Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-23-08, 11:53 PM   #1
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

註冊日期: Oct 2004
到左唔同年齡層唔同的擇偶條件

無聊想討論下呢方面
記得以前二十出頭時好堅持自己只會鐘意學生妹
但而家年紀大左,真係發覺熟女幾好(我指蛇C曼,林加因 0個隻)
唔知過多十年又會點....唉
半熟蕃茄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 11:54 PM   #2
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
我相信我到死果刻都唔會變既條件係要唔好食煙

舊 06-23-08, 11:57 PM   #3
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
呢個好多人都自打過咀巴(包括小弟haha)
希望你成功
不過都係身家清白最要緊
舊 06-23-08, 11:58 PM   #4
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: frankieccc 查看文章
呢個好多人都自打過咀巴(包括小弟haha)
希望你成功
不過都係身家清白最要緊
唔係打唔打既問題, 係我頂唔倒煙味呢....
會喉龍痛.........一係就唔好響我出現範圍食

舊 06-23-08, 11:58 PM   #5
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
我諗起黃子華:

我以前只需要一個條件,
就係靚,靚就得架啦。
我知道我咁諗你好幼稚,
但當時我年紀小丫嘛,
唔知道原來身裁都好重要。

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:04 AM   #6
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
我諗起黃子華:

我以前只需要一個條件,
就係靚,靚就得架啦。
我知道我咁諗你好幼稚,
但當時我年紀小丫嘛,
唔知道原來身裁都好重要。
haha,不過你話我假都好,我真係從來都唔太重視身材,我反而好睇樣
舊 06-24-08, 12:04 AM   #7
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
其實有時睇返, 條件可能都只係自己set 唻玩自己——

樣靚、聲甜、夠高、比自己矮、文靜、健談、活潑、可愛、善解人意、不拘小節、細心、好學、識煮食、聽話、純品、玩得.......

搵到的話請去買六合彩?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:06 AM   #8
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: Middle 查看文章

樣靚、聲甜、夠高、比自己矮、文靜、健談、活潑、可愛、善解人意、不拘小節、細心、好學、識煮食、聽話、純品、玩得.......

搵到的話請去買六合彩?
乜咁矛盾又文靜又要健談同玩得?
到最後可能係完全相反

舊 06-24-08, 12:07 AM   #9
半熟蕃茄
Game Master
有朋自遠方來非姦即盜

引用:

搵到的話請去買六合彩?
以上...有一半都很滿足
反而好想聽下女仔揀男仔
舊 06-24-08, 12:11 AM   #10
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
haha,不過你話我假都好,我真係從來都唔太重視身材,我反而好睇樣
係啵, 我都係睇樣多過睇身材, 好講眼緣 =p

引用:
乜咁矛盾又文靜又要健談同玩得?
到最後可能係完全相反
就係d 條件成日都會變、所以先至話玩死自己;
條件set 太高有時盞搞到自己思想放唔開去識新朋友 ~ ~

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:18 AM   #11
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
skip
先恭喜情版復活!
其次講番正題,搵伴合眼緣o岩beat只係一個開始,行得耐唔耐始終都要經歷時間同人性o既磨練
<<<成功之母的過來人
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:25 AM   #12
圖騰製作中

引用:
反而好想聽下女仔揀男仔
請參考《搵老公》
(假設佢搵男朋友既目的係結婚為大前提下,可以參考一下的_

舊 06-24-08, 12:56 AM   #13
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
唔食煙係最大要求,樣唔駛太靚(女神、結衣之流),希望可以給我一種溫暖o既感覺

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 06:38 AM   #14
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
當你十幾果陣唔會諗住找過三十幾既伴侶吧.....所以有呢種諗法好正常

舊 06-24-08, 08:47 AM   #15
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

引用:
作者: Norm 查看文章
當你十幾果陣唔會諗住找過三十幾既伴侶吧.....所以有呢種諗法好正常
但三十幾歲時,都係諗住搵返十幾歲XD

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 09:28 AM   #16
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: GEESE 查看文章
但三十幾歲時,都係諗住搵返十幾歲XD
到四十幾都係想搵十幾、五十幾都係搵十幾。

