Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-16-14, 12:24 AM   #1
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU 情報區 Vol.2 | Bayonetta 參戦 !

公式
http://www.smashbros.com/jp/
http://www.smashbros.com/us/

大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU 情報區 Vol.1
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=212857

引用:
作者: 益優格 查看文章
THANK YOU,原來有限角色
成隻game好似得 DK同 Koopa 可以咁做

此篇文章於 08-26-15 02:35 PM 被 neo2046 編輯。
一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-14, 07:13 AM   #2
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: Smarties 查看文章
外國玩家發明咗亂鬥新玩法「Smashketball」, 用Custom Stage建立一個籃球場, 概念圖如下:

意念來源: http://ochorobo.tumblr.com/post/104262071735

網上已經有好多玩家整咗自家籃球場, 我都整咗個, 而尋晚經實際研究之下定咗以下玩法:

比賽方式: 1 on 1
參加人數: 2 名玩家(1P & 2P), 另加 1 個冇人控制的 3P 玩家, 3P推薦使用卡比或波波球 (上網對戰時使用2Play Internet)
環境設定: 限時3 分鐘, 2 名玩家都是紅色Team, 3P 玩家則是綠色Team, 關閉Team Attack
比賽方式: 在限時3 分鐘內, 1P & 2P玩家用任何方法(打/投也可) 將3P波波球掟入籃框的大炮內, 大炮會將波波球掟出畫面外擊墜, 而最後觸球的玩家的擊墜數便會+1。 比賽完結後,擊墜數最高的玩家獲勝。

大家可以在youtube search smashketball可以找到很多相關場景和玩法的片段
好過癮! 整個場玩先!

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-14, 06:36 PM   #3
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778

$89入手, 一買完涼粉即改價做$100...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-14, 09:49 PM   #4
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: W!LL 查看文章
$89入手, 一買完涼粉即改價做$100...
信和啱啱只搵到一間有Marth$100
個樣有d derp
聽地庫舖講Villager暫時唔會再生產

同埋入左兩個hori 制

此篇文章於 12-16-14 09:51 PM 被 hap3afrien 編輯。
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-14, 09:21 AM   #5
jk5
Insane Gamer
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
信和啱啱只搵到一間有Marth$100
個樣有d derp
聽地庫舖講Villager暫時唔會再生產

同埋入左兩個hori 制
Hori掣!

JK

舊 12-17-14, 11:16 AM   #6
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: jk5 查看文章
Hori掣!

JK
我都買左Luigi
輕飄飄唔識震
仲未適應到
DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-14, 12:00 PM   #7
jk5
又窮又多嗜好的機迷

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDjk5hk
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
我都買左Luigi
輕飄飄唔識震
仲未適應到

用來打大亂鬥特別有Feel.

JK

舊 12-17-14, 01:08 PM   #8
他一個人
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
比卜超黃色手製差唔多出喎
點都買返個
請問AMIIBO除咗信和熱電器 及 熱線 之外
唔見其他舖頭有入AMIIBO
我最想買材民
不過個兩間都唔見有

行過好景都唔見有賣

唔知邊位大大行過深水埗見唔見有?
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-14, 03:03 PM   #9
DreamyLuigi

引用:
作者: jk5 查看文章
Hori掣!

JK
引用:
作者: 他一個人 查看文章
點都買返個
我最想買材民
不過個兩間都唔見有

行過好景都唔見有賣

荃灣同深水埗中間大鋪都有呀
個價錢牌成日疊上去海鮮價
尋日$120
舊 12-17-14, 07:38 PM   #10
PaulPaul

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDappolopp
3DS Friend Code1891 1377 4351
引用:
作者: 他一個人 查看文章
點都買返個
我最想買材民
不過個兩間都唔見有

行過好景都唔見有賣

好景大鋪有賣架, 不過放係另一面,
個包裝太side位, 唔可以放窗口位
PaulPaul 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-14, 12:10 PM   #11
DreamyLuigi

呢到有無人連線打?
加我入line group一齊玩可以嗎?
舊 12-18-14, 04:28 PM   #12
NEAR
Majora's!?

3DS Friend Code3411 1648 1216
加埋我,雖然仲爭責緊...

