾意我d朋友就有.........
咁你朋友知唔知你鍾意果個男仔、後來又有無同個男仔一齊?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 01:39 PM   #32
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

我朋友知架, 不過我係以前鍾意過遮
男仔追我fd果陣 我已經唔鍾意
最後冇一齊啦 我fd好多人追架 個男仔只係一筒牙籤裡面的其中1條

舊 06-29-08, 01:41 PM   #33
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:

你沒有辦法阻止鳥從你頭上飛過,但你可以阻止鳥在你頭上築巢。

--馬丁路德--

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 01:49 PM   #34
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
我朋友知架, 不過我係以前鍾意過遮
男仔追我fd果陣 我已經唔鍾意
最後冇一齊啦 我fd好多人追架 個男仔只係一筒牙籤裡面的其中1條
如果你friend 都鍾意個男仔,你會唔會覺得佢衰呢?

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
你沒有辦法阻止鳥從你頭上飛過,但你可以阻止鳥在你頭上築巢。

--馬丁路德--
[off]
你沒有辦法阻止金錢從銀包裡流走,但你可以阻止金錢在你手中亂fing?

--中間路德-- [/off]

舊 06-29-08, 02:19 PM   #35
CCC
Junior Member

註冊日期: Jun 2008
撬朋友個target算唔算?

算既以前有試過,

唔算既就無喇!
CCC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 02:23 PM   #36
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
如果你friend 都鍾意個男仔,你會唔會覺得佢衰呢?

[off]
你沒有辦法阻止金錢從銀包裡流走,但你可以阻止金錢在你手中亂fing?

--中間路德-- [/off]
no啦, 鍾意呢d感覺黎家嘛
就算同一時間鍾意同一人我都唔會怪佢

享度搞埋d爛gag呀你

舊 06-30-08, 12:07 AM   #37
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: CCC 查看文章
撬朋友個target算唔算?

算既以前有試過,

唔算既就無喇!
算,
之後有反臉嗎?

舊 06-30-08, 12:16 AM   #38
CCC

引用:
算,
之後有反臉嗎?
當時年紀少(兩三年前),覺得,佢鐘意果個男仔呀?無咩特別咋喎(我指個男仔),唔知一齊爭下會點呢?(但我其實唔會喜歡呢類男人的).....
我唔否認我係覺得好好玩,因為那個時候,未玩過爭男人呢樣野...
最後,我係有同個男仔一齊.
但原來果個男仔對我朋友係無意思.當時我在心裡面OH左一聲...

之後,有反呀,反晒呀,我至知道原來有些事情做出來是會傷害別人傷害自己的.
當然我同個男仔下場都唔係好啦!
但我為左同呢個朋友既關係好DOWN左一段時間..

WELL...我果陣好似就係岩岩識你果陣囉!!!!!
舊 06-30-08, 12:20 AM   #39
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
當時年紀少(兩三年前),覺得,佢鐘意果個男仔呀?無咩特別咋喎(我指個男仔),唔知一齊爭下會點呢?(但我其實唔會喜歡呢類男人的).....
我唔否認我係覺得好好玩,因為那個時候,未玩過爭男人呢樣野...
但原來果個男仔對我朋友係無意思.當時我在心裡面OH左一聲...

之後,有反呀,反晒呀,我至知道原來有些事情做出來是會傷害別人傷害自己的.
當然我同個男仔下場都唔係好啦!但我為左同呢個朋友既關係好DOWN左一段時間..

WELL...我果陣好似就係岩岩識你果陣囉!!!!!
自由戀愛都會有唔好既下場
人地本身又無拍緊拖...
嘩...如果係爭個拍緊拖既番來...咪
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 12:36 AM   #40
CCC

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
自由戀愛都會有唔好既下場
人地本身又無拍緊拖...
嘩...如果係爭個拍緊拖既番來...咪
呢d我都唔敢做呀!
如果拍緊拖既都比你爭到,証明呢個人他日都會咁樣對返自己.
舊 06-30-08, 12:44 AM   #41
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
呢d我都唔敢做呀!
如果拍緊拖既都比你爭到,証明呢個人他日都會咁樣對返自己.
個個都咁認為,其實係無咩理據!

有d人夠無搶過人地另一半,但都會俾人背叛;況且,搶你估真係咁易?
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 01:05 AM   #42
CCC

引用:
作者: 鐵拳浪子 查看文章

有d人夠無搶過人地另一半,但都會俾人背叛;況且,搶你估真係咁易?
係架!無理據架!
不過硬係少d安全感囉!
舊 06-30-08, 01:08 AM   #43
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
係架!無理據架!
不過硬係少d安全感囉!
安全感好抽象架!

亦可隨時間事件加減,不過睇下你有無心行第一步搶人/被搶。
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 01:12 AM   #44
魚伕
Moderator

引用:

唔知有無人睇過電影「Love Actually」?
裡面有一個故事係講,自己鍾意左朋友o既老婆,個故事好得

當然有睇~呢套係個人最like0既愛情喜劇~

其實呢個故事拍出左最好的一面.....
男的終於可以鼓起勇氣說出對女的愛意....女的簡單的接受左那份愛....

收起左最惡劣0既三角關係會出現最悲慘的結局...
(三個最後都分左晒,無左最好的朋友,更甚的互相間充滿住憎恨....)...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 01:12 AM   #45
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
安全感好抽象架!

亦可隨時間事件加減,不過睇下你有無心行第一步搶人/被搶。
同意,
同埋好多時一啲人覺得對方會點點點, 會做乜嘢背叛行為, 會玩乜嘢手段.
其實因為本身自己就係會咁做....
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-08, 11:06 AM   #46
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
......
~___~

一時比較或好勝心作祟、之後就好難返轉頭......

引用:

嗯,其實真係無根據。
講到尾,咩都有可能,咩人都一樣會忽然變心/唔再變心

引用:
作者: 魚伕 查看文章
當然有睇~呢套係個人最like0既愛情喜劇~

其實呢個故事拍出左最好的一面.....
男的終於可以鼓起勇氣說出對女的愛意....女的簡單的接受左那份愛....

收起左最惡劣0既三角關係會出現最悲慘的結局...
(三個最後都分左晒,無左最好的朋友,更甚的互相間充滿住憎恨....)...
嗯,
最主要男主角都知足,enough enough ,
唔會因為只睇自己感覺、而去勉強追更多未必屬於自己o既幸福

舊 06-30-08, 12:42 PM   #47
蘿莉星人
Game Master
蘿莉向鬼畜魔人

註冊日期: Sep 2002
試過另一半既朋友追我,最後我都冇同另一半講返
我唔想佢連個兄弟都冇埋

另,有冇人試過中意左另一半既朋友?

舊 06-30-08, 01:59 PM   #48
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: 蘿莉星人 查看文章
試過另一半既朋友追我,最後我都冇同另一半講返
我唔想佢連個兄弟都冇埋

另,有冇人試過中意左另一半既朋友?
雖然唔係好想認......但曾經有一點.....一丁點.......為之心動過......

舊 06-30-08, 03:27 PM   #49
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
有句說話叫:女/男朋友都係人地既好
你地覺得呢

舊 06-30-08, 03:30 PM   #50