Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-28-23, 08:30 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
[D+]『天国大魔境』

怕同之前夏日時光播完都冇人討論??

日水管黃金週會播頭兩集...

講番套片仲係好多迷團,幾吸引繼續追

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-23, 06:41 AM   #2
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
一口氣追咗 9 話,節奏氣氛都好唔統一,尤其外面嗰對,有時玩暴力驚慄,又有時玩「錯摸」,有話仲玩大洋蔥;兩邊都有個謎盒 ( mystery box ),去到呢一話,牆入面嗰度真係好爆。雖然跳嚟跳去,外面嘅啲人物走馬燈,仲清楚跟到,魔女個編劇真係~~~

舊 06-01-23, 07:42 AM   #3
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
[閒聊] 天國大魔境個人解析 太扯了(更 大雷
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1680271609.A.691.html
提到不少伏筆,人物的關係。
強烈建議看了漫畫(最少要到 53 話)才看。
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-23, 03:03 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

又係無追開漫畫。一話比一話,都係《地獄樂》稍勝。呢度個末日世界似乎太輕鬆。

舊 06-04-23, 05:53 PM   #5
肉羊哩咖
griffin611

第十話暫時最好睇嘅一話:11 號呢條線由一個丑角變成有趣,而由佢引出嘅新角更加有趣,另一邊份量少咗,不過似乎係準備引爆點。

舊 06-12-23, 06:40 PM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
日D+放水管

https://www.youtube.com/watch?v=sO4hBxUOgCg

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-23, 05:11 PM   #7
肉羊哩咖
griffin611

第十二話:玩到好大,尤其魔境嗰 part,非常震撼,玩呢味,真係(以本人好有限嘅知識)好少見。

舊 06-20-23, 07:13 AM   #8
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-23, 09:24 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

有第二季係好,不過個結局,無乜高潮就爭啲。

舊 06-26-23, 12:42 PM   #10
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
有第二季係好,不過個結局,無乜高潮就爭啲。
高潮嘛,生理女有?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-23, 06:18 PM   #11
肉羊哩咖
griffin611

係,連仔都生埋添~~~

唔介意玩「猜謎」,但呢味嘢玩得好,好難,由 EVA 到 LOST 到 Severence 都幾難令人滿意。呢套未知,尤其個季尾話你知,搵咗成季,條友原來係賤人同搞緊啲衰嘢之外,好多謎都無解,連多少少線索都無畀就終了,冇乜滿足感咁啫。

舊 08-14-23, 11:16 PM   #12
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
係,連仔都生埋添~~~

唔介意玩「猜謎」,但呢味嘢玩得好,好難,由 EVA 到 LOST 到 Severence 都幾難令人滿意。呢套未知,尤其個季尾話你知,搵咗成季,條友原來係賤人同搞緊啲衰嘢之外,好多謎都無解,連多少少線索都無畀就終了,冇乜滿足感咁啫。
剛剛睇晒
我動畫黨原作睇左兩本漫畫後面未睇
睇完13好多線索了起碼大致知道發生緊乜事
清楚左時序後好理解左好多

希望漫畫中文版出書追番日版進度
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:07 AM

手機版 | APP版