Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 53 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 73 113  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
信長 10:59 PM 09-14-17
RM .. 好多場抽到隊友都係同時死.. 點打, 都是細場易出事
試過上S... 依家A-
鈴蘭 12:04 AM 09-15-17
都係好唔擅長推炮 成日殺對面兩三個都係推唔到幾遠
又狂抽到班隊友係唔會囉炮/理支炮既
信長 12:13 AM 09-15-17
好似改左配對,有計隱藏值
我之前RM A RANK,用雙槍勝率好高... 感覺專登對面都係勝率高或遊玩時數高
我就成日分到A- 廢隊友... 下下以支炮分界,唔兜過去殺人
斷左線兩次,轉用長槍出事,對面次次LASER ,BALLER 硬推最後一段
B+ 了..
鈴蘭 01:53 AM 09-15-17
認真考慮要換隻對物鞋黎爆波
對面下下都就到終點就碌埋黎唔係辦法
信長 04:51 AM 09-15-17
SZ S+
金槍 comeback .. quickrespawn , SP 加量1.3 以上...
不論生死.. baller loop
無咩高位的場,打十場贏足十場.好腦殘
leungky1 07:42 AM 09-15-17
依家先有機會用番Inkjet打RM
目前策略變左同穿牆砲差唔多
要搵個更遠離戰場位置開
都要打左幾場先適應到
由手機版發出
leungky1 06:05 PM 09-15-17
https://twitter.com/SplatoonJP/status/908617142219583488
聽日10:00 舊場以外同時推出Heavy Splating 重力連發槍
副武油簾,SP 泡泡
由手機版發出
鈴蘭 12:59 AM 09-16-17
有D街客真係痴Q線的 睇著加緊時都無人肯企塔 要個囉著支格靈既跳上去企:o)
即刻有水喉都無得放
信長 01:14 AM 09-16-17
舞台RM 三次中路殺三個, 狂this way ,
支炮都是走左路,剛好比人截... 最後輸埋
信長 03:13 AM 09-16-17
RM.第一次見5分鍾都縮在後場的roller... 佢殺3
A 級的好淆... 3個縮, 我衝又易死
落後就更淆

打左場舞台TC ... 遇到對面一個閃閃雷達雙槍
周圍起雷達,煩到嘔... 比我狂殺狂拆雷達..
有一下剛拆佢跳過黎..再殺.. 完全食住佢.feelgood

三文?....
每wave 隨機武器, 咁有挑戰性
leungky1 09:38 AM 09-16-17
SZ A都仲有人唔知小橋場上高唔多影響賽果
成日又係一人守中間

單車場就唔知點解個個覺得去外圍殺死人就得
對手Timer 可以因為中間得我一個人打而無斷過......

B+.... 朝早真係多Free Rider
由手機版發出
leungky1 10:06 AM 09-16-17
農園用支新手都油到1600
睇以前啲人玩嘅片都無咁誇張......
同埋範圍太大,都幾難目測戰況
由手機版發出
信長 10:09 AM 09-16-17
農園 TC 可以真接行去敵陣.. 佔領鐵絲網似係關鍵
我支綠槍又有發揮
鈴蘭 11:39 AM 09-16-17
作者: 信長:
農園 TC 可以真接行去敵陣.. 佔領鐵絲網似係關鍵
我支綠槍又有發揮
而家覺得綠槍好勁 可以同我支重格企係最遠鬥射
leungky1 12:09 PM 09-16-17
有無人三文魚抽中過熊商會私武?
見隊友都唔覺抽到
由手機版發出
Ginji 12:55 PM 09-16-17
作者: leungky1:
有無人三文魚抽中過熊商會私武?
見隊友都唔覺抽到
由手機版發出
shooter系連射速度嘅Blaster

射程應該1.5格左右
ROCAS 01:14 PM 09-16-17
私武幾勁...一抽中即時安心好多
有場連續抽到兩次
有時同場又有2支
leungky1 02:23 PM 09-16-17
話口未完試左一場兩Wave 商會Blaster
勝在連發仲勁過Rapid

不斷抽到4K同水喉......
由手機版發出
野良猫 03:18 PM 09-16-17
打三文啲人仲係留SP唔用

隊友三個死哂,把狙依然好威武地一條友衝入敵陣送死,抵讚
Kaiser 05:18 PM 09-16-17
三個gachi都仲係B RANK度磨緊

技術好像到左樽頸位咁升極都升唔到上去
catho7 05:33 PM 09-16-17
作者: 鈴蘭:
而家覺得綠槍好勁 可以同我支重格企係最遠鬥射
支野實際射距係遠過重機槍的

作者: Kaiser:
三個gachi都仲係B RANK度磨緊

技術好像到左樽頸位咁升極都升唔到上去
隻game係打意識同即時判斷
可以睇下哩篇,大致上同第二集一樣
https://www.ptt.cc/bbs/NSwitch/M.1490613597.A.15C.html
信長 07:47 PM 09-16-17
DEL----
信長 07:49 PM 09-16-17
好多人搓下搓下,明明見對手... 就係唔善用地形,副武等剷除對手...
下下一齊去一齊縮... 企晒一齊,可cover 的位少左
企一齊唔太大問題,大問題係一舊雲先死.. 唔一早read 對方防守點,唔防止對手兜後..

例如樓梯場... 唔一早有人偷上去camp 死個位. TC,RM 都好難你到位時4個先上,
對面見你4個一齊.. 所有位置都通天,你行左佢守左咁, 每次攻勢4vs 4 好辛苦...

你有一兩個去敵陣打遊擊,拉散防線已係勝利契機
信長 08:52 PM 09-16-17
splachampion
http://challonge.com/19qk86ew
https://www.twitch.tv/splachampionship
leungky1 10:54 PM 09-16-17
假期夾隊友真係比平時更考EQ
三個Rank Mode依家都係鬥邊邊隊友最遠離目標物
俾佢地攪到全部跌一級......

當然都係一個時刻反省下係咪太習慣啲賽例
攪到忽略點應付武器特性
有時都確實係隊友死唔代表你會死
要更識執生
希望仲有機會享受升級嘅喜悅啦
由手機版發出
第一 ... 13 53 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 73 113  ... 最後

返回主題版面