Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 08-14-09, 05:51 PM   #126
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章

之前已經食了左面:
http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=65

快d食啦~~真係好好好好好好 架!!!

how abt 右面呢~@@a
咩野味架? 我未見過!
右面那隻如Frozen Ray版友所說是鹽味湯底
湯底裡面除了鹽味外還有陣陣黑胡椒味
經過改良的麵質比其他cup noodle滑
總括來說可以一試

不過這隻在日本只出了兩個多月, 唔知香港有沒有返
我都係去日本時買回來
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-09, 10:18 PM   #127
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
上次去sogo 見唔到有cheese curry
乜真係咁好賣? a

舊 08-15-09, 12:15 AM   #128
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Rez 查看文章
右面那隻如Frozen Ray版友所說是鹽味湯底
湯底裡面除了鹽味外還有陣陣黑胡椒味
經過改良的麵質比其他cup noodle滑
總括來說可以一試

不過這隻在日本只出了兩個多月, 唔知香港有沒有返
我都係去日本時買回來
岩岩既星期2 去了sogo
不見呢隻新口味

舊 08-18-09, 02:00 PM   #129
sunmei
Senior Gamer
SM系邪惡侍女長

註冊日期: Apr 2005
滿漢大餐真係同係台灣食既麵一樣= =
推介伊麵王既七味辣菜同粟米,落水後一分鐘好食,唔係太遲食會淋

★我的Blog★

獅子屋郵購區新店開張!!!
sunmei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-09, 08:00 PM   #130
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
sio我就覺得普通左d..
可能一直都唔特別中意食sio ramen吧 @.@
同埋其實都新左一大排了
好似之前一月去時都已經見到

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-09, 12:28 AM   #131
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
作者: irismong 查看文章
sio我就覺得普通左d..
可能一直都唔特別中意食sio ramen吧 @.@
同埋其實都新左一大排了
好似之前一月去時都已經見到
無錯
sio係03年出的
不過這隻新改良版是09年5月出
舊 08-24-09, 03:20 AM   #132
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
報報料
尖沙咀sogo有cheese curry賣
仲要特價$16.9一個
有心人快d去搶

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-09, 06:20 AM   #133
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
我明白大家有大家的喜好~
不過食個杯麵都20 蚊~ 唔怪得知老麥25 蚊個餐都仲係咁加價~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-09, 09:25 AM   #134
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 基路亞 查看文章
不過食個杯麵都20 蚊~ 唔怪得知老麥25 蚊個餐都仲係咁加價~
其實你試過未? @@

舊 08-24-09, 10:50 AM   #135
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
引用:
計番原價(羊179)同匯率(8算), 其實只係大約15蚊一杯, 咁樣睇會唔會開心d?

舊 08-24-09, 11:05 AM   #136
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 炸彈馬騮 查看文章
計番原價(羊179)同匯率(8算), 其實只係大約15蚊一杯, 咁樣睇會唔會開心d?
各人口味有別
近廿蚊一個杯面又真係唔係人人都覺得值呢個價既

我有個friend 食左cheese curry
話似d味似食....尸米 tim.....
話唔明點解咁多人話好食......
我都唔知俾咩反應佢好

舊 08-24-09, 12:24 PM   #137
irismong
Goo ◕ ω ◕

無既…
咁樣計法的話…
就好似我果日有個friend問我
去鷲宮神社好貴喎, 計番港紙要成200幾蚊
果頭只係得神社, 咩都無, 唔抵去喎咁…
我第一時間既反應係…
errrr… 就基本上呢好多developed country都係物價都係比香港貴
如果去得果d地方, 下下都要對換番港紙就不如唔好去喇…
要平過/等於香港咁既物價, 就不如只係去東南亞同埋大陸啦 =_=
當然, 你可以話香港買個杯麵唔駛咁貴架喎..
咁佢係進口貨嘛…
不嬲進口貨都貴d… 你買黎食, 咪當自己去下旅行咁囉….
再者香港既麥當勞貴極, 都唔夠世界各地既貴…
同埋麥當勞根本就係奢侈品 @@”
要食到飽就應該食碟頭飯… 仲要好味d, 有營養d…

