Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 55 95 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 115  ... 最後
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
hitachi 09:49 AM 07-10-17
作者: 次期Cekehe:
差唔多啦,佢地既速度係比正常人快好多喎,
而家播放進度好明顯就係話緊俾我地呢D普通人聽,
佢地打一分鐘,大概就等於正常人打廿幾分鐘......
打都算可以理解
但係佢地都係用高速吹水?
qhxu 10:10 AM 07-10-17
萬能解,作品裡既時間概念唔跟現實
gingq7 11:11 AM 07-11-17
其實已比我想像中快, 開打第2集就已經一個宇宙收工

而且難得地有真正的群戰, 雖然對面係雜魚...
次期Cekehe 11:55 AM 07-16-17
期待下集,吉連似乎會對上女版博羅連......
exiazero 04:24 PM 07-16-17
作者: qhxu:
萬能解,作品裡既時間概念唔跟現實
對比以前30集5分鐘
現在3集5分鐘算好
現在第7字宙擊落數最多
無限.....真係唔讚得
次期Cekehe 08:52 PM 07-16-17
作者: exiazero:
無限.....真係唔讚得
佢招百倍太陽拳結果全無建樹就已經被人收皮......
exiazero 07:32 AM 07-17-17
作者: 次期Cekehe:
佢招百倍太陽拳結果全無建樹就已經被人收皮......
好在協助擊墜數都有2
暫時5分鐘 個人擊墜數排名
悟空, 比達 :擊墜數 6
18號:擊墜數 2
Frost, 第9宇宙紅狗, 無限, 龜仙人, 菲利:擊墜數1

擊墜數宇宙排名
第7宇宙: 13
第6, 9宇宙: 1

成3集最出位都仲係第7宇宙
成個第9宇宙都係俾第7宇宙FOUL左出來
Gundam MK-2 09:30 AM 07-17-17
無閑真係令我失望
竟然威果一集都唔夠就收左皮
雖然仲有17號工口仙人等注目人選要留返d集數......
神名レオ 09:45 AM 07-17-17
仲以為有得睇無限+菲利出合体技超氣元斬
green 07:17 PM 07-17-17
一直諗天津飯會係第一個被OUT, 有點意外
之前仲用左唔少集數講無閑升級, 點知...........

不過佢都叫勇救老婆兼威左一陣, 算係咁.........好過天津飯留係場上但好似無做過野(連龜仙人都出波踢左一個出局)
Geese-F-Howard 07:53 PM 07-17-17
無限有兩助攻一ok,成績算唔錯
chow263 08:30 PM 07-17-17
作者: green:
一直諗天津飯會係第一個被OUT, 有點意外
之前仲用左唔少集數講無閑升級, 點知...........

不過佢都叫勇救老婆兼威左一陣, 算係咁.........好過天津飯留係場上但好似無做過野(連龜仙人都出波踢左一個出局)
天津飯要打第4果兩件透明人嘛
小昭Teddy 03:42 PM 07-18-17
點解我覺得18號對好似大左咁既
Kain 05:58 PM 07-18-17
悟飯講出最重要既道理
洗咩咁快打生打死,由得其他人慢慢打
又唔係計KO幾多人
由手機版發出
gingq7 09:50 PM 07-18-17
估唔到下集咁快就到女版博羅連, 希望佢唔好一集收工...
鈴蘭 09:57 PM 07-18-17
作者: Kain:
悟飯講出最重要既道理
洗咩咁快打生打死,由得其他人慢慢打
又唔係計KO幾多人
由手機版發出
好可惜呢部動畫係龍珠
用腦既人係白費心思
Kain 11:53 AM 07-23-17
王子見到布羅妹都無喚起岩盤浴既記憶
睇黎劇場版完全當平行世界

話說個場明明係平既無啦啦一堆突起既石俾佢地撞
KENSNAKE 12:20 PM 07-23-17
比達又追加野菜人設定。
qhxu 12:29 PM 07-23-17
話傳超(?)可能係撒亞人本來既姿態係咪準備跳樓大平賣
次期Cekehe 01:54 PM 07-23-17
作者: Kain:
王子見到布羅妹都無喚起岩盤浴既記憶
睇黎劇場版完全當平行世界

話說個場明明係平既無啦啦一堆突起既石俾佢地撞
今集女版博羅連已經示範咗俾你睇啦,
呢個場爆氣唔會令地坂凹陷,反而係會令地板自動增殖。
Sar8 03:43 PM 07-23-17
比達名言:超級撤亞人幾時變到咁唔值錢

(而家連2都唔值錢,條女係咁易就變到,簡直同打機拜師一樣)
次期Cekehe 06:43 PM 07-23-17
漫畫版悟空對於大杜堅持要走,完全係黑人問號,
呢一幕應該係代替讀者向動畫版製作組提出疑問~ XD
Rance 11:28 PM 07-23-17
畢拉夫似乎有伏線
小昭Teddy 02:52 AM 07-24-17
比達無啦啦搞乜追加設定.....

不過話說呢邊堆野菜人勁咁多既, 咁短時間掌握到變身, 而且仲要唔係混血而係純種....
Rance 03:01 AM 07-24-17
人口多D DNA多樣化易D出D優良血統...掛

希特出親場都型到爆,搵佢同吉連打好過又走左去,悟空就越演越廢...
O個班廢人S重要企O係中間幾耐先有人理佢地...
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 5 55 95 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 115  ... 最後

返回主題版面