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-14, 06:59 PM   #13
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Smarties 查看文章
外國玩家發明咗亂鬥新玩法「Smashketball」, 用Custom Stage建立一個籃球場, 概念圖如下:

意念來源: http://ochorobo.tumblr.com/post/104262071735

網上已經有好多玩家整咗自家籃球場, 我都整咗個, 而尋晚經實際研究之下定咗以下玩法:

比賽方式: 1 on 1
參加人數: 2 名玩家(1P & 2P), 另加 1 個冇人控制的 3P 玩家, 3P推薦使用卡比或波波球 (上網對戰時使用2Play Internet)
環境設定: 限時3 分鐘, 2 名玩家都是紅色Team, 3P 玩家則是綠色Team, 關閉Team Attack
比賽方式: 在限時3 分鐘內, 1P & 2P玩家用任何方法(打/投也可) 將3P波波球掟入籃框的大炮內, 大炮會將波波球掟出畫面外擊墜, 而最後觸球的玩家的擊墜數便會+1。 比賽完結後,擊墜數最高的玩家獲勝。

大家可以在youtube search smashketball可以找到很多相關場景和玩法的片段
請問發明者有冇將呢個球場放上去共享區度?

舊 12-18-14, 10:31 PM   #14
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
請問發明者有冇將呢個球場放上去共享區度?
有得DL人地D場架咩?
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-14, 04:51 AM   #15
Y.Bird
度日如日

ORDER MODE 個CRAZY HAND MODE 解成就解到無入場卷
入場要5000蚊 有無辦法快速洗錢?

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

唔食血過ALL STAR
仲要個角色本身唔識用

因為跟本唔夠時間打機,
舊 12-19-14, 09:15 AM   #16
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
ORDER MODE 個CRAZY HAND MODE 解成就解到無入場卷

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

仲要個角色本身唔識用

佢有格要儲300000蚊 , 卡住左唔敢再玩任何要用錢既野住
ALL STAR 狂用smash 就過到, all star 最重要係要小心d 場, 尤其f zero d 車:[

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-14, 10:25 AM   #17
DreamyLuigi

引用:

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

仲要個角色本身唔識用
我連master fortress都過唔到
打果隻手有咩tips!?
舊 12-19-14, 10:43 AM   #18
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
荃灣同深水埗中間大鋪都有呀
個價錢牌成日疊上去海鮮價
尋日$120
有錢去黃金買,不如去黃金對面個間1字樓買$118!!(講下價就計你$110)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-14, 11:04 AM   #19
DreamyLuigi

引用:

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

仲要個角色本身唔識用
引用:
作者: mrk 查看文章
有錢去黃金買,不如去黃金對面個間1字樓買$118!!(講下價就計你$110)
有無多d提示
陣間去!
舊 12-19-14, 01:23 PM   #20
DreamyLuigi

引用:
作者: mrk 查看文章
找到了! 謝謝
舊 12-19-14, 01:51 PM   #21
一小英口

Crazy Site 入場劵
1. 打Single 抽
2. 打Master Site博佢有平飛 (有時100coin 個獎勵係入場劵)

另外
Lucario 愈紅血愈勁, 100% 以上可以淨用氣功炮 (好似係前B) 屈電腦機

舊 12-20-14, 12:48 AM   #22
Y.Bird
度日如日

引用:
作者: 一小英口 查看文章
Crazy Site 入場劵
1. 打Single 抽
2. 打Master Site博佢有平飛 (有時100coin 個獎勵係入場劵)

另外
Lucario 愈紅血愈勁, 100% 以上可以淨用氣功炮 (好似係前B) 屈電腦機
2. THX! 原來MASTER 有平飛,間中入去睇下。

引用:
我連master fortress都過唔到
打果隻手有咩tips!?
上網睇人點輕鬆打在練習...。

因為跟本唔夠時間打機,
舊 12-20-14, 10:08 AM   #23
PaulPaul

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDappolopp
3DS Friend Code1891 1377 4351
引用:
找到了! 謝謝
信和由89加到100我都嫌貴
我仲想買多隻yoshi加kirby
PaulPaul 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-14, 11:13 AM   #24
一小英口

我覺得最難打係果幾把劍

舊 12-20-14, 01:03 PM   #25
DreamyLuigi

引用:
作者: PaulPaul 查看文章
信和由89加到100我都嫌貴
我仲想買多隻yoshi加kirby
加左10$姐!
有d甩色/上色唔好,可能會特別平

買時請check好先比錢!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
sell wiiu 32g日版馬車同捆版包pro controller, bayonetta 1+2,mario 3d land s3b21 買賣專區 2 03-05-15 01:50 PM
[WiiU] 大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU neo2046 電視遊戲討論版 999 12-15-14 11:15 PM
sell wiiu Bayonetta 2 + 1 收零$320 ist 買賣專區 2 10-03-14 05:53 PM
[SELL]WiiU Bayonetta 2 + Bayonetta 1 lauyan 買賣專區 1 09-20-14 11:54 PM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 06:16 PM

手機版 | APP版