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 08-24-09, 12:27 PM   #138
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: irismong 查看文章
無既…
咁樣計法的話…
就好似我果日有個friend問我
去鷲宮神社好貴喎, 計番港紙要成200幾蚊
果頭只係得神社, 咩都無, 唔抵去喎咁…
我第一時間既反應係…
errrr… 就基本上呢好多developed country都係物價都係比香港貴
如果去得果d地方, 下下都要對換番港紙就不如唔好去喇…
要平過/等於香港咁既物價, 就不如只係去東南亞同埋大陸啦 =_=
當然, 你可以話香港買個杯麵唔駛咁貴架喎..
咁佢係進口貨嘛…
不嬲進口貨都貴d… 你買黎食, 咪當自己去下旅行咁囉….
再者香港既麥當勞貴極, 都唔夠世界各地既貴…
同埋麥當勞根本就係奢侈品 @@”
要食到飽就應該食碟頭飯… 仲要好味d, 有營養d…
所以一直我都話係老m不如食老吉!
老m早餐都仲得既, 不過午同晚真係唔抵食

舊 08-24-09, 02:01 PM   #139
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
所以一直我都話係老m不如食老吉!
老m早餐都仲得既, 不過午同晚真係唔抵食
所以最近轉哂食burger king
我地OT哂

舊 08-24-09, 02:48 PM   #140
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
20 蚊一個日版杯麵, 依個只係香日兩物價差距問題

但香港老麥25 蚊個餐就切切實實係本地售價問題

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-09, 04:30 PM   #141
失業中年漢
Game Master

好唔好食 / 抵唔抵食都係客觀因素
不如比較下d 配料邊種多d 吧

舊 08-24-09, 04:43 PM   #142
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
好唔好食 / 抵唔抵食都係客觀因素
不如比較下d 配料邊種多d 吧
呀..
講開配料多...
上次o係日本食左隻超~~~好食又多料既杯面
可惜的是... 唔記得影相
食完掉埋... 第二晚先醒起... Orz
下次影相~~~

舊 08-25-09, 03:17 AM   #143
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
引用:
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
20 蚊一個日版杯麵, 依個只係香日兩物價差距問題

但香港老麥25 蚊個餐就切切實實係本地售價問題
起碼幾個月後唔會賣到30蚊一杯先啦......

前日路過cwb sogo...敗左......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-09, 10:59 AM   #144
irismong
Goo ◕ ω ◕

呀...
上次仲食過呢個...

我覺得好食過佢自己原店
(註: 同日本果間比較... 香港果間太過差)

舊 08-25-09, 01:28 PM   #145
lovexjapan2008
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
杯麵唔需要貴,只要加炸蒜食就可以

http://sagajap.blogspot.com/
lovexjapan2008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-09, 02:00 AM   #146
Rez
Crazy Gamer
Banana

相信好多人都知
近來港版合味道杯麵改用日版包裝
取消了外層卡紙改用再造紙做杯身
杯蓋改用了塑膠物料做
最窩心是跟足日版在杯底加了貼紙方便打開膠膜

還有因為改用再造紙後杯身比以前較燙手
所以現在杯身設計比以前較高方便拿起
舊 09-04-09, 11:01 AM   #147
失業中年漢
Game Master

引用:
作者: Rez 查看文章
相信好多人都知
近來港版合味道杯麵改用日版包裝
取消了外層卡紙改用再造紙做杯身
杯蓋改用了塑膠物料做
最窩心是跟足日版在杯底加了貼紙方便打開膠膜

還有因為改用再造紙後杯身比以前較燙手
所以現在杯身設計比以前較高方便拿起
之前睇ROADSHOW有講日清會有變革, 原來係咁...
但係
改個樣唔夠的... 內容都要變下啦

此篇文章於 09-04-09 12:23 PM 被 失業中年漢 編輯。
失業中年漢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-09, 11:36 AM   #148
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
行貨cheese curry吾該

舊 09-04-09, 01:38 PM   #149
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: ist 查看文章
行貨cheese curry吾該

hk 出返呢樣野都好
都好難好似日本版咁好味.....

舊 09-04-09, 01:45 PM   #150
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:

hk 出返呢樣野都好
都好難好似日本版咁好味.....
睇返往績黎講
港版同日版合味道質素唔會差太遠
返而港版用料比日版還要多

論壇跳轉

現在的時間是 06:59 AM

手機版 | APP版