男人擇偶條件好簡單咋!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 10:36 AM   #17
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
女仔揀男仔
性格:要夠Man 唔好娘娘腔 適當既大男人性格
要健談 鍾意動物和小朋友
事業唔駛話好勁 養到自己同我 仲有儲錢 去到旅行仔都OK架啦

舊 06-24-08, 10:45 AM   #18
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:

搵到的話請去買六合彩?
除左
夠高 識煮食 樣靚
其他都有

夠可愛就可以啦~

舊 06-24-08, 12:29 PM   #19
Cherrie
Junior Member
Cherrie

註冊日期: Jun 2008
引用:
反而好想聽下女仔揀男仔
我覺得很難特別定吧...
我自己就是, 覺得相處感覺自然, 又順眼
然後總有一些特質是讓你欣賞的這樣...

最重要係價值觀相似, 而且又溝通到呢~
Cherrie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 12:51 PM   #20
圖騰製作中

從男人和女人不同年齡段喜歡的對象來看,其實男人更專一:

■0-5歲的時候

女→媽媽。

男→媽媽。

■6-10歲的時候

女→不是討厭的男孩子就可以了!

男→可以陪我欺負女孩子的男孩。

■11-15歲的時候

女→十五六七八歲的大哥哥,千萬不要是同年紀那班野蠻人!

男→足球,籃球,網球,乒乓球……

■16-20歲的時候

女→我要十七八歲差不多年紀大家都稱贊的“大帥哥”!

男→女人,女人就可以了!

■21-25歲的時候

女→25-29歲的成熟男人,要有事業基礎,有品位,有才華……

男→20-24歲漂亮又有身材的女人。

■26-30歲的時候

女→仍是堅持要比自己年紀大的男人。

■30-40歲的時候

女→心靈契合的好男人。

男→20-24歲漂亮又有身材的女人

■40-50歲的時候

女→男人。

■50-60歲的時候

女→可與她終老的男人。

■70-80歲的時候

女→五六十歲時找到的那個男人,最好不需要自己照顧的。

■80-90歲的時候

女→比自己遲死的男人。

男→雖然我已經老花眼,看不清楚……但是我還是希望是20-24歲……

看來,男人確實比女人專一!

舊 06-24-08, 12:58 PM   #21
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
當鐘意一個人的時候原則都會放棄

我諗都無諗過自己會同個細自己幾年的男友拍拖~而且仲好穩定地拍了5年幾了

完全唔似自己性格

基於自己都就快3張野

所以我要心靈上同埋經濟上都可以給我安全感的伴侶

心靈上--> 定性~唔咁貪玩~唔好遼女仔...etc..

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 01:06 PM   #22
堂我流
Insane Gamer
-廚術-

註冊日期: Sep 2005
擇偶....for拍施,條件會彈性d. for 結婚,條件會嚴謹d.
引用:
作者: 管家婆 查看文章
-SKIP-
要健談 鍾意動物和小朋友
-SKIP-
如果個男生鍾意果D動物 係多過4隻腳ge....你點睇?

TESTING
堂我流 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 02:18 PM   #23
新堂愁一
男人三寶無樣有

有時當一個男性所有基本應有既有既時候, 又唔沙沙滾出去玩
身邊果個就會慢慢開始嫌你悶.............

舊 06-24-08, 02:44 PM   #24
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
唔同時間, 可能需要唔同o既o野

而且可能就算唔拍拖都好, 有某些特別的經驗或者做朋友時見到的優缺點, 會改變佐自己擇偶的想法. 十年後點就唔知, 不過人到咁上下, 可能某o的以前會堅持o既o野就無佐.

不過都係識朋友, 平常心便好. 擇偶, 小心選擇吧

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-08, 02:56 PM   #25
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用: